Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Enigma egy dalának címe?

Enigma egy dalának címe?

Figyelt kérdés

Ismerős óvis gyereke totál beleszerelmesedett ebbe a rövid "mondókazenébe" --ahogy ő elnevezte-- ezért szeretném felkutatni a címét a dalocskának, hogy ne csak egy 3órás lista végén találja meg. Hiába van feltüntetve a listán 2:42:42 nél Feel Me Heaven című szám , nekem ezen a címen ezt adja a kereső : https://www.youtube.com/watch?v=oxpcyJr_jwo

Mi a rövid dalocska címe, ami 2:42:42-től kezdődik?

Ha megvan, linkeljetek elérhetőséget is, ahol "szólóban" elérhető!

2018. jún. 7. 21:02
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Elnézést, lemaradt: Köszi és üdv mindenkinek! :)
2018. jún. 7. 21:03
 2/20 TR75 ***** válasza:
100%
Jó lenne hallani azt a számot is, ami a listán van.
2018. jún. 8. 05:16
 3/20 A kérdező kommentje:

Bocsi: a kérdésben kitöröltette velem a gyakori a "http....... miatt, aztán elfelejtettem újra küldeni :(

https://www.youtube.com/watch?v=6rOi7YXOV-g (2.42.42-nél)

A feltüntetett lista szerint a Feel Me Heaven című dal...

De amit én keresek, annak vagy kimaradt a felsorolásból a címe, vagy elírták, vagy ....mittudomén, mit csináltam rosszul.

Köszi, ha segítesz. Üdv, szép napot4

2018. jún. 8. 10:33
 4/20 TR75 ***** válasza:
100%

Egy másik videónál azt írták, hogy ez a Feel Me Heaven remake változata. Szerintem ez hülyeség.

Jó lenne tudni, milyen nyelven énekelnek a dalban, mindenesetre a hangzása a dalnak olyasmi, mint az A Posteriori albumnak, szóval, gondolom, abból az időszakból lehet valamelyik szám (esetleg albumon nem szereplő). Valószínűnek tartom, hogy nem angol címe van, talán spanyol (egyszerűen nem ismerem fel a nyelvet, hol spanyolnak érzem, hol románnak, hol valami akárminek).

Arra is gondoltam, hogy nem konkrétan Enigma szám, hanem esetleg Cretu egy másik projektjéé.

De most már én is szeretném tudni, mi a szám címe :S

2018. jún. 10. 05:31
 5/20 A kérdező kommentje:

Addig-addig keresgéltem, míg rábukkantam egy olyan verzióra, ahol a

majd 4 perces dalocskáért nem kell egy albumot megnyitni.

https://www.youtube.com/watch?v=7wKoQOSR4_4

De a mellékelt "cím" nem vitt közelebb az eredeti kérdés megoldásához :

"The Greatest hits of Enigma 1990 2010 In A Join Mix YouTube 3" .

Ami szintén zavarbaejtő, hogy egyre több orosz utalás, orosz nyelvű oldal bukkan elő, ha a guglitól találatot kérek erre :

The Greatest hits of Enigma 1990 2010.

pl. ezt : [link]

vagy ez : [link]

Egyébként tényleg valami babiloni nyelv adhatja ki a tartalmat. Úgy lehet, épp ez a lényeg, de elég zavaró, hogy se cím, se szöveg, csak egy játékos gyerekmondóka dallama. ( Clayderman biztosan nem "vállalná be" ezt a szimpla "boci-boci tarka"-egyszerűségű dallamot )

Idegennyelv tudásom a béka alatt, de a 4.sorban még a német csodálatos, azaz "wunderbar" szót is kihallani véltem...oszt vagy tévedek, vagy sem. "találtam" még spanyol, valami szláv és francia hangzású szót is.

A kis lurkó feladta a leckét ezzel a "mondókazenével". :)))

A lényeg : nem boldogulok és továbbra is kérés, hogy ha vki érdemben hozzá tud tenni a már meglévő infókhoz, ne fogja vissza magát!

Üdv, szép napot mindenkinek!

2018. jún. 17. 15:07
 6/20 TR75 ***** válasza:
100%

Na, tudom, régen volt, de megint eszembe jutott.

Szerintem ez nem Enigma, hanem Enigmának látszó (hallatszó) szerzemény, amiben a vokált egyszerűen rákeverték a zenére. Szerintem egy orosz vagy ukrán vagy valami hasonló nyelvű dalt simán összemixeltek a számmal, mert illett hozzá (mint ahogy például a Deep Forest csinálta Sebestyén Márta vagy Huttyán énekével).

