Hogyan kezdjek el skálákat tanulni a gitáron?
Figyelt kérdés
Sajnos nincs tanárom, viszont anno szolfézst tanultam. Meg egyáltalán melyikkel kezdjem? Mi a különbség a blues skála meg a többi között?#gitár #blues #skála #elektromos gitár #akusztikus gitár #gitártanulás #szolfézs #skálatan #gitár oktatás #összhangzattan
2017. dec. 25. 12:14
1/4 anonim válasza:
Számos skála van: dúr, moll, kromatikus, pentaton... Legjobb lenne, ha vennél egy gitáriskolát, amelyben megtalálod a különböző skálákat, és az azokhoz tartozó ujjrendet. Persze a netről is össze lehet halászni, de jobb lenne egy kiadvány, amiben egyben látod az egészet, illetve magyaráz is kicsit. Én egy oktávos dúr skálával kezdenék univerzális ujjrenddel. Az univerzális ujjrend olyan, amelyet bármelyik dúr skálánál alkalmazható. Dúrnál például 2-4 | 1-2-4 | 1-3-4.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Hát igen...és esetleg nem tudsz ajánlani valami könyvet ami így átfogja ezt az egész skálást?
Szívesen meghallgatom még mások véleményét is!:)
2017. dec. 25. 13:45
3/4 anonim válasza:
Nem tudok sajnos. De miért csak a skálák érdekelnek?
4/4 Waff válasza:
Kezdd el szerintem a legalapabb alappal, a C-dúr skálával, azt is az üres húros változatával. Első fekvés, váltott pengetés, menni fog.
A második kérdésedre kicsit összetettebb lenne a válasz, és ha nem vagy képbe az alapokkal, akkor nemsokat értenél az egészből. Talán annyit, hogy a blues skála egy ötfokú (pentaton) skála, egy fokkal (egy hanggal, ún. blues fokkal) megtoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!