A "Földvár felé félúton" című dal kinek az előadásában a jobb?
Bródy János (eredeti): https://www.youtube.com/watch?v=Fq4pQHUfNNE
Demjén Ferenc: https://www.youtube.com/watch?v=SfWbKmKenbY
Fáraó együttes: https://www.youtube.com/watch?v=S1G6PnBy3so
#10 Prostik voltak, tudták hol kell keresni őket, de pl. a Rákóczi útra már csak a 80-as évek vegén kezdtek el kiszállingózni (emlékszem rájuk), akkortól vált látványossá milyen sokan vannak. De 80-ban az autóút szélére nem álltak ki üzletszerűen.
"De egyáltalán nem állítom, hogy ennek a dalnak is lenne politikai mögöttes tartalma, csak azt, hogy valamilyen mögöttes tartalom jellemzően szokott lenni."
Na, ezzel a mondatoddal se nem állítod se nem cáfolod a politikai dolgot, én meg egyértelműen cáfolom, ez a különbség.
Örülök, hogy megengeded, hogy kifejezzem nem tetszésemet a dal iránt. :D Van ám olyan is, hogy az ember ért valamit és annak ellenére sem tetszik neki.
Nem mutattál másik Bródy dalt, olyat ami nem azért tetszik neked mert sokat adta a rádió. Nem kizáró ok az sem, csak kíváncsi lettem volna rá van-e személyes kapcsolatod Bródy dalaival, vagy csak azokat hallgatod amik sokat szólnak mindenhonnan.
Ha valamit nem "egyáltalán nem állítok", ott felesleges cáfolni, főleg, ha szó sem, volt róla előtte, vagyis nem is sugalltam, de kihangsúlyozom, hogy nem állítom, de inkább nem ismétlem magamat. Korrekt voltam, te meg azt érezteted, hogy ködösítek. Méltatlan hozzám ez.
Mivel a dal nem a prostikról szól, ebben egyetértettünk, nem tudom, miért rugózol a témán. Még a végén azt hinném, hogy csak trollkodni akarsz. :)
Bocs, hogy nem pattanok első szóra teljesíteni minden kívánságodat, biztos, hozzászoktál. Mentségemre legyen mondva, hogy éjjel már nem volt kedvem keresgélni. Hozzáteszem, nem is volt egyértelmű, hogy milyen kritériumai legyenek a számomra kedves számnak, amit mutatnék neked, pl. nem írtad, hogy ne játsszák sokat a rádióban, (annak ellenére, hogy most már igen) mert tuti, hogy attól lett volna a kedvencem. Mondjuk, szerintem ugyancsak felületes gondolkodásra vall az (ahogy azt e szám értelmezésénél sejthető volt, és a stílusodat inkább...), hogy ismeretlenül is azt állítod, hogy egy dal számomra csak azért tetszhet, mert sokat játszotta a rádió, népszerű volt, vagy mit tudom én. Azt sem határoztad meg, hogy a kért Bródy számtól elvárod-e, hogy Bródy énekelje, vagy elég, ha ő csak a szöveget szerzi, lehet-e feldolgozás, vagy nem...
Mindenesetre a stílusod alapján el is ment a kedvem, hogy bármit is mutassak, "örömöt szerezzek" neked, pedig amúgy szeretek ilyesmit tenni.
Ha nem bánod, nem válaszolok a továbbiakban.
Üdv.
Szerintem ez sokkal egyszerűbb.
A lány valamilyen friss trauma hatása alatt állt, ezért nem szólalt meg, csendben könnyezett. Bródy sietett, abban a pillanatban föl sem fogta ezt, és otthagyta a lányt. Később összeállt neki a kép, lelkiismeret-furdalása támadt, úgy érezte az embersége egy darabját ott hagyta az út mellett.
Szerintem ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!