Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit kéne csináljak az elektrom...

Mit kéne csináljak az elektromos gitárral vagy erősitőmmel?

Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok még az elektromos gitárban,nem rég vettem egy Storm fekete-fehér kezdő gitárt ami solora egész jónak hangzik szerintem de a felső három húr,az E,A,D nem hangzik olyanhogy is mondjam,durván(vagy nem zúz annyira) mint ahogy látom más videókból,tudom nagyon fura a megfogalmazásom,az erősitővel kéne kezdjek valamit vagy még ezzel a kezdő gitárral ne reménykedjek a rythm gitár világában?

2018. dec. 17. 21:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
tompítod azokat a húrokat amikor játszol? lehet túl halkan játszol.
2018. dec. 17. 21:40
 2/20 Mojjo ***** válasza:
Így látatlanban nem igazán lehet megmondani, mi a gond. Nem tudni, mi a cél, nem tudni, ehhez képest mit sikerül összehozni, nem tudni hogyan játszol, nem tudni, milyen beállításokkal... semmit nem lehet tudni. Látni kellene, meg hallani.
2018. dec. 17. 22:07
 3/20 A kérdező kommentje:
Nem szoktam tompítani,nagyon gyerekcipőben járok még az egésszel,hogy túl halkan játszok viszont nagyon is lehetséges.A cél nagyjából [link] (ennek a videónak a 33. Másodpercében)lenne
2018. dec. 18. 06:47
 4/20 anonim ***** válasza:

Hát a zúzáshoz kell egy olyan típusú hangszedő, ami alkalmas erre, meg egy olyan erősítő ami tud hangot torzítani, és még jól is hangzik. Esetleg feltehetsz 13-as húrkészletet a gitárra, sodrott g húrosat, ezt is szokták csinálni. (csak ha ilyen vastag húrokat teszel rá akkor ujra, hozzá kell állítani a gitár nyakát a húrokhoz.)

De amúgy ahhoz, hogy egy gitárnak jó hangja legyen az több százezer forint minimum. Jobban jársz, ha inkább nem veszel erősítőt, hanem laptopon keresel valami effektező programot. Vagy veszel egy multieffektet 100000Ft-ért. (használtan)

2018. dec. 18. 08:23
 5/20 anonim ***** válasza:
Utolsó te ugye nem igazán vagy szakmabeli, vagy nagyon kezdő vagy, remélem...:) kicsit fura dolgokat írsz.
2018. dec. 18. 17:54
 6/20 anonim ***** válasza:
palm muting technikát tanuld meg. és adj neki kakaót :)
2018. dec. 18. 19:34
 7/20 anonim ***** válasza:

"Utolsó te ugye nem igazán vagy szakmabeli, vagy nagyon kezdő vagy, remélem...:) kicsit fura dolgokat írsz."

Mi volt a fura abban amit írtam? Mondjuk nem nagyon értettem, hogy mit akar a kérdező, de zúzásról olvastam, hogy dúlván akarja hogy szóljon a gitárja. Amihez ugye torzítani kell a gitárhangot, és valószínűleg nem a single coilos zúzásra gondolt a kérdező, tehát, nem mindegy, hogy milyen gitárt használ. Meg ugye a jó gitárhang az drága, szerintem ezt sem nagyon lőttem mellé. A 13 as húrkészlet sodrott g húrral, megfelelően beállítva, standard e-ben teljesen jól működik. Lehet csapkodni. Próbáltam már. Annyira még kényelmes is nyújtani amennyire én szoktam.

2018. dec. 18. 19:54
 8/20 Mojjo ***** válasza:

@7: Az a fura, hogy gitárost ilyesmit írogatni nem nagyon láttunk még - én sem, meg ezek szerint az ötös válaszadó sem.

A legvastagabb két húron való zúzásra totál mindegy, hogy sodrott-e a G húr, vagy sem.

A 13-as készlet szintén totál felesleges, nem attól lesz zúzós hangja a gitárnak - bár _valamennyire_ segíti a basszus kiemelését, de ha ennyire errefelé akar elmenni, akkor is hibrid készleteket nézzen inkább, vastagabb basszus és vélnyabb diszkant húrokkal. 13-as húrokat szinte kizárólag csak drop hangolásokhoz használnak elektromoson, kivéve pár surf rockert, meg jazzgitárost, ők viszont flatwound húrokat használnak, ide meg elég értelemszerűen round wound kell.

A zúzáshoz nem feltétlen kell drága gitár, a videón bemutatottakhoz amúgy sem kell brutális kimenő jel egy hangszedőből.

És egyébként mi az a "single coilos zúzás"?

2018. dec. 18. 22:00
 9/20 anonim ***** válasza:
Mojjo megfogalmazta amire gondoltam, köszönöm!;)
2018. dec. 19. 06:43
 10/20 anonim ***** válasza:

Sokan használnak 13-as húrt normál hangolásban, meg előfordul vastagabb is.(és nem feltétlenül flat wound) Tényleg nem nagy a különbség hangzásra, de más érzés rajta játszani, és nekem tetszett. Egyik gitáromon mindig ilyen vastag húrok vannak. Ezért ösztönöztem a kérdezőt, hogy próbálja meg akár ezt is.

Persze lehet hogy fura dolgokat írok, meg érthetetlenül. Mondjuk az egyik basszusgitáromon meg a szokásosnál vékonyabb húrok vannak, és adott esetben capoval szoktam rajta akkordozni. Szerintem érdemes mindenfélét kipróbálni.

Amikor az írtam, hogy a jó gitárhang drága, akkor meg elsősorban az erősítőre, meg a pedálokra gondoltam. Mert ugye ami tényleg jó, az elég drága. Szerintem nincs is értelme olcsóbb erősítőt venni. Csak elveszi a kedvet a gitározástól. Főleg ha valaki nem is koncertezget itt ott, akkor meg megint tök felesleges otthonra. De százezer forintért, már egész jó hangú multieffekteket lehet venni használtan. Amiben ugye van virtuális erősítő.

A single coilos zúzás, az pedig nem metál zúzás, hanem punk zúzás, ahol fontos, hogy minél zajosabb legyen a végeredmény.

2018. dec. 19. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!