2020. aug. 4. 12:19
 7/20 A kérdező kommentje:

Ha esetleg az eddigi válaszadón túl még valaki figyelemmel követi ezt a kérdést, itt jelzem: ha sűrűn és sokszor érthetetlennek bizonyul a kérdés kiírója: itt közzé nem tett előzményei is vannak alább olvasható laikus találgatásainak.

-------------------------------------------------------------------

#TR75 !

Köszönöm, hogy ennyi idő múltán is visszajelezted kutatásaid eredményét! Jómagam hiába agyalok, bár változatlanul érdekel a rejtély megfejtése...na és persze, a többi, később felvetődő kérdésre a válasz. Nálam reflexszerűen működik az, hogy ha kihívás elé kerülök, vagy megoldásra váró kérdés kerül utamba, akkor bulldog módra akaszkodom az enigmák kikódolásához, de semmire sem jutottam. Pedig már többek segítségét kértem. Csúnyán letorkolltak, hogy "Gugli a barátom, Wiki a barátnőm", de hát ők nem tudhatták, amit pedig már Seneca is tudott: „Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.”

Google hogyan is tudhatna barátkozni velem, míg nem tudom, pontosan milyen kérdéseket is tegyek fel neki? 22-es csapdája.

Wikinél meg csak ennyit találtam: [link]

---------------------------

Az alapján, amit írsz, úgy lehet, valamibe nagyon beletenyereltél, mert

1.) oroszul jelölik azt a helyet, ahol pont azoknak az adatoknak kéne lennie, ami után mi kutatunk ( "Описание" = Leírás )

2.) lentebb pedig egy spanyol komment található: Giovanny Ramos kérdezi, hogy "Mi a dal címe"= "Como se llama.la.cancion" )

Lehet, ő érti a szöveget, és csak már a cím érdekli ?

Hanem azt az oroszt, aki hobbiból spanyolul énekel?...hát azt a csudabogarat kuriózumként mutogathatnák! : )

Az pl. teljesen oké, hogy a svéd ᗅᗺᗷᗅ kapásból angolul kezdett, teljesen érthető. Belátták, hogy nemzetközi közönség előtt svédül mindent tudnának, csak érvényesülni nem. Aki nem angolul (vagy esetleg másik "világnyelven") nyilvánul meg, azt emberszámba sem veszik, nemhogy valamelyik művészeti ágon elismerjék...

---------------------------

Michael Cretu román. A spanyol szintén újlatin-alapú nyelv, bár nem hiszem, hogy e kettő jelentősebb szintű szövegértést tud egymás nyelvéből kikódolni ahhoz, hogy pontosan képben legyen pl. egy dal (egy vers) magyar nyelvű szövege felöl.

--------------------------

Amit szintén furcsállok: a dal eredetileg "albumon" hallható.

Hobbista akárkik egy-egy albumba is be tudnak csempészni büntetlenül maguk kreálta dalokat?

Egy-egy, világszerte ismert zenei album nem minimum eredetvédett® dolog?

Elvégre a művész abból él, és ha pl. durván selejt teljesítmény kerül az ő nevével közreadott albumba, azt is az ő nevéhez kötik majd, nem a "hamisítóéhoz"! Miért jó ez bármelyik művésznek...jelen esetben Enigmáéknak?

Nem kéne súlyos büntiket fizetni annak, aki saját szerzeményét (legyen az irodalmi mű, zene, festmény, szobor...bármi,), az eredeti szerző/művész neve mögé bújva teszi közzé? Azt nem úgy hívják, hogy hamisítás, visszaélés, plágium, csalás ...stb ? Ha minden művész hagyná, hogy a neve alatt hamisítsák, kotyvasszák, átírják, sokszorosítsák, összebarmolják a munkáját, az mire vinné? Nem hiszem, hogy Cretuék "szerzői engedély" és "forrásmegjelölés" nélkül jóváhagynák az albumon lévő dalocskát...amennyiben az tényleg plágium és tényleg közük nincs ahhoz.

Lehet ez egy, valahol északon gyűjtött dalocska, mintahogy indiánoktól is hoztak zenét? Persze, ez is csupán feltételezés, de csoda, ha egy magamfajta laikus össze van zavarodva?

