Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ez egy felmérés lenne. Ha ti...

Ez egy felmérés lenne. Ha ti alapítanátok egy zenekart, az milyen lenne?

Figyelt kérdés

Úgy értem bömbölne a metáááál, vagy indie-módra fel-le rugózás lenne, esetleg beelesdézve folyós pszichedelikus, vagy valami füves rap/hip-hop közeli? ekizabáló elektronikus apokalipszis? tehetséges zenészekkeli teli jazz impró, vörösborral a zongorán? Esetleg mainstream pop, míg kokózik hátul a menedzser?

Részletezzetek nyugodtan, tökre érdekelne, hogy milyen álmok vannak a fejekben. Mit gondoltok a zenéről, és milyen célt szolgálna a zenétek.

2018. febr. 28. 22:28
1 2
 1/12 Mojjo ***** válasza:

Komolyzene modern köntösben. Tudom, nem a világ legeredetibb ötlete, főleg mostanában, de ez állna hozzám a legközelebb. A könnyűzenei műfajok többsége vagy hidegen hagy, vagy egyenesen taszít, kivétel pár metál műfaj. (A kifinomultabb zenét játszó/hallgató metálosok között amúgy feltünően sok a komolyzenerajongó. Rapperek, meg popzenészek között aligha ilyen az arány.)

Viszont a komolyzenét modern, ha úgy tetszik, könnyűzenei megközelítésben játszani számomra igen izgalmas.

2018. febr. 28. 23:23
 2/12 anonim válasza:
71%

Én leginkább vmi rock/metál zenekart alapítanék, ha lenne ilyesféle tehetségem :D Mondjuk inkább pasikból állnak a metálzenekarok, de nem baj :)

Ezt a 2 műfajt kedvelem legjobban, igaz, metálból a lightosabbakat, tehát pl nem a death metált

Az elektronikus zenét nem szeretem, ahogy a rapet sem, na meg vannak ezek a most felkapott, nyáladzós énekes(nő)k... Őket inkább hagyjuk

Ja és mindenképp lenne lényege, tartalma a dalszövegnek, ami vmilyen üzenetet hordoz és megfogja az embert (nem kell világmegváltó dolognak lennie). Szóval nem csak egy adott, pillanatnyi érzésről szólna

2018. febr. 28. 23:55
 3/12 anonim ***** válasza:
54%
Black metal :D az összes vallást utálom mint a szart szal ez az álmom 😍
2018. márc. 1. 07:10
 4/12 kojee ***** válasza:
60%
Jelenlegi felállás kezdetekor, én (itt basszusgitár) meg a dobos szeretünk volna progresszív metált játszó bandát. A gitárosunk is szereti ezet a műfajokat, meg a hagyományos rock zenét is, az énekesünk meg kb alternatív rock/grunge stílus felé húz. Ám a közös zeneírás során az ötletek inkább alternatív rock/metál formát öltöttek. Ez nem gond kicsit sem, mert nagyon élvezem a közös zenélést, szeretem játszani a nótáinkat, és igazán élvezem azt is, ahogy egy-egy ötlet lassan végleges formát ölt (ami általában totálisan másként szól, mint amikor pl. én kitalálom). Hobbi zenekar vagyunk, nem akarok befutni vele, az a célja, hogy élvezzük a közös zenélést, ha ezt meg tudjuk másoknak is mutatni, és valakinek tetszik is, annak már örülök. Ezen a zenekaron kívül még lennének ötleteim dnb/jungle/dub/trip hop vonalon mozgó formációhoz, előbb-utóbb ebből is lesz majd valami.
2018. márc. 1. 08:41
 5/12 Tom Benko ***** válasza:
Valami jó kis terápiás speed-doom keverék.
2018. márc. 1. 10:20
 6/12 anonim ***** válasza:
Egy DSBM bandát :D vagy esetleg egy sima Black metal bandát.
2018. márc. 1. 11:49
 7/12 anonim ***** válasza:

Metál az biztos, azon belül nem tudom. :D

Melodeath/black/symphonic/thrash

Esetleg heavy.

2018. márc. 1. 21:27
 8/12 anonim ***** válasza:
Egy olyan bandát, amiben magyar nyelvű önálló dalszövegek és zenevilág lenne, nem lenne benne lehetőleg egy fölösleges káromkodás sem, őszinte, hétköznapi érzelmekről, valós érzésekről (kapcsolatokról, emlékekről, megbánásokról, elképzelésekről, háláról) szólnának a dalszövegei, amik vallástól és politikától 100%-osan mentes lenne, nem lenne benne semmiféle fölös mellébeszélés sem és töltelékszámokat sem produkálnának, valamint zeneileg és stílusilag is olyasmi lenne, mint a régi, eredeti Korn, tehát valami magyar nyelvű zúzósabb nu-metal, ami nem a magamutogatásról lenne ismert és semmiféleképp sem a mai stílusirányzatokból merítene. Nekem baromira bejönne egy ilyen zenekar, bár persze ez csak mind egy hirtelen jött elképzelés.
2018. márc. 2. 01:26
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha énekes lennék, akkor death metal, mert szeretek hörögni, illetve nincsen szép hangom :( Meg nagyon szeretem a horror filmeket stb..., szóval a szöveg is menne :3

Ha viszont basszusgitáros, dobos, billentyűs, vagy valami egyéb hangszeren játszanék, akkor valami ütős rock, vagy metal együttesben szeretnék játszani.

Ha lehet valami különleges meg különböztetőt szeretnék (pl: egyenruha, maszkok, ünnepi viselet, vagy valami figyelemmegragadó), valami jó logóval/szimbólummal.

2018. márc. 5. 21:59
 10/12 anonim ***** válasza:

Valami lágy teázgatós thrash metál zenekart, köré meg egy egész mozgalmat szerveznék, rádióval, szórakozóhelyekkel, talán még a választásokon is indulnánk.

Ámen!

No meg így buliznánk:

https://www.youtube.com/watch?v=iwEf-1NkIpg

18/f

2018. márc. 13. 02:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!