Ti melyik együttest kedvelitek jobban? Scorpions vagy Queen?
Csodálkozom hogy mennyire többségében vannak a Queen-fanok, pedig szerintem a Scorpions összehasonlíthatatlanul jobb, sokoldalúbb, "mélyebb" zenekar. A Queen körüli hype-ot sosem értettem, sem hosszú évekkel ezelőtt, sem most, sok számuk kifejezetten idegesítő (pl. a Bohemian Rhapsody szerintem szörnyű a "mammamia figaro I'm just a poor boy nobody loves me" sorokkal az élen), bár tény hogy van amit szeretek tőlük (Show Must Go On, Break Free), de ha összességében nézem a munkásságukat, a dalaikat nagy átlagban, érthetetlen az a kultusz ami van körülöttük, sima rockzenekar egy-két jobb és néhány kifejezetten gyenge számmal.
A Scorpions ezzel szemben hihetetlen micsoda dalokat rakott össze, milyen tehetség rejlik minden tagjában, és hogy fél évszázad(!) után is micsoda minőséget produkálnak. Az olyan dalok, mint a Send Me An Angel, a Follow Your Heart, a Wind of Change, a When the Smoke is Going Down stb. meg egyszerűen nem igényelnek kommentárt, a mai napig beleremegek Meine hangjába és a zenészek elképesztő profizmusába. Nálam össze sem lehet hasonlítani a két együttest.
A Queen szerintem is nagyon túlértékelt, de a Scorpionsnál még így is sokkal jobb. A Scorpions az első, némileg krautrockos albumukat leszámítva (ami szintén nem volt egy nagy eresztés, ha figyelembe vesszük, hogy olyan korszakalkotó zsenik is dolgoztak Németországban mint a Can, a Faust vagy a Neu!) fájdalmasan unalmas és nyálas tucat hard rocknak tűnik. Ha már "klasszikus" hard rock, van olyan hetvenes évekbeli hard rock/ősmetal* banda a Led Zeppelinen és a Black Sabbathon kívül, ami ma is hallgatható?
*Judas Priest/Motörhead előtti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!