Rockot szeretnék hallgatni. Tudnátok mondani valamit?
#11 akkor a hiphop is blues, a dubstep is blues, a metál is blues, a rock is blues
gg wp
Meg fogsz lepődni. A blues és a country a rock szülei.
Na ezek jó példák arra, amit a kérdező akart:
SZÉTHÚZÁS ott is ott van, ahol rockerek vannak.
Egymást utálják a megértés helyett. És bár néha egyszer azon veszekszik a rocker/metal head társaság, hogy melyik zenekar az igazán TRUE és az Arch Enemy most death metál vagy sem (azaz apró finomságokon csúsztatjuk el a kapcsolataink értékét és romboljuk a jó hírnevünket), másszor minden egy kalap alá veszünk és számunkra még BACH is rock zene (ezzel érjük el azt, hogy lenézzük a saját rajongásunkat és önellentmondásosan gyűlöljük saját magunkat).
A válaszadók nagy része úgy tesz, mintha ez kötelező elem lenne a "rockerek" körében.
Kedves kérdező, ezt biztos, hogy el akarod sajátítani?
Kedves válaszadók, biztos, hogy ezt a képet akarjátok sugallni arról, hogy milyen társaságot jelent a rocker/metal head kultúra?
Egészen biztos?
Egymás fikázása helyett lehet még rockerek között is eljátszani azt, hogy megértjük a másikat? Vagy az teljességgel kizárt?
Hát nem. Chuck Berry rock and roll, a Meshuggah meg... lehet ezen is vitatkozni, hogy extrém, vagy avantgárd vagy miegyéb metál.
De: a stílusa mindkettőnek rock, a műfaja viszont rock and roll illetve akármilyen metál. A stílus szempontjából egy és ugyanaz. A műfaj más.
Ha hasonlítani kéne valamihez, akkor olyasmi ez, mint mondjuk egy balkáni gerle és egy afrikai elefánt. Mindkettő gerinces (ez a stílus), de az egyik madár (ez a műfaj), a másik emlős (ez a másik műfaj). Az ős közös, talán a zsákállatok (ők lennének a blues vagy a country).
Tudom, sántít a dolog, szóval ha lehet, ebbe ne kössön bele senki.
Amúgy én nem vagyok rokker, sem metalhead, sem popper, rapper, sem bármi ilyesmi, hallgatok ilyet is és olyat is, jaja, popzenét is. Gyakran azt sem tudom, milyen műfajú a zene, amit hallgatok, ráadásul az is sűrűn előfordul, hogy egy-egy zenekar nem fogadja el a rá használt műfaji besorolást. Szóval vannak azok a zenék, amiket szeretek, és azok, amiket nem. Nincs tisztán ilyen, vagy olyan, ma már annyira kevernek mindenféle műfajokat (stílusokat is), hogy szerintem nincs is értelme a műfajosdinak.
Csak azt gondoltam, ha már van itt némi diskurzus arról, hogy akkor mi a rock, hát talán érdemes ezt egy picit érthetőbbé tenni.
Nem mellesleg Bach természetesen nem rokk, hanem barokk :-)
És akkor ropjuk a Meshuggah-ra:
Ez így érthetőbb. Köszi.
Már csak az a kérdés, hogy a kérdező mire gondolt.
Bár a kérdésben "műfaj" szó szerepelt a rock mellett, ki tudja, hogy ugyan azt a fogalmat érti rajta, amit előbb kifejtett TR75.
Jó lenne vele beszélni, hogy melyik műfaj, zsáner tetszik.
Csak nem aktív. Úgyhogy addig tényleg marad a Meshuggah.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!