Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az emberek miért gondolják...

Az emberek miért gondolják azt, hogy a pop-ra váltás az fejlődést és felnövést jelent?

Figyelt kérdés

Mindig ezt láttam eddig,ha egy metal banda elkezdett langyibb zenét csinálni,hogy "they are just evolving,and they grown up". A felnövés az egyenlő a pop zenével? Nem hinném,akkor olyan bandák mint a Judas Priest,Disturbed,Slipknot miért csináltak még 40 felett is metalt?

Azt sem tudom mi a fejlődés ebben. A fejlődés az,hogy a média hatására már csak ez az elfogadott és normális zene? Hogy lehetnek ilyen buták egyesek..

A legújabb áldozat most épp a BMTH. Egykoron zúztak,most meg ők az új One direction.

Az ilyenek mindig arra mennek ki,hogy betörjenek a mainstreambe,több zsozsó és ennyi.

2019. jan. 22. 23:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
53%

"Amikor máshonnan hallok számokat az nekem mindig is fizikai fájdalmat okoz :) Ez személyiség függő is,én túl komoly vagyok ahhoz,hogy élvezzek ilyeneket. Plusz sokszor én nem a hangulat miatt hallgatok zenét,hanem pusztán a hangzás miatt,és egy gitár valódi dobokkal csak jobban hangzik mint egy gépi hang. Ma már olyan számok vannak,a rappet is beleértve,hogy szinte semmi nincs a vocal alatt,nulla. És a vocal is úgy hangzik mintha nem is ember lenne. Ebben mi a jó? Annyira az énekre van helyezve a hangsúly,hogy lassan elfejetik az emberek a "zene" értékét."

Szori, de ebben a részben annyira sűrű a meggondolatlan kijelentés, hogy muszáj belekötnöm.

"Amikor máshonnan hallok számokat az nekem mindig is fizikai fájdalmat okoz"

Ilyen fizikailag nem létezik, ha csak nem hallgatsz valamit olyan hangosan, hogy terheli a dobhártyád.

"én túl komoly vagyok ahhoz,hogy élvezzek ilyeneket"

Ez megint egy nagy butaság. Ki mondta, hogy a pop komolytalan? David Bowie is rengeteg popzenét csinált, és komolyabb, higgadtabb volt, mint sokan, akik zúznak, mint állat.

"És a vocal is úgy hangzik mintha nem is ember lenne. Ebben mi a jó?"

Mert metálban talán nem alkalmaznak különböző torzításokat, effekteket, amiktől érdekesebb, és "nem emberi" lesz a hang? :D Na és a hörgés? Az talán emberi? Én is kérdezhezném, hogy ebben mi az anyám a jó, de nem teszem, mert tudom, hogy ez relatív, sőt némelyiket még én is csípem. Why? Mert nem félek a kedvenc műfajaimtól eltérő zenéket is csípni. :) Sőt, inkább örülök, hogy nem csak egy műfajra vagyok nyitott.

"Annyira az énekre van helyezve a hangsúly,hogy lassan elfejetik az emberek a "zene" értékét.""

Az ének mi, ha nem zene? Ez megint egy értelmetlen általánosítás, nem attól lesz magas, vagy alacsony színvonalú egy zene, hogy mennyire dominál benne az ének. Joan Baeznek van egy száma, most nem tudom, ki írta, de valszeg Bob Dylan (ha nem, javítsatok), ami semmiből nem áll, csak abból, hogy az énekesnő egyszál magában énekel. Ez kb 68-ban készült. Előbb, mint bámelyik kedvenc számod. Akkor hogy is van ez? Ma felejtődik el a zene az ének miatt? Vagy mit is mondtál?

2019. jan. 25. 06:35
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"Na és a hörgés? Az talán emberi?"

Emberi.

2019. jan. 25. 09:07
 13/19 A kérdező kommentje:

Nyilván szeretsz lényegtelen részletekbe belekötni,látom :)

A fizikai fájdalmat sokszor szokták használni és nyilván nem szó szerint kell érteni :) De azt meg kell hagyni,hogy a gyomrom tényleg elkezd tőle fájni :)

David Bowie,huhh..Ő is aztán az én stílusom.

Biztos vannak olyan értelemben vett komoly pop dalok amikre én gondolok,de nem fogok ezekért kutusgálni,mert amúgy sem tudnám komolyan venni.

Modernebb számokban,alkalmaznak olykor,de nem annyit :)

Ez teljesen összehasonlíthatatlan.

A másik meg,míg egy metal énekes élőben tud ugyanúgy hangzani mint stúdióban,egy popos...Inkább hagyjuk :D

Az a mennyiségű gépi szerkesztés amit rápacsuliznak,fáj a fülemnek,de komolyan.

