Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik régi és híres előadókat...

Melyik régi és híres előadókat nem tartjátok öregesnek?

Figyelt kérdés

Sokan láthattuk már idegen nyelvű fórumokon, hogy a Led Zeppelint vagy a Black Sabbath-t "dadrocknak" minősítik, az azt hallgató fiatalokat pedig azzal bélyegzik meg, hogy csak komolynak/jó ízlésűnek akarnak látszani. A kérdés, hogy a világhírű, már-már untig emlegetett együttesek/énekesek közül kikre nem használnátok biztosan az alábbi kifejezéseket: sold out, lejárt lemez, dadrock

Nekem pl. a Pink Floyd ilyen, persze nem az Another Brick in the Wall, hanem az Us and Them, Young Lust, Keep Talking

2018. nov. 5. 14:40
 1/6 anonim ***** válasza:
39%
Egyiket se. Aki ezt mondja róluk az valószínűleg gagyi Justin Bieber meg kpop rajongó, amik viszont tényleg hulladékok. Az általad említett zenék pont azért jók mert azok pont jól szólnak mai napig, időtállóak, meg nem utolsó sorban ezek ténylegesen zenék. manapság hangtalan majmok nyivákolnak meg géppel keverik a tuctuct, sehol egy hangszer, sehol egy énekhang. Aki 70-es, 80-as, 90-es évek zenéjét hallgat az nem komolynak akar látszani, hanem annak van jó ízlése. Manapság nem sok olyan van amit jó szájízzel hallgat az ember, én is inkább régebbről válogatok. Scorpions, Bon Jovi, Depeche Mode, Pet Shop Boys, Kylie Minogue, Bonnie Tyler, Rod Stewart, Michael Jackson, és akkor ezek csak az igazán mainstreamek... Ezek mind jók voltak, de én pl. a Modern Talkingot is elhallgatom a mai napig, pedig az is popzene, de a maiakhoz képest még az is Grammy-díjasnak számít... Nem kell adni az ostobák véleményére, ők csak hallgassák a dualipát meg a bts-t meg a többi tucatfost. Mi meg örüljünk hogy tudjuk mi a jó zene. Megyek is berakom a Wind of Change-t szerintem. ;)
2018. nov. 5. 17:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

#1 Gratulálok!

A nyolcvanas évekből sikerült kettőt is kiválasztanod a legrosszabb akkori zenekarok közül. Bon Jovi és Scorpions? Nem kell mindent felértékelni csak azért mert régi, a nyolcvanas években voltak sokkal jobb együttesek náluk, még a mainstreamben is.

Másrészt, a dadrock kifejezést nem a mai divatpopot hallgató emberek szokták alkalmazni. A dadrockot legtöbbször olyan szarokra szokták használni, mint a Journey és a Styx, az ilyen középutas, unalmas zenekarokra, amiket ma már csak azok hallgatnak és tudnak értékelnek, akik rajtuk nőttek fel. Nem szokás dadrocknak nevezni a 70-es évekbeli avantgárd rockereket, mint pl. a Can, a punk rockot, és az alternatív rockot.

2018. nov. 5. 19:23
 3/6 anonim ***** válasza:
49%

Való igaz, hogy sokan elavultnak tartják ezeket a bandákat. Különösen igaz a korosztályomra, ha nagyon általánosítani akarok. Nekem természetes, hogy a fent említett bandákat hallgatom, a szüleim nevelésének köszönhetően jól ismerem őket. Ha valaki azt mondja Black Sabbath, a fiatal Ozzy ugrik be azonnal... A rockzenészeket nem tudom öregesnek tartani, mert a zenéjükben az a lázadás testesül meg, ami a fiatalokra jellemző. Mindig lesznek olyanok, akik őket fogják hallgatni, nem számít milyen régiek lesznek majd.

De hogy a kérdésre is válaszoljak, néhány banda, ami szerintem (!) "örök" :)

Queen, Guns N' Roses, AC/DC, Aerosmith, Scorpions, Def Leppard, Deep Purple, Rainbow, Van Halen, Rolling Stones stb.

16/L véleménye

2018. nov. 5. 19:37
 4/6 anonim ***** válasza:
A Journey mondjuk pont egy remek banda, a Styx sem rossz szerintem. A Scorpions meg a Bon Jovi meg lehet hogy szerinted túlértékelt meg gagyi, én világ életemben imádtam őket, kisgyerekkorom óta. Csak nézd már meg hogy a Scorpions hány éve van a pályán és milyen munkásságot tudhat a magáénak! Hol lesz a 21. századi előadók közül bárkinek is csak fele ekkora? És ez még önmagában így kevés is lenne, csak az a "gond"? hogy mellé tényleg minőségi amit csinálnak. A mai előadóktól a minőség meg a tehetség igen messze áll, konkrétan talán csak Lady Gaga az aki tényleg tehetséges, de ő is eléggé elpazarolta a tehetségét giccses elektropopra.
2018. nov. 5. 20:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Az örök legendák amire a mai zenék épülnek remix formájába(sajnos manapság ez a zene) azok nem mások mint a ;queen , jimi hendrix, elvis , JsBach , Beethoven. Ők akik új müfajt teremtettek és abban a legnagyobbak
2018. nov. 9. 01:37
 6/6 anonim ***** válasza:

2-es: A Journey meg a Styx jók voltak régen, mikor még progresszív rockot játszottak és nem aréna/pop rockot.

Black Sabbath-ról, Pink Floydról sosem hallottam, hogy "dad rock" lenne. A már említett Journey-t és Styxet, illetve még pl. a Totót, Foreignert, Bon Jovit szokták dad-rocknak hívni.

2023. jún. 24. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!