Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ki mit szól A Dal győzteséhez?...

Ki mit szól A Dal győzteséhez? Eurovízió

Figyelt kérdés

Szerintem az eleje jól indul, de a végén az a sorozatos hörgés tönkre is teszik. Nem az én ízlésem, de ettől függetlenül remélem megnyerik.

Az idei szériában amúgy is úgy voltam vele, hogy mindegy ki ezek közül:

-Kirakat élet (azonnal kiesett)

-Yesyes

-Dánielfy Gergely

-AWS

Szóval okom nincs panaszra mert legalább a listámon szerepelt.

2018. febr. 25. 20:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Nagyon, nagyon örülök, hogy ez győzött. :) Alapvetően a hörgős dalok nekem sem tartoznak a kedvenceim közé, de az, amit a srácok A Dalban nyújtottak, teljes mértékben lenyűgözött. Hihetetlen energia volt a produkciójukban, ami szerintem Lisszabonban is robbanni fog :)
2018. febr. 25. 22:14
 2/11 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon örülök, bár a műsor legelején másnak szurkoltam, de a kedvencem sajnos már az első adásban kiesett (LivingRoom - Kirakat élet), a 2. adástól már az AWS volt nálam a befutó, szóval én nagyon elégedett vagyok. Végre valami igazán különleges dalt küldünk az Eurovízióra :)
2018. febr. 26. 12:33
 3/11 anonim ***** válasza:
64%

Én örülök neki :) Rockzene párti vagyok, úgyhogy mindenképp nekik és a Leander Killsnek szurkoltam. Leanderék idei dala viszont szerintem nem volt túl erős, kicsit nekem monotonnak tűnt. Ez az AWS szerzemény azonban abszolút fülbemászó és energikus, sokkal szívesebben küldöm én is megmérettetésre.

És nem értem miért fáj azoknak, akik most megállás nélkül savazzák ezt a zenekart. Évek óta küldjük ki ezeket a nyekergős szólóénekeseket, épp itt volt már az ideje, hogy valami újjal próbálkozzunk.

Ezen a két dalon kívül még Horváth Gergelytől a Meggyfát láttam volna szívesen győztesként, mert bár igaz, hogy az is szólóprodukció, de legalább volt egy nagyon erős magyaros hangulata, ami szerintem nem árt, ha már magyarokként indulunk ezen a versenyen.

Épp ezért hányok epét Király Viktortól, aki rendületlenül hozza ezt a színtelen-szagtalan Justin Timberlake imitálást, és mindenki azon ámuldozik, hogy "hűűű, ez mennyire amerikai!!". De könyörgöm, ha már magyarok vagyunk, akkor ne egy amcsi stílusú előadással akarjuk képviseltetni magunkat, hanem ami tényleg minket jellemez! Elismerem, Király Viktornak tényleg nagyon jó hangja van, jól mutat a színpadon, tehetséges is meg minden, de ezzel az imidzssel ne minket akarjon képviselni egy európai versenyen, hanem építsen karriert a tengerentúlon.

Bár szegény már annyira elkeseredetten próbálkozik kijutni évek óta, hogy egyszer azért szánalomból csak kiküldeném őt is, ha épp nem lesz nála vállalhatóbb a felhozatalban.

2018. febr. 26. 19:23
 4/11 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem szégyen, hogy ilyen dalt küldünk. Siralmas. Megkockáztatom, hogy még rosszabb, mint tavaly Pápai Joci. Most nem is fogom nézni a lisszaboni döntőt, pedig évek óta mindig néztem. Legalább 3 produkció volt A Dal döntőjében, ami ezerszer jobb volt: Király Viktor, Biga, Yesyes.
2018. febr. 26. 20:02
 5/11 anonim ***** válasza:
21%

Sablonos pop-rock, mainstreammé puhított keményzene. Semmivel nem tűnik ki a többi tízezer ugyanilyen zenét játszó tinizenekar közül, de akkor már inkább ez, mint az ikszedik popszám.