--------------------------

TR75! Jelen agymenést, amit itt rádzúdítottam, ne tekintsd többnek, mint gondolatindítónak, költői kérdések halmazának! Nehogy direkt nekiülj mindent tételesen igazolni...csak a kérdéseimre kapott kérdések káoszát kaptad itt.

Hanem, ha bármiben előrejutsz és mégis megírod, azt köszönettel fogadom!

Ha konkrét info, ha csak tipp/következtetés/találgatás....sőt!

"Enigmáék" zenéjéről bármi érdekesség, akkor is!

Üdv neked és mindenkinek, további szépet és tartalmasat : a ZENe legyen veletek ! ♫♪♫ (◠‿◠) ♪♫♪

2020. aug. 7. 13:11
 8/20 A kérdező kommentje:

# TR75!

Célra vezetőnek tartanád, ha újra kiírnám a kérdést, ezúttal a "Kultúra és közösség/Nyelvek" kategoriában, hátha valaki le tudja fordítani?

Talán válaszolna valaki vállalkozó szellemű. A versikének talán lehet azok számára is értelmezhető tartalma, akik nem csak halandzsául tudnak anyanyelvi szinten. Hogy valami ma is beszélt/érthető nyelven íródott a tartalom, annak pl. a gyakori szóismétlésben is bizonyítékát vélem felfedezni.

(pl. az első és harmadik sor, de még sok, szóismétlésre találhatsz. Első blikkre ráéreztél az általam követett nyelvi logikára/logikátlanságra, érvelésre, fogod tudni, mely szavakra-sorokra utalok)

Üdv mindenkinek, további szépet : ♫♪♫ (◠‿◠) ♪♫♪

2020. aug. 7. 13:17
 9/20 TR75 ***** válasza:
100%

Album...

Hát, ha igaz, amit gondolok, hogy ez egy orosz/ukrán alkotás (vagy részben az), akkor az a helyzet, hogy nem feltétlenül van értelme jogdíjakról beszélni... Arrafelé még most is az megy, mint ami volt ezelőtt 40-50 éve, hogy simán kiadnak egy albumot a jogtulajdonos engedélye nélkül.

Azt gondolom, ez nem Enigma-szám, inkább valamifajta utánérzés lehet.

Ahogy keresgéltem a tecsődön, volt, ahol az egyik Enigma válogatásra kerek-perec azt kommentálta az egyik arc, hogy a zenék 2/3-a nem Enigma, tehát kevertek eredeti Enigma-számokat másfajta számokkal.

"Google hogyan is tudhatna barátkozni velem, míg nem tudom, pontosan milyen kérdéseket is tegyek fel neki?"

Mindenre a gugli sem jó.

És ha igaz, amit gondolok (az orosz/ukrán eredtről), akkor gugli nem is lesz a barátunk, szürkezónába nem merészkedik.

A nyelv. Na, igen, az lehet valamilyen keverék is. A keleti szlávot kihallom belőle, talán valami újlatint is...

Album... hát, nem tudom. Inkább válogatás, amolyan mixtape, talán csak kattintásvadász szöveg a videó címe.

Igen, lehet értelme annak, ha újra kiírod, de akár simán ki is emelheted ezt.

Bár nem tudom, kiderül-e valaha is, mi ez a szám.

2020. aug. 7. 15:26
 10/20 A kérdező kommentje:

Kitettem a kérdést: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek_..

Talán kiderül, még ne add fel! Eddig egy filmzene (Taxi4) felderítésére tett kísérlettel én is felsültem ugyan, de itt talán sikerül és talán éppen a nyelv megfejtése lesz a kulcs az zár(t)ban.

Elég kiábrándító, amit az általam eredetinek vélt albumokról írsz!

Létezik olyan hely is, ahol csak az jelenik meg, ami hiteles? Illetve, legalább jelölik, melyik a tiszta forrás, az eredeti, miből és honnan is indult ki a későbbi szrkavarás? Csak hogy később legyen mihez viszonyítani....

"Ahogy keresgéltem a tecsődön".... ¯\_(ヅ)_/¯ Én tényleg totál csőd, de kérlek, igazíts el, mi ez a "tecsőd", és küldj még olyan lapokat (kivéve Facebook), ahol újszülött tudatlanként magam is guberálhatok további infóért, leginkább a New Age zene tárgykörében!

+1: Ez az orosz "Youtube" ? [link]

Üdv mindenkinek : ♪♫♪ ✿ ♪♫♪ !

2020. aug. 7. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!