Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Michael Jacksonnak miért...

Michael Jacksonnak miért kellett ennyire elvonultan élnie?

Figyelt kérdés
Láttam egyszer egy filmben, hogy kihajtott a birtokáról a kocsijával, és az emberek megrohamozták az utcát, az autóját. Meg hogy egyszer a barátai kibéreltek neki egy boltot, hogy nyugodtan bemehessen vásárolgatni egy közértbe, mint mindenki más. De ezt nem igazán értem. Tisztában vagyok vele, hogy mindenféle eladási rekordokat megdöntött, meg hogy nagyon híres volt, de azért - hiába mondják ezt a rajongók - nem az egyetlen kizárólagos legendás zenész. Pl. láttam egy képet Paul McCartneyról, még fiatalon, az első feleségével, még abszolút a hírnév csúcsán, amikor nézőként vesz részt egy koncerten, és a körülötte állók teljesen le se sz*rják. Mick Jagger, Freddie Mercury nem éltek azért így. Elvist még a hadsereg is behívta, elment a vietnámi háborúba, és ugyanúgy együtt aludt a többiekkel a laktanyán stb. Vannak színészlegendák is, pl. Jack Nicholson. De mindenki tesz rá, ha épp ott szalad melletted a plázson. Miért?
2018. dec. 8. 12:07
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

"Elvis nem volt Vietnamban."

Nekem mindegy, de bevonult katonának. Félbe is tört a karrierje.

De a videókban valóban az láthattuk, hogy ezt csinálták az emberek. Lehet azért, mert annyira rákészült?

2018. dec. 11. 20:51
 12/14 anonim ***** válasza:

A hozzáállás (ill. a személyisége) döntötte el (talán). Ha nem zárkózik el a közönségétől, akkor nem rohamozzák így meg. Ha Michael Jackson az az ember lett volna, akivel minden nap összefutsz a közértben, akkor nem ugrasz a nyakába...

Csak hát a srácnak volt nyomora elég ahhoz, hogy ne engedje az embereket közel magához, hogy bezárkózzon. Gondolom én a távolságtartáshoz a bőrbetegsége is hozzájárult, (a szégyen).

A viselkedésére egyébként nagyon ráillene az Asperger, még ha úgy is gondolod, hogy semmi köze hozzá, ha feltesszük aspergeres volt, akkor nagyon is van köze hozzá, hogyne volna! Az asperger-kór is olyan, hogy vannak fokozatai, igazából a mai napig nincs jól definiálva, nem eldöntött hogy kvázi "honnan kezdődik". Egyes tüneteibe még akár én is beleillek! Nem ártana tisztázni, jól definiálni, mert van sok önjelölt, aki ebbe menekül s öndiagnózissal eldönti, hogy aspergeres, no most onnantól kezdve minden lelki nyomorára ezzel válaszol, ahelyett, hogy rendet tenne magában. Ezt csak zárójelesen...

2018. dec. 15. 09:45
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszodat, várok még másikakat is, ezért kiemeltem a kérdést.

"Az asperger-kór is olyan, hogy vannak fokozatai, igazából a mai napig nincs jól definiálva"

Igen, ezt nem tudom. Nem arról van szó, hogy nem akaromezt elfogadni, csak nem szeretem, ha pszichológiai hozzáértés nélkül az emberek a neten így "megpszichologizálnak" mindenkit. Ennél már csak az a jobb, amikor 200 éve halott írókkal kapcsolatban csinálják ugyanezt. De ha te pszichológus vagy, akkor visszavonom.

2018. dec. 18. 17:10
 14/14 A kérdező kommentje:
Paul McCartneynak egyébként van olyan videóklipje, amiben fogta magát, lement a metróba, és leült random emberek mellé.
2018. dec. 18. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!