Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A magyar heavy metal zenekarok...

A magyar heavy metal zenekarok többsége miért szélsőjobbos vagyis "jobboldali"?

Figyelt kérdés
Ez az egy oka van annak, hogy nem hallgatok magyar heavy metal zenekarokat pl Ossian, Kalapács, mert szemmel láthatóan jobbosok. Ott vannak a hazafias elemek a zenéjükbe, ami nekem nagyon nem jön be, mert nem az én világom, főleg ha heavy metalról van szó. Nem szeretem a hazafias témákat.

#kalapács #heavy metal #Ossian #magyarheavymetal
2018. febr. 25. 13:11
 1/5 anonim ***** válasza:
91%
Az Ossian nem azért rossz, mert hazafias, hanem azért mert giccses és közhelyes.
2018. febr. 26. 07:04
 2/5 anonim ***** válasza:
25%

A fenti mondat helyesen úgy hangzik, hogy "Az Ossian nem CSAK azért rossz..."

A közhelyes szövegeik között ugyanis gyakran fel-fel tűnik az irredentizmus, ami nekem is nagyon visszatetsző.

2018. febr. 26. 07:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Ráadásul harmat gyengék. Nincs bennük az a "tűz" ami alapjáraton benne van a heavy metalba.
2018. febr. 26. 14:25
 4/5 anonim ***** válasza:
87%

Azért az első egynéhány Ossian- és Pokolgép-album egyáltalán nem volt rossz, aztán viszont elkezdték fosni a gagyibbnál gagyibb kocsmazenéket. Mentségükre szóljon, az Iron Maiden, a Black Sabbath és a többi nagy klasszikus zenéjéből is kiveszett az a bizonyos tűz 10 év és 4-6 album után.

Egyébként egyáltalán nem a többségük jobbos, csak ők vannak előtérben. Mondjuk nekem a Kalapács és a Pokolgép szövegeiből nem nagyon ugrik be igazán hungarista hangvételű szám, igaz, az Adj új erőt! óta minden lemezüket a felénél el kellett kapcsolnom, mert nekem hallgathatatlan volt mind.

2018. febr. 26. 19:56
 5/5 Tom Benko ***** válasza:
100%
Azért ne keverjük a fogalmakat. A hazafiság magában nem probléma, sőt. A probléma azzal van, amikor valaki kirekesztő, soviniszta szintre viszi a hazafiságot. Van rengeteg másik együttes is, amelyiknél ez nem jellemző, esetleg teljesen képtelenség, keresgélj még.
2018. febr. 26. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!