Mi kell ahhoz hogy tudjak egy elektromos gitáron játszani?
Egy elektromos gitár.
Egy erősítő.
Egy kábel.
Egy pengető.
És sok gyakorlás.
És mi van az effektekkel, kombókkal azok nem szükségesek?
Ha nem, nem szeretnék venni.
Ajánlott még a youtubeos böngészés. Részletes és profi videók tömkelege található akár az effektekről (melyik mire való, stb) akár a kis szobakomboktól haladva a csöves 100+ fej/láda erősítőkig.
De elsőre én is egy kis, szobába való erősítőt (kombót) ajánlok, általában van rajtuk tiszta és torzított csatorna. Később meg apránkét veszel ilyen-olyan effekteket, amikkel akár egyedi hangzásokat is kialakíthatsz. De ne egyszerre akarj mindent. A házi stúdiózáshoz meg gondolom te is tudod hogy nagyjából mi kell, keverőpult, mikrofon(ok) stb, stb.
Pedig a személyes tapasztalat ennyi. Ahhoz, hogy tudj játszani elektromos gitáron, ahhoz csak annyi kell, amennyit az első is leírt.
Földelt konnektorban használd, földelt erősítőt, bár én még nem találkoztam földeletlen erősítővel, jobb minőségű kábelt érdemes választani, árnyékoltat, stúdióba nem kell hosszú. A gitárt és az erősítőt pedig a stílusodhoz illőt kell választanod, ennyiből mi nem tudunk ajánlani semmi konkrétat. Nem kell hatalmas erősítő, én még a 20 wattos alsókategóriás tranzisztorost sem tudom kihasználni szobában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!