1. Radiohead
2. Pink Floyd
3. The Beatles
4. The Smiths
5. The Velvet Underground
1. Leander Kills
2. Alestorm
3. Halestorm
4. AWS
5. Iron Maiden
Azt olvastam hogy a Nickelback az ilyen "gáz" együttesként van emlegetve nem tudom miért, egy időben hallgattam őket, aztán ráuntam.
A többit meg nem nagyon ismerem. Vagyis az AWS-et szeretem, Leander kills-től hallottam már pár számot, de nem jött be. Majd utánanézek az ismeretleneknek, hátha találok valami jót. Nálam jelenleg a Three Days Grace nagyon megy😁
Szerintem tök értelmetlen úgy kiírni ezeket a kérdéseket, hogy "rock/metál". Egy, a rock egy sokkal tágabb fogalom, kettő, sokszor a metált nem is sorolják a rockba.
Csak példának, miért nem korrekt így meghatározni:
- Sanyika mondjá má egy jó rockegyüttest...
- Pink Floyd.
- Sanyika mondjá má egy jó metál együttest...
- Ööö...Pink Floyd?
- Lol, Sanyika.
Na most arra vagy kíváncsi, hogy melyek voltak a legjelentősebbek vagy arra, hogy ki mit szeret?
Mert ha rock zenéből a legjelentősebbekre vagy kíváncsi, akkor: Beatles, Pink Floyd, Rolling Stones kb. itt kezdődött minden.
Aztán több irányba fejlődött a zene:
- punk-rock bandák -Clash, Sex Pistols, Ramones, Dead Kennedys, Misfits stb.-
- metál bandák -Metallica, Iron Maiden, Slayer stb.-
- hard rock -AC/DC, Queen, Judas Priest, Deep Purple stb.-
Aztán vannak mindenféle alterbandák, pl. a Radiohead is az. Vannak country, folk-rock, blues bandák.
EZEK pedig a személyes kedvenceim, akiktől nem csak pár számot szeretek, hanem több albumot is:
- Icon For Hire (alternatív metál, elektronikus rock)
- The Misfits (hardcore punk)
- Metallica (thrash metal, heavy metal)
- Clash (punk rock)
- Slipknot (nu metal)
- Blues Saraceno (hard rock, blues rock)
- Children of Bodom (melodikus death metal, thrash metal)
Remélem, adtam pár tippet ami neked is tetszhet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!