Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit kéne csináljak az elektrom...

Mit kéne csináljak az elektromos gitárral vagy erősitőmmel?

Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok még az elektromos gitárban,nem rég vettem egy Storm fekete-fehér kezdő gitárt ami solora egész jónak hangzik szerintem de a felső három húr,az E,A,D nem hangzik olyanhogy is mondjam,durván(vagy nem zúz annyira) mint ahogy látom más videókból,tudom nagyon fura a megfogalmazásom,az erősitővel kéne kezdjek valamit vagy még ezzel a kezdő gitárral ne reménykedjek a rythm gitár világában?

2018. dec. 17. 21:01
1 2
 11/20 Waff ***** válasza:

Kezdőnek 13as húrt ajánlani? Meg vagy te húzatva....

Basszusgitárra capo...?

2018. dec. 19. 12:17
 12/20 anonim ***** válasza:

A capo azért kell mert, ugye a basszusgitárnál elég nagyok a távolságok, és kényelmesebb 2 bundal magasabban játszani. Az üres húrok meg kellenek. 5 húros egyébként.

A 13 as húrokkal kezdőként, viszont tényleg nem értem, hogy mi a gond. Szimpla ízlés kérdése. Lehet, hogy valakinek jobb érzés vastagabb húrokon játszani. Én pl 10 évesen kezdtem zeneiskolába basszusgitáron, aminek ugye jóval vastagabbak a húrjai, és nem emlékszem rá, hogy különösebb gondjaim voltak belőle.

2018. dec. 19. 17:39
 13/20 kojee ***** válasza:

Mint ahogy írták már, a palm muting technikát gyakorold, mert ez egy alap, hogy tudd csinálni, főleg a metal különböző fajtáiban. Meg az is, hogy látatlanban (hallatlanban) nehéz megállapítani, hogy mi az ami neked nem tetszik, vagy rosszul csinálod, vagy állítani kéne pl. az erősítőn. Valamint az elég csalóka tud lenni az ilyen-olyan cover videókban, hogy egy egész zenekarnyi hangszer szólal meg. Tehát, a te gitárhangzásod is valószínűleg másképpen hat, ha van még mellette 2-3 sávnyi ugyan olyan gitár, meg basszus, meg dob, meg ének... Pl.: https://www.youtube.com/watch?v=be9oMgWXC3g

Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy egy ilyen marshallt kell venned, hogy jól szóljál, hanem inkább azt, hogy elég tudással, és technikai háttérrel, akár egy ilyen csöpp erősítő is tud disznón szólni.

2018. dec. 19. 19:05
 14/20 Mojjo ***** válasza:

@12: Dehát akkor vegyél rövidmenzúrás basszusgitárt.

No mindegy. A kérdezőnek +1 a palm muting gyakorlásához. A 13-as húrokat meg inkább felejtse el.

2018. dec. 19. 19:26
 15/20 Waff ***** válasza:

Nem nagyon vágom mi értelme magasan játszani egy basszgitáron...hisz pont az a lényege hogy a többi hangszer alatt szóljon legalább egy oktávval...

Most akkor kellenek az üres húrok, de capot teszel a bőgőre...? Ezt se igazán értem...

13-as húrkészlet egy kezdőnek, de még egy haladónak is meredek néha. Mondjuk nem lesz könnyű mutatvány egy mezei barrét lefognia...hogy most a nyújtásokat és egyéb technikákat ne említsük.

2018. dec. 19. 20:00
 16/20 anonim ***** válasza:
Én is viszonylag kezdő vagyok, és mielőtt elkezdtem volna több hurvastagságot próbáltam. Nekem legjobban a 13-52 állt a kezemhez. Több mint háromnegyed évet játszottam azon a vastagságon. Most kipróbáltam egy 10-46osat és nekem még mindig távolról nincs olyan kényelmes. És vibratozni, nyújtani, "nagy" akkor sokat lefogni teljesen egyszerűen megy. Ráadásul standard e-t használok. De ez lehet az én hülyeségem.mondjuk en 60%-ban ritmusozok, a többiben szólózom, de amikor ritmust játszok is nagyon jellemző rám a sok díszítés (vibrato, nyújtás, swipe) de nyugodtan pontozzatok le és oltsatok halálra, csak gondoltam leírom en is a szemszögemet. Az meg hogy basszusgitárhoz capot használ az tényleg baromság. Mint ahogy előttem is írták elveszi a lényegét. Ha valaki nem bírja a nagy bunkdokat az vagy gyakoroljon rengeteget, vagy próbálkozzon meg a szólógitárral.
2018. dec. 19. 21:20
 17/20 anonim ***** válasza:
Egy digitális multieffektet köss rá és szólni fog rendesen.
2018. dec. 20. 01:28
 18/20 Waff ***** válasza:
"....mondjuk en 60%-ban ritmusozok, a többiben szólózom, de amikor ritmust játszok is nagyon jellemző rám a sok díszítés (vibrato, nyújtás, swipe)..." mindezt 3/4 év után...?
2018. dec. 20. 06:39
 19/20 anonim ***** válasza:
Ha kellően alacsonyan vannak a húrok, akkor nem kell megszakadni a 13- as húrnál sem. Próbáljátok ki.
2018. dec. 20. 09:04
 20/20 Mojjo ***** válasza:
@19: Több, mint fél évtizedig használtam 13-as húrokat akusztikuson, nem kell bemutatni. Csak épp ott van is értelme. Elektromoson standard hangoláson viszont kb nulla, semmi. Ne tanácsoljuk már azt a kérdezőnek, hogy ez a kívánt hangzás elérésének egyik kulcsa, mert nagyon nem. És elhiszem, hogy kellő gyakorlással, eddzettséggel, ujjerővel és aszkétizmussal akár még ez a húrvastagság IS működhet, de minek? Nettó marhaság.
2018. dec. 20. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!