Egy kis mellékinfó gyanánt hozzátenném, hogy a valódi, ízig-vérig rockos vonalat kétszer próbálták elsütni a fesztivált történetében: egyszer a Lordi indult majd nyert is, nagy eséllyel a színpadi show-nak köszönhetően, majd amikor egy átlagos power/heavy zenekar kiállt a közönség elé a Teräsbetoni képében, akkor tök utolsók lettek.

2018. febr. 26. 20:04
 6/11 A kérdező kommentje:

Énis úgy vagyok vele, hogy nem volt olyan nagyon-nagyon rossz választás, de azért volt olyan zene amit egy fokkal szívesebben küldtem volna ki.

Az olaszok zenéjét hallottátok már?

[link]

Vagy nem tudom, hogy már meg is nyerték-e, vagy csak indulók, de elég fura dolgokról énekel. Elég bevállalós, hogy így nyíltan áll ki a bevándorlók ellen, meg énekelget a háborúról, terroristákról... Szerintem nem egy dalfesztiválon a helye. Lerí róla, hogy csak azért ez a szöveg mert nagyon nyerni akarnak, hátha... De a dallama jó.

Szerintetek milyen helyezést ér el az AWS? Szerintem bejut a döntőbe, majd valahol a közepe fele elfog tűnni. Vagy ha arra gondolok, hogy a politika még mindig közrejátszik, akkor azon se lepődnék meg ha a vége fele végeznének.

2018. febr. 26. 21:03
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha őszinte akarok lenni, azzal kezdem a hozzászólásomat, hogy nem a kedvencem sem a rock, sem a metál. A döntőig a meggyfának szurkoltam, de a legjobb négyben már az AWS-nek. Valami megfogott ebben a zenében. Van benne lendület és energia, és a szöveg... a szöveg az valami csodálatos! Megmondom őszintén a döntőben megkönnyeztem az előadást, mert át tudom érezni Örs veszteségét, azt amiről a szöveg szólt.

Sokkal jobb választás volt, mint egy Király Viktor, aki egy tucatdalt adott elő, vagy mint egy Salvadorfy Gergely (szerintem itt páran értik a célzást).

A külföldi esélyeket azonban borúsnak látom. Kint is eléggé savazzák a számot. Szerintem a döntő meglehet de ott nem lesz jó helyezésünk.

Ettől föggetlenül büszke vagyok erre a számra és büszke vagyok azokra a szavazókra is, hogy ezt meg mertük lépni, hogy egy ilyen dallal induljunk. :)

2018. febr. 26. 21:54
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Azon túl, hogy imádom a rockzenét, és örülök, hogy végre nem egy tucat zenét küldünk az Eurovízióra, leginkább a dal szövege fogott meg. Azok, akik nagyon háborognak, inkább próbálják meg értelmezni, hogy miről szól ez a dal. Végre nem valami klisés tartalmú zenét nyomatunk. Gyönyörű ez a dalszöveg.
2018. febr. 27. 03:39
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó, hogy végre neme gy görcsös eurokonform dallal indulunk. Úgyse nyerünk (talán jobb is), akkor már inkább legyen olyan, amire felfigyelnek.
2018. febr. 28. 11:55
 10/11 anonim válasza:
100%

Én is örülök, hogy nem egy tucatzenét küldünk ki, egyébként szavaztam is rájuk. :)

Szerintem bejutnak a döntőbe, ott meg már ki tudja, milyen helyezést fogna elérni. De szerintem külföldön (és az Eurovízión) kifejezetten szeretik a magyar nyelvű dalokat. Gondoljunk csak a Nox-ra, ByeAlex-re vagy Pápai Jocira.

A keményebb zenét kedvelő külföldiek biztos fognak szavazni, úgyhogy én megsaccolok egy döntő 15. helyezést.

2018. febr. 28. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!