Madonna mitől olyan nagy, mitől ikonikus? Mitől ő a pop irálynője?

# 10
És? Akart egy számot, de nem neki adták el.
Ez nem jelenti azt, hogy a korai albumait nem ő írta teljesen, mondom, hogy Madonna a saját maga producere. Az, hogy megvett volna egy számot, az nem jelenti azt, hogy aláfeküdt volna valakinek. Mondom, semmi értelme annak, amit írsz, a zeneipar nem így működik, ne égesd magad.
Kérdező: igen, Madonna nem olyan jó énekesnő, de pont, hogy kompenzálja a zeneszerzési és produceri képességeivel. Míg azok az előadók, akik jól énekelnek, de tehetetlenek, mert nincs érzékül a dalszerzéshez, marketinghez ők nem lesznek híresek, max az x faktor által. Azt kell megérteni, hogy Madonna (és más előadók) nem csak énekesek, hanem a zenészek.

"Akart egy számot, de nem neki adták el."
Ahha, egy számot.
Ugye tudod, hogy ha eleget fizetsz akkor soha nem derül ki, hogy vetted a zenét.

# 12
Nyilván könnyebb összeesküvésekben hinni, mint tényekben. Melyik dalszerző lenne annyira hülye, hogy lemondjon egy Madonna dal kreditjéről? Nincs az a pént, ami ennél jobb üzlet lenne.
Egyébként Madonnának vannak olyan számai, amiknél fel van tüntetve, hogy nem ő az elsődleges szerző. Akkor miért hazudna a többi dalról? Meg alapból miért kéne arról hazudni, hogy ki a dalszerző és producer? Természetesen vannak olyan előadók, akik csak énekelnek, a dalt pedig több ember rakja össze. Mi értelme lenne hazudni?
Ne égesd magad tovább. Fogalmad sincs, hogy működik a zeneipar, csak logikátlanul hisztizel itt, mert valamiért jobban érzed magad, ha azzal áltatod magad, hogy női sikereket csak szexel lehet elérni.

Te hány-éves vagy kérdező ?
Mert ha nem a 70es években születtél és a 80as években nem rajta nőttél fel, akkor kár a szóért, mert úgysem érted.
Hallgass Justin Timberlaket, járj a koncijaira, a showjaira, az való neked.

A 15ös fogta meg a lényeget.
Gyanítom, akik válaszoltak, a nagyja sehol nem volt még, mikor Madonna a 'pop királynője' címet kapta.
Épp ezért okoskodnak hülyeségeket: mai mércével akartok megítélni valakit, aki 40+ éve a pályán van?
Fel sem tudjátok fogni, mert nektek már csak a hülye tingli-tangli hangicsálós, celeb, sztár, aranytorkú énekes (csak el ne hallgasson véletlenül a pléjbek :D), naplopó vagyok "énekesek" jutnak, azon szocializálódtok.
Kb a kappan színvonalán van mind, de naponta ír a baromságaikról a story magazin, hát kit érdekel, hogy úgy énekel eredetiben, mint akármelyik fahangú a zuhany alatt? Aztán innen egy lépés, hogy kit szopott, meg hentergett a "karrierért". Na minden látvány, kapcsolatrendszer (igen, a szereposztó dívány is teremt kapcsolatokat), pénz kérdése, valódi mögöttes tartalom nélkül. De annyit is érnek, bármikor lehet helyettük új, zseniális "tehetségeket" felfedezni.
Madonna a maga idejében ikon volt. A nem titkolt (szexuális) szabadosságával, sőt, kifejezetten a polgárpukkasztásra, megbotránkoztatásra utazott, de megtehette, mert TEHETSÉG volt mögötte. Lehet ő is keresett és talált kapcsolatokat a legelején (eléggé alulról jött, meg amúgy sportot is űzött abból, hogy elég szeretője legyen), de őt a kreativitása miatt nem lehetett félresöpörni. Mindig megújuló, nyughatatlan természete kiütközött a zenei stílusában is, számtalan világslágert szerzett, gyakorlatilag lekörözhetetlen volt aktív korszakában.
Sajnos a ma fiatalok ezt nem fogják már megérteni, mert ahhoz élni kellett volna azokban az évtizedekben, és ezt minden gúny nélkül mondom. Én ha meghallok egy 80as évekbeli Madonna számot, bennem emlékek, érzések jönnek elő - ti azt sem tudjátok, ki énekel.
Madonna évtizedekig uralta (néhány hasonló kaliberű énekesnővel) a popzene női szegmensében a terepet.
Ne azt a Madonnát nézd, aki ma itt-ott énekel (azért vegyük már figyelembe a korát!), hanem nézd meg a fiatal- és középkorú Madonna pályafutását, és mutass egyetlen hozzá hasonló kaliberű énekesnőt.