A hörgés is emberi lol. És nagy tehetség kell hozzá. Nem mindegyiknek látom értelmét,nem vagyok egy black metal fanatic. De vannak olyan scream-erek akik nagyon jók. Randy Blythe pl. És még érteni is mit mondd,komoly mi? :O

De persze,sokan az egész metalt elítélik,csak a vocalok miatt,de mögé már nem látnak be,hogy mi van :)

Örülök,hogy örülsz,én meg örülök,hogy csak egy műfajra vagyok nyitott,még jó,hogy mindenki különböző \o/

Ha már itt tartunk,én olyan vagyok,ha az ének már túl hangos,vagy túlságosan arra van épülve az egész akkor élvezhetetlen,vagy unalmas a dolog. Metalban is van pár ilyen példa. De szerencsére a többség megoldja úgy,hogy ne nagyítóval kelljen keresni,hogy igazából mi a halált is játszanak a többiek a háttérben :)

Egy haverom telóján 80%-ban olyan számok vannak amikben szétszerkesztett nyávogás vagy rap van és egy szimpla beat,hogy azért csak tudjon már mozogni az ember ;D

Szóval igen,nagyon az énekre van helyezve a hangsúly. Az előadók is minél egyszerűbb,könnyen megjegyezhető szövegeket írnak,hogy a hülyék könnyen be tudják fogadni és énekelhessék,ahogy te is írtad a hosszúba. Hát egészségükre :D

2019. jan. 26. 21:36
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem még mindig nem érted a lényeget, nem tudsz túllépni a meggondolatlan általánosítgatáson, és elhagyni egy kicsit a csőlátást, de nekem aztán mindegy, nem akarok vitázni, mert úgysem foglak meggyőzni. Abban igazad van, hogy jó, hogy mindenki különböző.
2019. jan. 26. 22:24
 15/19 anonim ***** válasza:

"Azt hiszem még mindig nem érted a lényeget, nem tudsz túllépni a meggondolatlan általánosítgatáson, és elhagyni egy kicsit a csőlátást, de nekem aztán mindegy, nem akarok vitázni, mert úgysem foglak meggyőzni. Abban igazad van, hogy jó, hogy mindenki különböző."

Bólogatok. Mert írni továbbra sincs kedvem, meg időm. De valószínűleg még túl fiatal vagy, meg többnyire idióták társaságában mozogsz úgyhogy azért látod így ahogy látod. De sok minden változik 20 éves kor felett, szóval annyira nem kell aggódni.

2019. jan. 27. 08:19
 16/19 anonim ***** válasza:

A 62%-osra reagálva:

Ez csak a saját sztorim, akit érdekel elolvassa, akit nem, az nem.

Régen én is olyan voltam, mint a kérdező. Csak nem metállal, hanem rockal. Rockzenén kívül mindent lenéztem, mert elutasítottam, s emiatt tájékozatlan voltam, kabé annyira, mint a kérdező. Az elutasítás miatt nem jutott el hozzám a sok remek -nem rock- zene, csak a szenny, amit nem lehet kikerülni (de rockból sem) ezért néztem le. De ahogy túlléptem a 18-on, majd a 19-en, szép fokozatosan kinyílt szemem. Sokkal kiegyensúlyozottabb, és fejlettebb ízlésű ember vagyok, mint tini koromban voltam. A rock maradt a kedvenc műfajom, de mellette szeretek mást is, és nyitott vagyok a továbbiakra. Nehogy azt hidd, hogy bármiért is "kutusgálnom" kellett (igen, ez a mondat a kérdezőnek szólt) Pont ugyanannyi (nem több) tájékozottság kellett, mint a színvonalas rockzene megismeréséhez. Csak ugye anno csak a rocknak szenteltem a figyelmem, mert hogy "húúú én nem állok be a sorba, és csak attól lehetek más, vagy kiemelkedő, ha egy darab rétegnűfajra cuppanok". Aztán rájöttem, hogy ez nem így van, elengedtem magam, és kezdtem hagyni, hogy jöjjön minden magától idővel. Jött is. Mostmár tudom, hogy nincs értelme műfajokat lenézni a más stílusú hangszerelés, vagy a rettentő felszínes ismeretség miatt. Ez olyan mint amikor azt mondod, hogy fújdeutálod a brokkolikrémlevest, de csak a kolistársad bénázását kóstoltad, aztán elmész egy ötcsillagos étterembe, ott eszed ugyanazt és rájössz, hogy nem a brokkolilevessel volt a gond, hanem a kolistársad szakértelmével.

2019. jan. 27. 12:01
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
#16 Ilyesmi korszaka szerintem mindenkinek volt valamilyen szinten. Én 13-14 éves koromban is utáltam a kérdető által tanúsított hozzáállást, de ennek ellenére - ellentmondásos módon - valamennyire én is gyakoroltam, mert az edgy tinédzserek már csak ilyenek. De itt amúgy az egyműfaj-orientáltság csak tünete egy mélyebb problémának, ezt el is próbáltam magyarázni abban a hosszú válaszomban, de a tény, hogy a kérdező egy nyomorult fél hangot nem értett meg belőle, ráébresztett, hogy a probléma mélyebben gyökeredzik, mint hittem. 20 évesen szerintem nagyon nem itt kéne tartani... No mindegy.
2019. jan. 27. 12:42
 18/19 anonim ***** válasza:

"20 évesen szerintem nagyon nem itt kéne tartani... No mindegy."

De azt nem tudjuk, hogy a kérdező mennyi idős. Vagy tudjuk?

2019. jan. 27. 20:25
 19/19 anonim ***** válasza:
#18 Tudjuk, a tízes számú kommentben írta.
2019. jan. 27. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!