Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ajánlanátok egy kitűnő ár-érté...

Ajánlanátok egy kitűnő ár-értékű akusztikus gitárt, ami olcsó és brutttálgyönyörűen szól?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy elképesztően tompa hangú, Soundsation gitárom van :D Bármilyen húrkészlet is került fel rá, egy gagyi gityó. Próbáltam már egy simpla J&J gitárt (ami szintén ilyen alsó kategória), ami fényévekkel szebben szólt, mint a Soundsation. Ezektől egy kicsit komolyabbra gondoltam. Használtan szeretném, s olyan 30-40 ezret szeretnék rászánni (tehát új árán ~60-70 ezres gityó a kiszemelt).
2018. ápr. 1. 10:30
1 2
 11/15 Mojjo ***** válasza:

Majdnem sikerült is :D

Mindenesetre körülnéztem eléggé, és azt látom, hogy a 60-70, meg 100 ezres kategória között nincs érdemi különbség. Sima akusztikusban semmiképp. Elektroakusztikusban meg megérkeznek a 100-as kategóriába a 60-as sima akusztikus kategória gitárjai.

Egy 120 körültől kezd változni a kép. Viszont, ha nem riadsz vissza a nem teljesen szokványos kinézettől, és hamar vennéd, azaz le tudsz csapni akciókra, akkor brutális best buy és 100-ért baromi stílusos és jó elektroakusztikusaid lehetnek a Fendertől, Stratocasteres színvilággal és fejjel és persze tömör fenyő tetővel:

[link]

vagy épp:

[link]

vagy másik testformával és színnel:

[link]

Egy cikk erről a szériáról:

[link]

2018. júl. 22. 03:10
 12/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi a választ! Ha lehetne, a világ összes zöld kezétneked adnám! :)

Köszönöm a tippeket, ezzel a modellel én magam is találkoztam és nekem is tetszik! DE - találtam egy remek dealt egy CD-140SCE -vel, így azt fogom most elhozni. :)

[link]

Kemény tokkal kapom, s tömör fedlappal van ellátva. Ha nem más, később eladom és váltok egy nagyobbra! :D Amint szerzek tapasztalatot vele, jelzek. Áldásod tudod adni rá?

Jimmy Fallon mondta egyszer a Seven Nation Armys fickónak, hogy pont egy ilyen Elektromos Fender nyakú akusztikus gityója van. :) Te próbáltad?

2018. júl. 22. 18:13
 13/15 Mojjo ***** válasza:

Nem próbáltam, de biztos vagyok benne, hogy bitangjó gitár! Tuti nem fogod megbánni!

Kíváncsi leszek azért majd nagyon a tapasztalataidra, illetve akár az első benyomásokra is :)

2018. júl. 22. 23:02
 14/15 A kérdező kommentje:

No elhoztam egy full patent, vadonatúj CD 140 SCE -t 60k-ért tokjával :D A húrok régiek rajta, így ebből kifolyólag elég tompa - de veszek rá egy új húrszettet és ebből kifolyólag remélem, hogy jobb lesz az eredmény. Nagyon kényelmes a nyaka, remekül megszólal minden hang, össze sem lehet hasonlítani a Soundsation-nel. Az elektronika bitangjó! Egyszerűen tökéletes, de tényleg! :) Köszi a tippeket!

Ami a húrokat illeti, milyen húrt javasolnál? Hatalmas a választék, a különböző méretű húroktól kezdve a különböző bevonatokat illetően, mindenféle választék kapható. Melyik biztosítana szép, s egyben "jó" hangzást, mindamellett, hogy könnyű legyen rajta játszani? (10-11 -es húrokon gondolkodom, azokon egész könnyű játszani, viszont félő, hogy nem lesz képes eléggé megszólaltatni a gitárt). MInden javaslatot meghallok. :)

2018. júl. 26. 11:01
 15/15 Mojjo ***** válasza:

@14: Új húrokkal rá sem fogsz ismerni, brutális lesz a különbség. Ha még így is ég és föld a Soundstationhoz képest, úgy meg aztán tényleg más dimenziót fog jelenteni.

Hogy milyen húrt veszel, az maximálisan ízléstől, meg játékstílustól függ. A 11-es azért már meghajtjaba gitár fedlapját, azzal már lehet mit kezdeni. A 10-es teljesen felejtős. Egy 12-es szerintem még bőven bevállalható, és azzal aztán lesz hangja. Ha esetleg sokat nyújtasz, akkor viszont inkább a 11-es lehet az ideális.

Most milyen húrok vannak rajta? Adott esetben szükség lehet a nyakmerevítő pálca állítására, ha nagyon más vastagságú húrt teszel most rá.

Ami a típust illeti, érdemes minél többet kipróbálni, de első körben egy 80/20 bronzost, vagy egy foszfor bronzosat ajánlok. A 80/20-asnak fényesebb, fókuszáltabb hangja lesz, a foszfor bronzosnak kicsit melegebb, vastagabb, kerekebb. Ha ez szempont, vehetsz bevonatosat, amin kevésbé tapad meg mindenféle szenyeződés így vagy négyszer-ötször tovább megőrzi a normális hangját. Ilyenek pl az Elixír húrok, vagy a D'Addario EXP sorozata.

(Wow, egy ilyen gitár tokostól 60-ért ajándk volt!)

2018. júl. 26. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!