Rockot szeretnék hallgatni. Tudnátok mondani valamit?
Hát... Mondok párat, bár elég könnyű találni :)
Skillet: Monster
Cometose
Whispers in the dark
stb...
Marilyn Manson:
(én nagyon szeretem őt, de van akinek túl sok)
Zenéi (pl) Sweet dreams
This is a new shit
This is Halloween
The nobodies
stb...
De amúgy, ha beírod google-ba, hogy "Rock music" milliónyi zenét találsz.
Kellene némi pontosítás. Legyen dallamos? Legyen mély szövege? Legyen dallamos és legyen mély szövege is? Keményebb vagy lágyabb rock érdekel? Ismertebbet szeretnél vagy valami olyat, ami a fősodortól kicsit odébb van?
Mert mondjuk rock Bill Haleytől a Rock Around The Clock ( [link] is, a Dire Straitstől a Sultans Of Swing is ( [link] de ami azt illeti, a Brothers In Arms is ( [link] és rockba tartozik a Meshuggah-tól a Stengah is ( [link] A Tooltól a Schism ( [link] is, A Naikakutól a Please! ( [link] is.
Szóval érted... A rock annyira sokarcú, hogy csak úgy ajánlani valamit nem lehet.
Jól belenyúltál, mert ez a műfaj nagyon változatos. És sokan, amikor azt mondják, hogy rock, valójában arra gondolnak, hogy metál. Ezért érdemes ezt pontosítani.
A klasszikus rock és a hard rock más műfaj, mint a mai metál zenekarok, vagy pop rock bandák.
Rock:
Kansas - Carry On Wayward Son
Steppenwolf - Born to be Wild
ACDC - Back in Black
Foreigner - Long long way from Home
Def Lepard - Rock of Ages
Deep Purple - Smoke on the Water
Motley Crue - Home sweet home
Led Zeppelin - Black Dog
Joan Jett - I love Rock N Roll
Chuck Berry - Johnny B. Goode
ZZ Top - Sharp Dressed Man
The Animals - The House of the Rising Sun
Jimi Hendrix - Foxy Lady
Aerosmith - Crazy
The Doors - Light my fire
Guns n' Roses - Sweet child o' mine
Kiss - Lovegun
The Who - Behind blue eyes
The Rolling Stones - Paint it black
Europe - The Final Countdown
Survivor - Eye Of The Tiger
Scorpions - Wind Of Change
Guns N' Roses - Welcome To The Jungle
De ez a kis leszármazási ábra is jó utat adhat arra, hogy megtaláld, mi tetszik neked:
Ma, ha rákeresek, hogy rock valóban ilyeneket ad ki, hogy Manson meg Stone Sour. [link] Ez nekem fura, mert ezek nagy része metál zenekarok számomra.
Ha a metál érdekel, akkor ott is lehet elindulni sok irányban. De talán legjobb ha több mindent megnézel. Nem biztos, hogy elsőre tetszeni fog az, ami később bejön.
Hallgass bele egy-egy számba és ami tetszik, azon el lehet indulni.
El lehet kezdeni a klasszikus top 100-al: pastebin [pont] com/1GNxi1en
AWS ? Ez csak egy autóipari üveggyárat ad vissza.
Légyszí írj hozzá linket is.
Innen csak az rock amit a 3-as felsorolt
azokból indulj ki kérdező és majd megtalálod mi tetszik neked
Hiába raktok ide glam metál, meg metalcore dalokat még ha jó és szeretem is pl ( Twisted Sister) akkor sem rock...
Nem fikáztam semmit, csak mondtam a kérdezőnek hogy ha a felsorolt dalokon végig megy, a zenekarok többi számát is meghallgatja akkor úgyis találni fog még ezernyi bandát és belefolyik a rockból kialakuló többi alműfajba,műfajba, pl hiába linkelek ide egy indie zenét vagy egy hardcore punkot, attól mert mindkettő a rockból jött...
Jeez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!