Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » 16 évesen mennyi idő lenne,...

16 évesen mennyi idő lenne, mire meg tudnék tanulni dobolni?

Figyelt kérdés

Barátaimmal pár éven belül szeretnék elkezdeni zenélni, ha vennék egy dobfelszerelést (pl: egy ilyet [link]

Akkor kb. mennyi idő lenne mire megtanulnék dobolni?

A ritmusérzékem szerintem egész jó, régebben zongoráztam hobbiból.

2019. ápr. 5. 11:40
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát ez sok mindentől függ, időtől, szorgalomtól, és szerintem tanártól is.

Egyik ismerősöm példáját tudom felhozni, ő a semmiből 1 - 1,5 év alatt megtanult egész jól, nyilván nem profi szinten, de pár fellépésen már dobolt.

2019. ápr. 5. 12:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha előtte játszottál valamilyen hangszeren amivel kísértél dobot és sok zenét hallgatsz akkor elég gyorsan. Én anno amikor vettem egy dobszerkót előtte sose ültem dobok mögött és pár próbálkozás után simán eltudtam dobolni a Metallica Sad but true-t. Hozzáteszem mivel elsősorban gitározok az előtte való években megtanultam dob tabot is írni, így tudtam tanulmányozni és konkrétan mielőtt meglett volna a dobszerkó előtte hetekig mások cover videóit néztem és próbáltam az asztalon utánozni a mozdulatokat. De általánosságban elmondható, hogy az emberek könnyebben tanulnak meg alapszinten dobolni, mint, mondjuk gitározni, mivel nem igényel olyan aprólékos, precíz mozgást. Ettől függetlenül magas szinten bármihez sok gyakorlás kell.
2019. ápr. 5. 15:08
 3/7 A kérdező kommentje:
Szinte csak olyan zenét hallgatok, amiben dob is van, én is szoktam az asztalon utánozni a mozdulatokat elég sokszor :D Meg a lábam is mindíg mozog a ritmusra. Persze zongorázni sem tanultam meg, viszont pár zenét simán el tudok zongorázni, amit megtanultam.
2019. ápr. 5. 15:17
 4/7 anonim ***** válasza:

"De általánosságban elmondható, hogy az emberek könnyebben tanulnak meg alapszinten dobolni, mint, mondjuk gitározni, mivel nem igényel olyan aprólékos, precíz mozgást."

Ezzel a kijelentéseddel vitatkoznék.

Már csak azért is mert a gitárban van jobb kéz és bal kéz, a dobnál pedig még ehhez hozzájön a bal láb és a jobb láb.

2019. ápr. 6. 10:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Mindig mindenki ezzel a lábbal jön :D A saját 7 éves unokaöcsémen is kipróbáltam, mutattam neki a smoke on the watert gitáron kb hetekbe telt mire rendesen le tudta fogni és megpengetni úgy h ne érjen bele a többi húrba. Beültettem a dob mögé párszor megmutattam neki a back in black alap dobtémáját és felóra múlva tudta. És ez az összes ismerősnél így volt. Ha gitárt adok a kezébe azt se tudja mihez kezdjen vele. A dobot meg "csak ütni kell". Az se számít ha láb is van benne, ez nem túl nagy nehezítő körülmény ha alap szintről beszélünk, nem jazzről ahol kéztől független mozog a lábad. De nyugodtan próbáld ki másokkal akik életükben nem játszottak egyik hangszeren se h egy money beat fog előbb menni vagy egy akármilyen riff :D
2019. ápr. 6. 11:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Dobot tényleg könnyebb megtanulni
2019. ápr. 6. 12:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Félre ne érts nem kötekedni szeretnék.

Kérdés hogy mit értesz alapszinten?

Azt hogy egy 4/4-et el tud valaki nagyjából ütögetni én nem nevezném annak. Az még nem elég egy zenekarban való doboláshoz. :-)

A gitározást sem riffekkel szokták kezdeni tanulni, legalábbis ha valaki komolyan gondolja hosszú távon.

Nyilván érzéktől és hozzáállástól is függ hogy kinek melyik a könnyebb.

2019. ápr. 6. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!