Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Olcsó gitárba (50. 00ft)...

Olcsó gitárba (50. 00ft) miért nem ajánlatos drága pickupt (25. 000ft) venni?

Figyelt kérdés
több helyen is olvastamhogy olcsó gitárba nem éri meg drága hangszedőket rakni. A gitáromba szeretnék újakat a testel nincs bajom stagg lp320 csak a hangszedői nagyon gagyik és most százezreket nem szánok rá hogy rendes Gibsont vegyek. Egy hídi Gretsch FilterTront meg egy nyaki Gibsont akarok venni a kettő együtt 60.000ft lenne max. megérné?????

2018. máj. 7. 14:56
1 2
 11/13 Mojjo ***** válasza:

A fene tudja... szerintem más a mérete, mint egy rendes humbuckernek, de fejből nem vagyok benne biztos, googlen meg pont ugyanannyiba tellene rákeresnem erre, mint neked :)

Mindenesetre ha más is, megoldja egy jó hangszerész.

Milyen Gibson hangszedőt ajánlunk? Én már ajánlottam neked egy 490R-t, azon egyszerű okból, hogy a keretből csak az jön ki :D És hozzátéve, hogy a viszonylag alacsony jel, meg az Alnico2 nem való mindenkinek, de szerintem aki FilterTront rak a hídhoz, annak esélyes, hogy be fog jönni. De egyébként ha az a hosszútávú terv, hogy saját gitárt rakosgatsz össze, nincs értelme meghúzni egy szigorú árhatárt. Minden hangszedő egy teljesen más, egyedi karakter és mi nem tudjuk helyetted eldönteni, hogy neked melyik tetszene leginkább. Szerintem nézegesd végig a Gibson kínálatot (sőt, ajánlom, hogy más márkákat is, aztán lehet a végén egy DiMarzio, vagy BareKnuckle kerül a nyakhoz :) ), próbáld kitalálni hogy melyik tetszik neked és ha túllóg a kereten, legfeljebb most nem veszed meg, hanem gyűjtesz még hozzá. Amúgy is, Malcolm Young gitárjában nem is volt nyaki hangszedő ;) Szóval eleve el tudsz lenni csak a híddal, ha Malcolm Youngos hangzás a cél.

2018. máj. 8. 01:25
 12/13 Mojjo ***** válasza:

Ha már felhoztam, hogy nézhetnél többek között DiMarziot Gibson helyett, ezt a videót csak úgy itthagyom - szerintem elég beszédes:

[link]

Nyilván kinek mi, de hát... Szóval igen, határozottan érdemes kinézni a Gibsonon túlra

2018. máj. 8. 01:30
 13/13 anonim ***** válasza:
Tettél volna bele egy koreai Alnico5 partslandot 12 ezerért pont annyira jó ebben a gitárban mint a Gibsonban a sajátja.
2021. jan. 6. 02:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!