Mit kéne csináljak az elektromos gitárral vagy erősitőmmel?
Kezdőnek 13as húrt ajánlani? Meg vagy te húzatva....
Basszusgitárra capo...?
A capo azért kell mert, ugye a basszusgitárnál elég nagyok a távolságok, és kényelmesebb 2 bundal magasabban játszani. Az üres húrok meg kellenek. 5 húros egyébként.
A 13 as húrokkal kezdőként, viszont tényleg nem értem, hogy mi a gond. Szimpla ízlés kérdése. Lehet, hogy valakinek jobb érzés vastagabb húrokon játszani. Én pl 10 évesen kezdtem zeneiskolába basszusgitáron, aminek ugye jóval vastagabbak a húrjai, és nem emlékszem rá, hogy különösebb gondjaim voltak belőle.
Mint ahogy írták már, a palm muting technikát gyakorold, mert ez egy alap, hogy tudd csinálni, főleg a metal különböző fajtáiban. Meg az is, hogy látatlanban (hallatlanban) nehéz megállapítani, hogy mi az ami neked nem tetszik, vagy rosszul csinálod, vagy állítani kéne pl. az erősítőn. Valamint az elég csalóka tud lenni az ilyen-olyan cover videókban, hogy egy egész zenekarnyi hangszer szólal meg. Tehát, a te gitárhangzásod is valószínűleg másképpen hat, ha van még mellette 2-3 sávnyi ugyan olyan gitár, meg basszus, meg dob, meg ének... Pl.: https://www.youtube.com/watch?v=be9oMgWXC3g
Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy egy ilyen marshallt kell venned, hogy jól szóljál, hanem inkább azt, hogy elég tudással, és technikai háttérrel, akár egy ilyen csöpp erősítő is tud disznón szólni.
@12: Dehát akkor vegyél rövidmenzúrás basszusgitárt.
No mindegy. A kérdezőnek +1 a palm muting gyakorlásához. A 13-as húrokat meg inkább felejtse el.
Nem nagyon vágom mi értelme magasan játszani egy basszgitáron...hisz pont az a lényege hogy a többi hangszer alatt szóljon legalább egy oktávval...
Most akkor kellenek az üres húrok, de capot teszel a bőgőre...? Ezt se igazán értem...
13-as húrkészlet egy kezdőnek, de még egy haladónak is meredek néha. Mondjuk nem lesz könnyű mutatvány egy mezei barrét lefognia...hogy most a nyújtásokat és egyéb technikákat ne említsük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!