Melyik lenne a jobb kezdésnek?
Sziasztok! Nem sokára fogok kapni egy elektromos gitárt, és az elektronikával kapcsolatban lenne kérdésem, amin megszólal. 2 alternatíva van. Leírom mindegyinkek az előnyeit és hátrányait. Legalábbis amik számomra azok. Előre szögezzük le, hogy metálos és rockos gyerek vagyok. És ehhez kellene elektronika. Ebből leszürhettétek hogy kezdő vagyok.
A határ 40.000 plusz minusz 1-2000
Az első alternatíva amire gondoltam, az egy Line6 Spider Classic 15 modellezős gitárkombó. Ebből ha jól gondolom, ki lehet hozni olyan hangzást, amilyet szeretnék hallani.
Előnye számomra: egyszerűen rá lehet dugni a gépet, így lenne mire játszani. Otthonra tökéletes, és fejhallgatóval együtt is lehet használni, így nem megyek mindenki agyára.
Hátránya: nem annyira testre szabható. Tehát nincs benne annyi effekt, bár ez nem akkora hátrány. Ami kicsit rosszabb, hogy pedált plusz egy tizesért lehet venni. Így kifuték a keretből. Meg nem tudom hogy egy ilyen "olcsóbb" kombót megérné e megvenni.
A második alternatíva az egy Line6 POD STUDIO UX 1 és valamilyen szoftver mellé.
Előnye: kicsi, a szoftvertől függően testre szabható, és attól függ mennyi effekt, erősítő és sok egyébb van benne. A program igaz plusz pénz hozzá, de szerintem az amplitube free változatával nem lenne rossz. Tanulhatnék is ezzel, mert megnézhetném hogy a külömböző effektek, és külömböző erősítő(modelle)k hogy viselkednek. És mivel szimulátor programokkal dolgoznak ezek a programok, ezért valamennyire meg kellene közelítenie a hangját.
Hátránya: macerás megoldani hogy a gépről játszak egy alapot. Vagyis nem, ha ki akarom hangosítani. Ha fejhallgatóval akarom használni az egész cuccot, akkor valahogy meg kell oldani hogy a mezei hangkártya kimenetelét és az interfész kimenetelét egy darab sztereo csatornára kellene kihozni, amit 2 jack dugóval és egy jack csatlakozóval meg lehetne oldani, de macera. Bár azt csak egyszer kell megcsinálni. Sajna az is hátrány hogy gép nélkül meg se nyikkan a szerkezet. Bár egy elég megbízható laptoppal...
Amúgy nem tudom milyen lenne az 5.1-esemmel. Nálam is öregebb, de a hangszórói miatt nem igazán bízok benne. És ez az oka hogy nem tudok dönteni. A hang. Nem tudom milyen lenne. Hogy mennyire tud egyik is másik is jó metál hangzást hozni. Tehát hogy kezdetnek melyik érné meg a pénzét. Ugyebár metálhoz nem kell sok minden. Jó lenne az erősítő is, de nem tudom mennyire lenne jó. És átlag olyan szerencsés vagyok, hogy a rosszabbikat választom mindíg. Per pilla az interfész felé húz jobban a szívem. Az tűnik jobbnak. Még úgy is ha nem kényelmes annyira mint a kombó.
Tehát melyiket vegyem? Melyiknek jobb a hangzása? Modellezős erősítő, vagy az említett interfész és 5.1-es?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!