Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a különbség a sima zongora...

Mi a különbség a sima zongora és a versenyzongora között?

Figyelt kérdés

2018. dec. 31. 21:53
1 2
 11/16 fredike válasza:
100%
A zongorának a húrozás szerint 2 alapfajtája van. A kereszthúros, amit itt rövid zongorának mondanak és az egyenes húros amit hosszú zongorának hívtok. A kereszthúros zongoránál ahogy a nevében van a húrok egymás felett bizonyos szögben vannak. Az egyenes húrosnál a húrok egymás mellett vannak. Akármilyen kicsit is, de régen az egyenes húrosnál tisztább volt a hang, s ezt nevezték versenyzongorának. Itt nem beszéltem még a zongora anyagában meglévő különbségekről / milyen fa, mennyire öreg fából készült stb./ Nagyapám és édesapám is zongorakészítő mester volt. Nagyapám abszolut hallása miatt volt olyan zongora művész aki "hamisnak" hallotta az általa hangolt zongorát.
2019. jan. 4. 08:42
 12/16 anonim ***** válasza:
18%

Ne hallgass rájuk! A versenyzongora edzésben van. Gyorsabban lehet rajta játszani! A jó zenészek ezért ezt használják.

(HiHi!)

2019. jan. 4. 09:42
 13/16 VZ2 válasza:
#10 A hosszabb zongoráknak egyértelműen jobb a hangminősége, főleg a mélyeknél. Stabilabb mechanika építhető nagyobb méretben.
2022. febr. 1. 22:10
 14/16 VZ2 válasza:

#12 :D

De komolyra fordítva a dolgot, gyengébb zongorán nehezebben játszható pizzicato például.

A (hang)versenyzongorák szólnak a legszebben, ezért ezekkel adnak koncerteket. Kevesebb a mellékzörej, stabilabb az egész szerkezet a keret, és ahogy valaki írta is, az egyenes húros jobban szól. Nincs ezen mit vitázni.

2022. febr. 1. 22:15
 15/16 Mojjo ***** válasza:
@13: Ez igaz. De a #10 nem erről beszélt.
2022. febr. 1. 22:21
 16/16 anonim ***** válasza:
Jó kérdés! Évekig játszottam zenekarban, igaz nem zongorán, hanem hegedűn, de ez a kérdés soha nem merült fel bennem. tetszettek a válaszok. Így visszagondolva a hangversekenyen használt zongoráknak csillagászati ára van, és a hangjuk sokkal csillogóbb. A zeneiskolák, meg az otthoni zongorák (a feleségem zongorázott, és otthon egy kisméretű álló zongoránk volt) sokkal tompább hangúak, és jóval olcsóbbak. Én eddig azt hittem, hogy ez a különbség a verseny és a többi zongora között.
2022. febr. 2. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!