Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a véleményetek a tribute...

Mi a véleményetek a tribute zenekarokról? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Gondolok azokra, akik majdnem, hogy meg is élnek. Részemről belefér az olyan, akik már nincsenek együtt. De mi van azokkal, akik még turnéznak. Pl. Guns n’ Roses tribute bandát tudok kapásból mondani hármat. Hazait. Mivan a szerzői jogokkal és hasonlókkal. Hogy lehet arcuk egy az egyben a plakátokat is lemásolni..

2017. dec. 19. 16:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem mikor egy tribute band elér arra a pontra, hogy effektíve nyereségük van abból, amit csinálnak, akkor az eredeti előadó tudna ellenük tenni, ha zavarná őket - de nem szokás, mert nem veszik rossz néven. Még anno láttam egy dokumentumfilmet, aminek zenéhez semmi köze nem volt, de véletlenül pont említésre került benne egy Kiss tribute zenekar, akiket a saját városukban nagyon nagyra tartanak, meg asszem már volt is szerencséjük személyesen találkozni az eredeti bandával. Szóval ja, szerintem ez nem "hogy lehet arcuk", meg másolás kérdése, ez csak egy ilyen jópofaság...

Ettől függetlenül ennél kissé személyesebb véleményem az, hogy nem látok bennük túl sok rációt azon felül, hogy buli magának a zenekarnak. Persze, ha profi a megvalósítás, akkor az mindenképp elismerésre méltó, de még akkor sem tudom elképzelni, hogy elmenjek valamelyik kedvencem előtt tisztelgő tribute band koncertjére.

2017. dec. 19. 17:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Na ez az, hogy nembiztos, hogy tudnak róla. Érdekes lehet. Persze ilyen is van. Metallica is hagyott már jóva tribute zenekart. De valahogy engem sem vonzanak. Akkor voltam két koncerten, mikor egy fesztivál keretén belül zenéltek, amin ott voltam. De szerencsére sikerült látnom az eredeti zenekart is. Jövőre másodjára.
2017. dec. 19. 17:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem jó, mert akinek nincs pénze elmenni az eredeti zenekar koncertjére, az is legalább átélheti, hogy milyen ott a hangulat.
2017. dec. 19. 18:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Hmm. Egyrészről ott van az, hogy jóval olcsóbb és földrajzilag is elérhetőbb egy-egy tribute zenekar, mint egy mainstream, befutott 30 éves banda koncertje. Másrészről viszont ez azért olyan, mint ha várnál Mátészalkán a nyíregyházi vonatra, ami nem jön, viszont éppen megy egy vonat Debrecenbe - felszállsz rá, "ez van, vonat-vonat" alapon? Nem hiszem. Én ha rajongok egy együttesért, akkor többnyire nemcsak a zenéjükért teszem, hanem olvasok interjúkat, nézek koncertvideókat, magyarán nekem a ZENEKAR kell. Egy ilyen koncertre max azért látogatnék el, hogy sörözgetés alatt a kedvenc dalaimat játssza el élőben egy haknizenekar (csakhogy én nem szoktam sörözgetni és társasági ember sem vagyok, így ez kimarad).

A koncerteket ettől függetlenül még csak-csak meg tudom érteni, még ha erőltetve is. Amikor viszont kiad egy tribute zenekar egy albumot, amin ugyanolyan hangszerelésben, ugyanolyan szólókkal eljátsszák ugyanazokat a dalokat majdnem ugyanolyan jól, mint amiket és ahogy hallhatunk az eredeti zenekartól is, az számomra felfoghatatlan. Más egy szám feldolgozása és más egy szám eljátszása, szóval nem arra gondolok, amikor a The Troopert átültetik mondjuk black metalba (ez megtörtént már amúgy?).

2017. dec. 20. 10:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Kissé szánalmas dolognak tartom, azon felül, hogy a legtöbb embernek ez egy könnyebb út ahoz hogy bárki is elmenjen a koncertjére mivel saját igényes zenét nem tud gyártani akármilyen műfajban (persze ez nagyrészt az emberek hibája is, hogy nem igazán vevők az ismeretlen új dolgokra) sok olyan embert ismerek akik hihetetlen nagy arcal rendelkeznek annak ellenére, hogy csak egy az egyben lemásoltak már egy létező dolgot...
2017. dec. 20. 14:40
 6/6 anonim ***** válasza:
59%
A lemezkiadásaikat nem értem, de koncert szempontból hasznosak. Aztán ott van a Kiss Forever Band. Az igazitól eltérően változott a setlistjűk au elmúlt 20 évben, és emberileg sem hulladékok.
2017. dec. 20. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!