Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Madonna mitől olyan nagy,...

Madonna mitől olyan nagy, mitől ikonikus? Mitől ő a pop irálynője?

Figyelt kérdés
2018. aug. 4. 22:56
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező, ha el tudtad olvasni (ha már te ilyen kedvesen célozgatsz), ha nem, mindenesetre még egyszer:

Gyanítom, akik VÁLASZOLTAK (!!!******!!!), a nagyja sehol nem volt még, mikor Madonna a 'pop királynője' címet kapta.

Épp ezért okoskodnak hülyeségeket (megj. AKIK VÁLASZOLTAK, érted, a VÁLASZOLÓK egy része): mai mércével akartok megítélni valakit, aki 40+ éve a pályán van?

Érted, Kérdező?

Az eleje annak szólt, akik VÀLASZOLTAK.

Neked abban az esetben, ha válaszoltál magadnak.

Nem változik az ízlés, a tehetség megítélése évtizedeken keresztül?

Hát, nézd már meg, ma milyen huszadrangú, kappanhangú tizenkettő egytucat embereket sztárolnak!

Madonna hangja sem különb. Mondod te. Az igaz, hogy nem az énekhangja a legerősebb pontja (tánc, megjelenés, előadóművészet..... mindig jelentősebb volt), de barokkos túlzás tehetségtelen, rossz énekesnek nevezni. Vagy ha igen, akkor évtizedeken keresztül milliók voltak komplett hülyék, hogy ilyen senkit sztároltak.

Az én ízlésembe ugyan nem tiportál bele, ugyanis sosem voltam Madonna-fan. Amikor a királyságát élte, akkor sem. De elismerem a tehetségét, a munkabírását, az egyéniségét, a kreativitását, azt a zsenialitást, amivel a Madonna-jelenséget megteremtette (nem egyedül persze) stb.stb.

Arról, hogy ízlések és pofonok, hallottál-e már (ha te ezt a szintet akarod)? Ha neked nem jön be, akkor szerinted mivel lehetne megmagyarázni, hogy miért jó, miért volt az, aki? Ha nem tetszik a zene, amit hallasz, akkor ki lesz az, aki megszeretteti veled és hogyan? Illetve minek is?

Hiába degradálod, igenis hozzátartozik a nagyságához, illetve annak megértéséhez a korszellem, azoknak az évtizedeknek a milliője. Nem tudod megítélni a jelentőségét, mert nem éltél a fénykorában. Egy énekes, főleg egy ilyen sikerű, az egyetemes popkultúrában ilyen jelentőségű nemcsak hangból áll és a felvételek nem adják vissza mindazt, ami a neve mögött kibontakozik. De ezt ma már csak annyira lehet elmagyarázni, megértetni, amennyit pl a wiki-ben is elolvashatsz róla.

Amúgy neked is érdemes válaszolni.

2018. aug. 8. 02:59
 22/25 anonim ***** válasza:

És igen, sztárságának lényege, hogy határozottan beszélhetünk esetében társadalmi szerepvállalásról.

Ezért is lett annyira híres, majd' minden réteg találva érezte (jól vagy rosszul) magát az előadásai, szövegei, klippjei által. A provokáció volt a fegyvere, amivel rendszerint rá akart világítani valamire.

Ez egy elég jó hangulatú összefoglaló a munkásságának, valamint sikerének mozgatórugóiról:

[link]

2018. aug. 8. 03:11
 23/25 A kérdező kommentje:

Akkor bocsánatot kérek, de átolvasva még egyszer a leveled sem hiszem, hogy éles stílusbeli különbség lett volna a nekem szánt és a nekik szánt rész között. A stílusom, látom, zavar, de ugyanezt a hangot ütötted meg, még ha nem is velem szemben.

"Hát, nézd már meg, ma milyen huszadrangú, kappanhangú tizenkettő egytucat embereket sztárolnak!"

Ez teljesen igaz, de ilyen régen is lehetett, csak már nem emlékszünk rájuk, mert eltűntek a süllyesztőben. Oké, nem a 60-as években,de mondjuk a 80-asban.

"Az én ízlésembe ugyan nem tiportál bele, ugyanis sosem voltam Madonna-fan. Amikor a királyságát élte, akkor sem. De elismerem a tehetségét, a munkabírását, az egyéniségét, a kreativitását, azt a zsenialitást, amivel a Madonna-jelenséget megteremtette (nem egyedül persze) stb.stb.

Arról, hogy ízlések és pofonok, hallottál-e már (ha te ezt a szintet akarod)? Ha neked nem jön be, akkor szerinted mivel lehetne megmagyarázni, hogy miért jó, miért volt az, aki? Ha nem tetszik a zene, amit hallasz, akkor ki lesz az, aki megszeretteti veled és hogyan? Illetve minek is?"

Itt önmagadnak ellentmondasz. Először azt mondod, te se szereted,csak elismered. Ha ez így van, akkor neked kéne legjobban értened, hogy attól, hogy nem szeretünk valakit, még elismerhetjük a tehetségét. na,hátén is ezért tettem fel a kérdést. Nem várom, hogy megszerettesse bárki, de nem mindegy, hogy valami nem tetszik, vagy nem is tehetséges az alkotója. Én úgy gondoltam, adok neki egy esélyt, hogy megértsem, Madonna mitől nagy, gondoltam, jön valaki, aki beszél a dalszövegről, a stílusáról stb. Én is hallom/látom, de hátha valaki elmondja, miért számít neki mindez. Csak aztán idejött pár ember, aki elkezdte mondani, hogy kivel feküdt le stb., és átment offolásba, és rajtad kívül talán 1 ember válaszolt rendesen, ezért folytattam a kérdést, mert 2 válasz még nem válsz.

Igen, a korszellem fontos, de azért nem mindegy, hogy valaki nagy marad-e akkor is, ha "eltűnik" körüle a miliő. Madonna az maradt, ezért gondoltam, hogy tud valamit. Meg vannak olyan műalkotások, amiknél kizárólag a korszellem az indok. Pl. azon idők tv műsorai, amik azért (is) voltak népszerűek, mert csak 1 csatorna volt, azt lehetett csak nézni.

2018. aug. 8. 03:52
 24/25 A kérdező kommentje:
A 22-es válaszodat köszönöm szépen, valami ilyesmit vártam.
2018. aug. 8. 03:52
 25/25 anonim ***** válasza:

"Milyen producerek alá mászott be? Mi bajotok van? Az egyetlen dolog, ami miatt híres lett az a kemény munka, ugyanis évekig melózott mielőtt befutott. Persze a magyar prolinak könnyebb feltételeznie egy sikeres nőről, hogy azért sikeres, mert mindenki alá bemászott. "

Így van, és képzeljük el mondjuk a magától totál elvarázsolt Tóth Gabikát, annak hova kéne bemásznia hogy néhány tinin kívül valaki kíváncsi legyen őrá.

Egyébként Madonna sohasem diktálta a divatot, sőt egy idő után szinte inkább betegesen követte és próbált megfelelni neki (de ezt ötösre teljesítette)

2018. aug. 11. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!