Esetleg még annyit tudok neked mondani, Kérdező, hogy a google keresőbe írd be a nevèt és nézd végig csak a képeket.
Nézd meg, mennyit alkotott, mennyit élt ez a nő.
Nézd meg a fiatalkori képeket, hogy mennyi stílus, korszak van mögötte, hogy ő maga hányszor változott, hogy mennyi évtizedet végig dolgozott, mindig új és más dolgokkal rukkolt elő, és mindig a csúcson volt.
Abszolút megérdemelte és megérdemli ma is a zenei legenda meghatározást.
18-as, nem értelek. Először is, 25 éves vagyok, nem kell itt nekem körülírni Justin Biebert meg ilyen sz**rokat, akiket nem hogy nem hallgatok, de fiatalabbak nálam. Másrészt lényegtelen is lehetne, hány éves vagyok. A zenékből hallgathatom a régebbieket is, ahogy teszem is. Ahogy leírtam fönt is - ha el tudtad olvasni -, az 50-es évektől napjainkig mindent hallgatok. Hogy mikor születtem,arról nem tehetek.
"mai mércével akartok megítélni valakit, aki 40+ éve a pályán van?"
Nem az számít, mióta van pályán, illetve sok előadó mikor már régóta pályán rosszabb mint eleinte (pl. Bon Jovi, akiket amúgy szeretek). Madonna már régen is elismert volt, nem most nevezték el a pop királynőjének, hanem régen. tehát rossz érv,hogy mióta van a pályán, és nyilván van valami egyéb is, különben nem lenne híres ilyen hosszan. Mi az, hogy mai mérce amúgy? Az igényesség, a tehetség, az énektudásbeli elvárás változik az idővel? Szerintem nem. Értem, hogy a gagyi tinisztárokra gondolsz, de azok voltak régen is. Van egy csomó poszterem a 80-as évekből, és a hátuljukon sokszor olyan fiúbandák vannak, hogy már senki nem emlékszik rájuk. Szóval régen is voltak ilyenek, csak eltűntek.
Nem értem amúgy azt az arrogáns, támadó stílust, amivel írsz (igen, most én is felvettem). Gondolom, az ízlésedbe beletiportam, pedig én őszintén feltettem egy kérdést, nem mondtam, hogy Madonna rossz, semmit nem mondtam rá, csak hogy én nem látom be, miért van ez a hírneve, és kíváncsi vagyok.
"Kb a kappan színvonalán van mind, de naponta ír a baromságaikról a story magazin, hát kit érdekel, hogy úgy énekel eredetiben, mint akármelyik fahangú a zuhany alatt? "
Ezt meg nem értem. Épp azért tettem fel a kérdést, mert ének szempontjából Madonna sem egy Farinelli.
"Aztán innen egy lépés, hogy kit szopott, meg hentergett a "karrierért". "
Ezt pedig nem én állítottam, a válaszokért nem felelek.
Az írásod felénél kezdődik a válasz. Azt köszönöm. Értem, hogy mire gondolsz: aki tehetséges, értéket képvisel, attól nem baj, ha vannak botrányai. De ez csak akkor igaz, ha ezek jelentéssel bírtak (pl. egy társadalmi szerepvállalás).
Amúgy te pl. Madonna dalszövegeit tartod nagyon jónak, Vagy a zenét? A hangját? Vagy mindet? Inspirált téged, ahogy öltözködött?
"Én ha meghallok egy 80as évekbeli Madonna számot, bennem emlékek, érzések jönnek elő - ti azt sem tudjátok, ki énekel."
ne legyél már ilyen lekezelő. Hogy ne tudnánk már? Még Chuck Berryt is milliók ismerik, pedig nem is él már. Hogy az istenbe ne tudnánk. Értem, hogy elképzeltél a kérdezőnek egy tájékozatlan kis idiótát,de nem vagyok az. Az emlék rossz indok: emléked rossz daloktól is lehetne. Van nekem is olyan dal, amit nem tartok sokra, de az általános iskola meg egy konkrét barátnőm jut eszembe mindig. És az is jó emlék,de a dal sz*r. Ha csak ennyi az indok, hogy jó emlék,az nem zenei, művészi indok.
"Ne azt a Madonnát nézd, aki ma itt-ott énekel (azért vegyük már figyelembe a korát!), hanem nézd meg a fiatal- és középkorú Madonna pályafutását, és mutass egyetlen hozzá hasonló kaliberű énekesnőt"
Igen, azt (is) néztem.
Ismerem a képeit, tudom, hogy néz ki. Olvastam egy csomó zenetörténeti könyvet is, az ő életrajza is benne volt, láttam róla könyveket,a gyerekkorom során is jelen volt, van rajongó ismerősöm is. Mégsem látom be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!