Milyen szintetizátort/e-pianót vegyek?
Sziasztok!
Keresek egy jóminőségű, jóhangú szintetizátort vagy e-pianót. Elsősorban arra használnám, hogy bonyolultabb ének darabokat lepötyögjek rajta, és a zeneelméletet gyakoroljam, esetleg egyszerű akkordkíséretre (magyarán tényleg semmi különösebb extrára nincs szükségem, csak arra, hogy jó legyen a piano hang). Mivel nagyon kevés a helyem, csak 61, esetleg 76 billentyűs hangszer jöhet szóba.
Mivel nem vagyok a bóvli híve, inkább egy jobb minőségű használt darabban gondolkozom, mint egy új, de olcsó vacakban (ja igen, mert sajnos pénzem sincs sok). A probléma az, hogy sajnos nem nagyon értek a szintetizátorokhoz.
Az alábbiakat találtam használt, de megkímélt állapotban, elfogadható áron, amiket nagyon dicsértek:
Korg is50
Yamaha PSR-E323
Yamaha PSR-600
Yamaha PSR-8000
Yamaha NP V80
Yamaha YPP-50
Yamaha YPP-35
Yamaha YPP-15
Roland EM15
Roland EM25
Casio WK 110
Természetesen más márkákat és típusokat is írhattok, rákeresek, hátha van használtan (Németországban élek, szerencsére elég bőséges a helyi e-bay választéka).
Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
Azt írod "semmi különösebb extrára nincs szükségem, csak arra, hogy jó legyen a piano hang"
Ebből ki indulva, inkább az e pianok között kell keresgélned. Az általad felsorolt hangszerek között, szerintem több is van ami jó lehet végülis neked kell eldönteni mit választasz. Ha sorrendet kéne felállítani nálam első helyen a Yamaha YPP-50 lenne.
Utána Yamaha NP V80, és harmadiknak Yamaha YPP-50 mivel ez 5 oktávos de hangszínbe rendbe van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!