Egyszemélyes rock zenekarhoz milyen szintetizátort ajánlanál?
A dobokat külön feljátszanám, mert dobolok.
A többi hangszert a szinti segítségével eleveníteném meg.
Igen tudom, hogy kompromisszumos megoldás... :)
Ahelyett, hogy összeghatárt írnék, inkább kérdezek:
Mi az, amit ehhez már érdemes megvenni?
Ha új hangszerben gondolkozol, és nem akarsz számítógépet használni, akkor Korg Kross 2, Korg Krome, Yamaha MOXF6. Ha érdekelnek a kísérős hangszerek, általában azok is alkalmasak erre a feladatra kb. 150 ezer forinttól felfelé.
Használt munkaállomások közül a Korg M50 és a Yamaha MOX6 típust ajánlom.
Köszönöm a tippet!
Elsősorban használtban gondolkodom.
A számítógép használata azt hiszem nélkülözhetetlen lesz a zeneszerkesztés miatt. A külön felvett dobokat valahogyan össze kell majd fésülnöm a többivel.
Vagy nem erre gondoltál, hanem arra, hogy normális beépített hangminták vannak az említett típusokon, ezért nem kell netről töltögetni?
"A többi hangszert a szinti segítségével eleveníteném meg."
Mármint egyszerre?
Szerintem jobban tennéd, ha át neveznéd magad dj- nek, és úgy adnád elő a számaidat.
Ugyan úgy csinálnám, mint egy normál együttes esetében.
Külön sávokban venném fel az egyes hangszereket, majd összeraknám.
Ja, bocs azt hittem már megvannak a számok, csak élőben szeretnéd eljátszani azokat.
Szóval, hogy elektromos gitárt szeretnél szintetizátoron megszólaltatni?
5. válaszra: Igen, gitárt is szintin szeretnék megszólaltatni. Tudom, hogy nem lehet minden technikát leutánozni, de azért egészen jó dolgokat lehet kihozni belőle.
6. válaszra: Mivel most kezdeném, így nem igazán tudom, hogy melyik lenne számomra megfelelőbb. Melyik az egyszerűbb? :)
Gondolom olcsóbb az a megoldás, amikor veszek egy átlag szintit és valahogy számítógépen keresztül, a netről letöltött hangminták segítségével szólaltatom meg.
De még nem igazán tudom, hogy hogyan működnek ezek a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!