Mondható rapnek az, amit a magyar srácok csinálnak?
#20 Ja, akkor részemről alaptalan volt az a feltételezés, hogy te is az a fajta ember vagy, aki nem szereti a hip-hop-ot, kivéve Eminemet, viszont a te oldaladról is alaptalan ez a tudni kell angolul, szöveg mögé kell látni, mert szerintem abból, amit Aesop Rock-ról írtam, lejöhetne, hogy erősen érdekel, hogy mit mondanak a rapperek. Aes még jó példa is a szöveg mögé látásra, mert mint azt mondtam, neki azért vannak rendesen olyan számai, ami felett kell egy jódarabig fejet vakarni, mire rájössz, hogy mire gondolt a költő. Én szeretem a jó hip-hop dalszövegeket, meg úgy hip-hop-on kívül is a mondanivalóval rendelkező zenét, rapperek közül a már említett Aesop Rock, rajta kívül Slug, Substantial, Cise Starr, Shingo Annen, Joey Bada$$, MC Ride, Kendrick Lamarr, Del tha Funkee Homosapien, Denzel Curry, pár Wu-Tang Clan Tag, újabb Tyler the Creator, meg még sorolhatnám, hogy kit érzek zseniálisnak, de Eminem, mint talán már mondtam, hit or miss. Eminem témái általában két kategóriából kerülnek ki:
1. A Slim Shady karakterben írt cinikus társadalomkritikával vegyített ökörködés.
2. Nem_karakterben íródott, komoly hangvételű dalok, amiket a saját élete ihletett.
Előbbivel lett híres és az előbbi teszi ki egy óriási részét a karrierjének, és minél tovább használja ezt a karaktert, annál kevésbé üt, annál jobban megszokják az emberek, és se nem olyan vicces, se nem olyan polgárpukkasztó, mint régen volt, szóval szerintem azokat a szövegeket akár le is vonhatjuk a nagy mondanivalójából. A második kategóriának irreálisan nagy részét teszi ki az, hogy egy évtized nem volt neki elég arra, hogy feldolgozza, hogy a nője megcsalta - ez szerintem inkább negatív példa a hallgatónak, főleg, hogy ő hányszor említést tesz arról (a legújabb albumán is), hogy ő is csinált rendesen nem szép dolgokat nőkkel. A dalai a lányáról, meg szimplán a karrierjéről, kitartásról, lelki erőről, stb. tényleg jók, motiválóak, azok, meg a külön kategóriába nem illeszthető számai, mint a Stan szerintem a legjobbak mondanivaló szempontjából, de az előbbi témákon is szerintem többet pörgött már, mint hogy máig olyan komolyan lehessen venni, mint régen. És igaziból talán ez az a pont, amivel össze tudom foglalni, hogy miért tartom Eminemet túlértékeltnek a rajongói által: az átlag művészhez képest kifejezetten kevés hajlandóságot mutat a fejlődésre, előrehaladásra, hanem a tőle megszokott elemekhez ragaszkodik, amik az évek előrehaladtával már nem olyan frissek, autentikusak és nagy hatásúak, mint régen voltak. Sok rapper, akiket fentebb említettem csak egyre érettebbek lesznek dalszerzőként, dalszövegíróként, illetve pl. Slug amikor már nem egy balhés lecsúszott alkesz fiatal volt, tett egy 180 fokos fordulatot, és igazodott a művészete az életéhez, nem erőlteti a múltat. Eközben Eminem a legújabb albumán hányta össze a leggázabb sorait: felszínes politika, régi témák újraismétlése egyre gyengébb módon, polgárpukkasztás, ami senkit nem sért meg... Itt egész jól összeszedték: [link] a legrosszabbakat, bár szerintem a két nagyágyút, a hasmenéseset, meg a Die Antwoord-osat méltatlan módon meg se említették, pedig én azokon lekapartam az arcom.
A le-stan-ezésért bocsi, ha nem érzed jogosnak, de nekem úgy tűnt, hogy van rá alapom, mivel én egy szóval nem mondtam, hogy nem szeretem Em-et, egy jó és nagy hatású rappernek tartom, és elképszető negatív reakciók jöttek arra a puszta gondolatra, hogy ő neadjisten nem a legjobb. Mert szerintem nem az. Róla én több kritikát nem akarok írni, mert abból csak az fog lejönni, hogy bajom van vele, holott nincs, csak tudok nála jobbakat mondani, és meg is tudom indokolni, hogy miért jobbak. Az meg abszolút egy jelenség, hogy rajongók olyan dolgokért mondják őt az atyaúristennek, ami totál nem jogos, olyan dumákkal, mint hogy "ő az egyetlen rapper, aki nem csak fuxról, meg fegyverekről, hanem életbeli dolgokról rappel", ami objektíven hülyeség, vagy mikor pl. az internet kollektíven a világ nyolcadik csodájának tartotta a Rap God gyors versszakát, holott vannak rapperek, akik ilyesfajta stílusra építettek egy egész karriert, és a kutyát se érdekelte, de ha Eminem csinálja, akkor az mekkora teljesítmény.
21#
Nem azt mondom hogy mindenki szar meg stb. Valoban van igazsag amit irtal hogy megszokott temai vannak. De ez az albuma inkabb melyebb kategoria . Itt mar SH nem nagyon van jelen inkabb MM . Rengeteg rappert hallgatok en is. Igazabol a rajongok elszoktak adtol amit regen hozzott es sokkal jobban ragaszkodnak ahoz az idohoz de az idovel haladni kell o sem mar egy fiatal aki csak tolja es eloadja a slim shady alteregojat.
De ebbe az albumba meg jegyezte h ez az utolso cucc amit ki dobb remelem nem igaz...
Amugy szerintem felesleges vitatkozni mert nincs olyan hogy legjobb:) mindenkinek mas az izlese.
Ja akkor szerinted Lil Pump meg xxxtentaction a világ legjobb rappere?
Ez hülyeség, az RTM-et is millióan szeretik, mégis egy hulladék, ugyanis az emberek általában inkább hülyék, mint okosak, és hamár egy AKPH-t nem értenek meg akkor lesznek nagy gengszterek meg utcakölykök
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!