Mennyire jó "befektetés" egy használható szintű digitális zongora?
Úgy értem, hogy mennyire éri meg megvenni egy 70-110ezer Ft-os szintetizátort vagy digitális zongorát egy kezdőnek, első hangszernek. Ajándékba lenne, de nem tudom mennyire lehetne könnyen túladni rajta, ha egy idő után esetleg ráunna.
Pl Yamaha PSR-E363, Yamaha NP-12, Yamaha NP-32, Casio CDP130
(Tudom, hogy a 88 billentyűs lenne a legjobb, de ettől most tekintsünk el.)
Ti mit vennétek? Könnyen túl lehetne adni kihasználatlanság esetén egy drágább hangszeren vagy elsőnek legyen inkább valami olcsóbb szintetizátor?
Köszönöm a válaszod! Igen, komolyan gondolja a zongorázást, csak azért erről az oldalról közelítettem meg a dolgot, mert régebben járt szolfézsra, de abbahagyta, mert akkor megunta, de most egy ideje már nagyon szeretne zongorázni.
Én is úgy gondolom, hogy egy jobb hangszer megfelelőbb lenne, mert talán a szebb hangzása, az érintése, stb miatt lelkesebb maradna, mint egy olcsóbb szintetizátorral (kb 50-55ezres kategória).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!