Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A mai fiatalok tényleg ilyen...

A mai fiatalok tényleg ilyen műveletlenek a zenében?

Figyelt kérdés

Alapvetően nem vagyok a "régen minden jobb volt" meg "minden mai fiatal hülye" típusú ember, de ezek a kommentek megleptek. Látom, hogy régi a cikk, és nem felháborodást akarok kiváltani egy régi cikkel, de egy barátom most mutatta, akivel régebbi zenékről beszéltünk. Az oké, hogy egyes zenék ma nem menők, mert változnak a korok, szerintem ez elfogadható. De hogy ennyire nem tudják, kiről beszélnek, az azért meglepett.

Kommentek például:

"Justin-nak még aki nem is ismeri akkor is ismerik megannyi számát, és ennek a Jon Bon Jovinak ? Ja igen hát persze It's My Life.. Nagy karrier !!! ?"

"Justin 19 évesen elért anyit mint jon bon jovi 51 èvesen"

"ki ismeri Jon Bon-t???

100% -ból 25 Justint?? 100% -ból 75"

"Bieber jobb mindenben mert híresebb és nagyobb sikerei vannak mint Jon-nak és még Jon utánozza őt mivel biebert elöbb ismerték"

"Oké tényleg gonosz volt, de rock papának csak annyit üzennék, hogy pofa alapállásban!"

"Hát nem valami jó zenész ez a Jovi...Inkább Biebs.:-)"

(Jó, ez mondjuk ízlés dolga.)

"Amúgy meg mit szólogat be neki egy öreg ember én egyátalán nem is ismerem az a Jon Bon azt se tudom hogy ki .."

[link]

2018. nov. 30. 21:59
 1/7 anonim ***** válasza:
35%
Sajnos azt kell mondanom, hogy igen, sőt jómagam is közéjük tartozom, a zeneileg műveletlen fiatalok közé. Mondjuk Bon Jovit pont tudom, hogy ki. Viszont ami a különbség köztem és a fenti kommenteket író fiatalok közt, az az, hogy én nem minősítek le olyan zenét, amit nem is ismerek, ráadásul nem ilyen stílusban. A mostani kedvenc zenészem (egy kortárs zenekar vezetője) szájából hallottam rengeteg olyan nevet, akikről nem tudtam, kik, de neki köszönhetően utánanéztem vagy megkérdeztem a szüleimtől, ők is a 20. század második felének a zenéit preferálják. Ha valamit nem tudok, két eset lehetséges. Ha érdekel, megkérdezem vagy utánanézek, ha meg nem érdekel, akkor meg nem minősítem úgy, hogy nem is ismerem, hanem akkor csak szimplán nem foglalkozom vele, maximum elraktározom a nevet, hátha később még felkelti az érdeklődésem. Szerintem ez lenne a helyes felfogás, a kommentekből leszűrhető stílusra nem tudok mást mondani, az a kétéves szint. Elnézést kérek a stílusért, de tényleg el tud szomorítani, ha valaki úgy alkot véleményt valamiről, hogy semmit nem tud róla.
2018. nov. 30. 22:12
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

B_szki, a Starity a legbutább tizenhárom éves tinilányok gyűjtőhelye, ne abból vonj le következtetést. Mellesleg az ember addig szerencsés, míg nem ismeri Jon Bon Jovit, a nyolcvanas évekbeli rockzene egyik tönkretevőjét, aki bizonyos értelemben a Justin Bieber típusú, tinilányok által körülrajongott popsztárok elődje.

Ha a Pink Floydról, a Led Zeppelinről, a Radioheadről vagy a Beatlesről nem hallottak, na az a gáz!

2018. nov. 30. 22:36
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

13 éves lányok. Kit érdekel?!

Én már 14 évesen is jazz blues és rock zenét hallgattam a 40es évektől mostanáig, és az is csak 6 éve volt. Mindezt úgy, hogy mindenki a mainstream szennyet szereti a családból.

Azt is idetűzöm, hogy nem a jó zene sem halt, ma is rengeteg jó blues,rock,metál,jazz előadó van, csak nehezebb rájuk találni mivel már nem tudnak versenyezni a mainstream szärokkal.

lásd Jack Broadbent utcazenész videóból

21F figyelt fel rá az a pár ember aki ismeri.

2018. dec. 1. 10:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"A mai fiatalok tényleg ilyen műveletlenek a zenében?"

A régiek is azok voltak. Csak akkor Bon Jovi volt a justinbieber. Nyílván nem, de azért érteed. Most a "proli" az ugyan mitől lenne zeneileg művelt? Mit lát a szüleitől? Mit lát a szakmunkásképzős társaitól?

2018. dec. 1. 14:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szakmunkásképzőben is vannak persze jazz, meg komolyzenerajongók akár, nem azért mondtam, hogy ott mindenki hülye, csak ők erős kisebbségben vannak ott.
2018. dec. 1. 14:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Én ennyire azért nem lennék kritikus a Bon Jovival, de a fentiek ennek fényében is gázak.
2018. dec. 1. 22:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A Bon Jovira nincs mentség, elég szomorú hogy egyáltalán megalakultak. Az meg hogy a nyolcvanas években több lemezt adtak el, mint a zseniális és kifejezetten intellektuális Smiths vagy R.E.M., az jól bizonyítja, hogy az emberek régen is a mainstream tömegszennyért rajongtak jobban.

https://www.youtube.com/watch?v=M9EjE4qm7b8

https://www.youtube.com/watch?v=zCMy6kq5ZA0

2018. dec. 1. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!