Hogy rangsorolnátok e három zseniális rockegyüttest?
The Beatles, Pink Floyd, Radiohead
Indoklás is jöhet.
Úgy érzem az enyém borzasztó bicskanyitogató rangsorolás lesz, de
1. Radiohead
2. Pink Floyd
3. The Beatles
Ha nem a szubjektív ízlésemre lenne bízva a dolog, hanem zenei jelentőség alapján kéne szelektálni nyilván fordított sorrend lenne, már csak amiatt, hogy melyikőjük aktív kora óta mennyi idő telt el. A Beatles hatását kb. bármilyen mai előadóra vissza lehet követni, ha megnéznénk mindenkinek az inspiráló előadóik inspiráló előadóit. Én őket mindenesetre még nem hallgattam annyit, amennyire illene, inkább csak a slágeres dalaik vannak meg, amik jók, de nekem semmi extra. Tervezem belevetni magam majd a kísérletezőbb munkáikba.
A Pink Floyd-tól is van bőven pótolnivalóm. Az Animals-t, meg az A Momentary Lapse of Reason-t is nagyon bírom, de a progresszív rock nekem egy olyan műfaj, hogy inkább a modernebb előadókra cuppantam rá nagyon + a King Crimson-ra.
A Radiohead áll hozzám egyértelműen legközelebb. Szeretem a borzasztó depresszív, melankolikus zenét, szeretem az elektronikus zenét, amit bőven belegyúrtak a hangzásukba, imádom Thom Yorke hangját, meg úgy zeneszerzéssel, meg hangzással kapcsolatban minden kísérletezésüket nagyra tartom.
Számomra nem bicskanyitogató, mert egyetértek szinte mindennel, amit írtál, de lehet, hogy a többségnek tényleg nem tetszene ez a sorrend.
A Radioheadet ismerem és szeretem a legjobban (ha egy kedvenc előadót kellene mondjak, talán őket mondanám), aztán a Pink Floyd is kedvenc, aztán a The Beatles, amit simán csak bírok.
Ha már te is ekkora Radiohead-rajongó vagy, szerinted melyik albumuk a legjobb?
Én talán az OK Computert mondanám, de a Kid A, az In Rainbows is zseniálisak, és az A Moon Shaped Pool is a kedvenceim közé tartozik.
1. Pink Floyd
2. Beatles
Radioheadet sajnos nem szeretem.
A Beatles-t meg a Floydot pont egy időben ismertem meg és ugyanúgy szeretem mindkettőt. A Floyd azért került az első helyre, mert a Beatles iránti rajongásom, a kamaszkorom beköszöntével kicsit alábbhagyott, viszont a Floyd végigkísérte az egész életemet, a mai napig.
1. Radiohead
2. Pink Floyd
3. The Beatles
Ahhoz képest, hogy nem gondolkodtam sokat a sorrenden, mindhárom együttest nagyon nagyra tartom, és a kedvenceim közé sorolhatóak.
A Radiohead nekem viszont abszolút első minden tekintetben, egyértelműen ők voltak a legnagyobb hatással a zenei ízlésemre, így nincs a világon olyan zenész/együttes, akit eléjük sorolnék :D
A Pink Floydot ugyanúgy szeretem a társadalmi szerepük, mint a zenéjük miatt. Nagy hatással voltak a világra, nekem a gondolataimat formálták, tágították inkább, míg a Radioheadben az érzelmi világom talált megértésre.
A Beatles pedig zeneileg talán a legfontosabb formáció, hiszen a maguk idejében hatalmas újdonság volt, amit csináltak, és a legnagyobb dolog, hogy a mai napig érvényes, szerethető, és még egyedülálló is, amit fél évszázaddal ezelőtt alkottak.
Szerintem e három együttes "minősége" között már tényleg csak a szubjektivitás tehet különbséget.
1.Beatles
2.Pink Floyd
3.Radiohead
1. Pink Floyd: Szerintem az ő zenéjüket tanítan kéne
2. Beatles: Kúltúra
3. Radiohead: Szerintem egy Radiohead számot se hallottam de biztosan jó zenekar
1.Beatles
2. Pink Floyd
3. Radiohead
1. Pink Floyd
2. The Beatles
3. Radiohead
De mindhárom zseniális.
A legjobb albumaik szerintem:
Pink Floyd:
1. The Dark Side of the Moon
2. Animals
3. The Piper at the Gates of Dawn/Atom Heart Mother
The Beatles:
1. Revolver
2. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
3. Rubber Soul
Radiohead:
1. OK Computer
2. Kid A
3. The Bends/Amnesiac
1. Pink Floyd. A legkreatívabb, legigényesebb zenét ők csinálták a három zenekar közül.
2. Beatles. Nélkülük nem lenne rockzene, vagy legalábbis nem olyan, amilyen.
3. Radiohead. Nem rossz, nem rossz, de szerintem eléggé túlértékelt zenekar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!