Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért ilyen felkapott a...

Miért ilyen felkapott a Tankcsapda?

Figyelt kérdés

Leszögezném az elején, hogy születésem óta rocker vagyok. Beatrice, Edda, P. Mobil, Pokolgép, Omen. Ilyen zenéken nőttem fel. A régi tankcsapdát is meg-meghallgatom, de ezek az új albumok szerintem förtelmesek. A mai rockerek istenítik, de nem tudom miért. Nem kötekedésből, de ha valaki leírná nekem, miért és miben szereti megköszönném. Az én véleményem az, hogy írnak egy számot, ami össze vissza szól mindenről, csak rímeljen. Itt van pl egy átvezető szöveg tőlük.

"Amikor odalépett hozzám, én már persze egyből gondolhattam volna

Hogy egy ilyen csaj, ha józan lenne talán hozzám se szólna…

De ő azt mondta, hogy szia, én meg azt, hogy itt a pia."

Ez most mi? Ez olyan zavaros számomra. Miért van az, hogy a mai "rockerek" a Depresszión és a Tankcsapdán nem tudnak túljutni? Számomra akik csak ezt a kettőt hallgatják, nem is rockerek.

2018. okt. 23. 12:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom.

Míg a Tankcsapda a '90-es években egy szókimondó, ütős punkrock zenekar volt, mára egy túlértékelt popzenekarrá váltak. Biztos le leszek pontozva a Tankcsapda rajongók által, de sajnos be kell látni, hogy ez az igazság. Az Agyarország óta nem csináltak jó (vagy legalább hallgatható) albumot. És nehogy azt higgyétek, hogy "jaj má', ez most csak beáll a sorba és a sablon dumát szajkózza", képzeljétek, nem. Végighallgattam a korai albumaikat (a Punk and Roll-tól az Agyarországig), aztán bele-belehallgattam egy-két újabb albumukba. Szóval nem csak azért mondom ezt, mert mások is azt mondják, hogy xar a TCS. A régi dalaik/albumaik tényleg nagyon jók voltak. De hát rájöttek, hogy tudnak ők voltaképpen szépen énekelgetni, és ezért ráálltak erre a vonalra. A sok kis tini meg felkapta őket, hogy hűű meg háá, de sajnos ki kell hogy ábrándítsalak titeket: az új Tankcsapda nagyon nem hűű meg háá. (Igazából a régi sem volt az, de azok legalább kemény punk számok voltak, odamondogatós stílusban). Mára már minden kis 13-14 éves kisgyerek azt hiszi magáról, hogy mekkora rocker attól, hogy Tankcsapdát, Depressziót, BVB-t meg a hasonlókat hallgatja. Persze, el kell kezdeni a rockot valahol, de hogy ezeknél a lingyi-langyi együtteseknél...hát... (És ha ezzel a kijelentésemmel megsértettem valakit vagy általánosítok, akkor ezer bocs (és egy anyamedve), abszolút nem állt szándékomban).

Végezetül ki kell jelentenem, hogy nem értem, miért ilyen felkapott a Tankcsapda. Amint már leírtam, régen jók voltak (bár én akkor sem tartottam őket nagy durranásnak), de az új albumaik nagyjából a tortúra kategória nálam.

2019. ápr. 1. 20:50
 12/14 anonim ***** válasza:
90%

Mert a kis tinik (bocs az általánosításért, tudom, hogy nem mindegyikőtök ilyen) azt hiszi, hogy a Tankcsapda milyen kemény. Meg a BFMV, BMTH, AA stb. Persze, el kell kezdeni a rockot valahogy, na de ilyen Tankcsapdákkal...mindegy, nem fikázni jöttem. Szóval azt hiszik, hogy a Tankcsapda micsoda kemény együttes, és ők is milyen kemények lesznek, ha azt hallgatják. Szóval kb. ezért felkapott a Tankcsapda.

Ha igazán kemény Tankcsapdát szeretnétek, akkor a korai albumokat hallgassátok.

És még egyszer bocsánat az általánosításért.

2019. júl. 16. 11:53
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

főleg a magyar rocker/metal társadalom beszűkültsége miatt. A többség semmit nem hajlandó meghallgatni az Ossian, Tankcsapda és hasonló együtteseken kívül.

A Tankcsapda a 90-es években egy korrekt együttes volt, de semmi több. A frappáns, egyszerű, ugyanakkor sztem végtelenül primitív szövegeik hamar megragadtak az emberek fejében. A zenéjük szintén elég egyszerű.

A nyilatkozataik alapján meglehetősen buta emberek Lukácsék, 15-20 éve egy közepes számot sem voltak képesek kiizzadni magukból, mégis nagyon népszerűek, mert az „igazi rockerek ezt hallgatják”. Kínos, hogy mennyire kifogytak az ötletekből, Sidi sztem meg egyáltalán nem passzol az együttesbe.

2020. febr. 3. 14:18
 14/14 Vadam322 válasza:
100%
Attól, hogy pár fiatalt megkérdeztél az nem feltétlenül azt jelenti, hogy mindegyik csak a Tankcsapdát és a Depressziót képesek elfogadni. A Tankcsapdát azért szerethetik mert manapság már nincs olyan aktív rock együttes akik valóban jó zenét játszanak. Sajnos a legtöbben mára már kiöregedtek. Vannak még aktívak, de azok már nem olyan lendülettel csinálják mint annak idején.
2020. ápr. 29. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!