Muszáj akusztikus gitáron játszani elektromos előtt?
@9: Igazad van, ha az ember vízbefullad, vagy éppen kissé fájnak az ujjbegyei, az pont ugyanolyan :D
Nézd, aki nem vállalja fel, hogy igen, némi fájdalommal jár a gitártanulás, az nem akar megtanulni igazán gitározni, ilyen egyszerű. Egyrészt. Másrészt ha az emberek minden apró kellemetlenségtől, fajdalomtól visszarettentek volna, már rég kihalt volna az emberiség. Harmadrészt meg amúgy sem vagyok meggyőződve arról, hogy egy 9-es húrokkal szerelt elektromos hűde durvább az ujjakhoz, mint egy nylonos. Negyedrészt aki nagybőgőzni szeretne tanulni, gondolom kapásból lőjje fejbe magát, vagy ha esetleg nem tud úszni, simán ugorjon a mélyvízbe. Ötödrészt pedig ha valaki nylonost vesz, akkor 90+ százalék biztosan klasszikus gitár lesz belőle, ami - főként a teljesen más nyak miatt - a lehető legrosszabb választás az összes létező gitárfajta közül, ha a végcél az elektromos.
Összességében ez a "kezdjünk nylonossal, mert az puhább" egy olyan érv, amitől különféle rohamokat kapok egymás után. Nem tesz jót az egészségemnek, akárhogy is...
Hát ez tényleg elég hülye magyarázat volt.
Ha szájharmonikázni akarok, előtte trombitálnom kell? Az is fúvós nem?
Ha hegedülni akarok, akkor nagybőgőn kezdjek el játszani mert vastagabbak a húrjai és az nem vágja az ujjam?
Jesszusom. Ha elektromos gitáros akar valaki játszani, akkor az az első pillanattól azon játszon. Ne akarjon más hangszeren más stílusban, teljesen máshogy játszani.
Tudod mi történik ha akusztikuson akar valaki elektromos előtt játszani (mert az könnyebb)?
Végülis csak annyi hogy kétszer olyan hosszú lesz a folyamat, mire átszoktatja magát egy teljesen más hangszerre, egy olyanról amin egyébként esze ágában sem volt játszani.
Logikus egyébként, tényleg....
Utolsó: "Ha szájharmonikázni akarok, előtte trombitálnom kell? Az is fúvós nem? "
Ez mondjuk akkor lenne jó ellenérv, ha valaki a gitározni tanulást pl. hárfán való kezdéssel javasolná....mivel azt is pengetni kell....
Egyébként meg valóban mindenki azon és úgy kezd ahogy akar, itt legfeljebb saját tapasztalataink alapján megfogalmazott szubjektív véleményeket, tanácsokat írunk le, nem kell ezért sem berágni, sem emiatt idegbajt kapni :)
Én is elsőre az akusztikust javaslom, olcsóbb is, praktikusabb is, helyesebben meg lehet tanulni az alapfogásokat, technikákat rajta mint elektromos tesóján. Lássuk be, elektromost 99%-ban nem azért vesz senki, hogy tiszta csatornán, effektek nélkül kaparásszon rajta, hanem hogy effektezzen, zúzdázzon, vagy akármilyen egyéb hangzásokkal tarkítva zenéljen. Ez oké is....akkor mikor már valamilyen szinten tud az illető....mikor már van mit effektezni, van mit színesíteni. Tudás nélkül egy elektromos gitár olyan mint egy Ferrari a forgalmi dugóban.
Épp nemrég a Music Expon láttam egy kezdő, talán 12-13 volt a kis srác, pötyörészte a szmókontevótert, amolyan jó zúzdásan, talán még azt mondtam volna hogy nem is annyira rossz, mígnem kb 3 percre rá kezébe nem vett egy akusztikusat és ugyanazt el nem kezdte játszani.....kiábrándító volt....
Nem beszélve arról hogy tanárhoz sokkal macerásabb elektromossal járni, egy az hogy javarészt akusztikuson tanít a legtöbbje, másrészt cipelni a kombód, kábelt, csirkebeleket...aztán ott meg borsos óradíjért összerakni, beállítgatni... Na de persze kinek mi....
Igazából a helyes válasz: kell akusztikus is, meg elektromos is. Aztán később kell minimum strat is, LP is (de jó ha van mellé egy tele meg egy SG). Még később rájössz, hogy az egyik strat (tele, LP, stb) nem is olyan, mint a másik, úgyhogy kell az a másik is.
És akkor arról még nem beszéltünk, hogy az akusztikus gitárok sem egyformák...
"Nem beszélve arról hogy tanárhoz sokkal macerásabb elektromossal járni, egy az hogy javarészt akusztikuson tanít a legtöbbje,"
???
Aki mondjuk klasszikus gitár tanár, az esélyes hogy klasszikus gitáron fog tanítani, igen. :D
Aki meg eletromos gitárt tanít, az azon.
Én is jártam anno zeneiskolába. Elektromoson akartam játszani, elektromoson játszottam, nem adtak a kezembe se akusztikust, se zongorát, más hangszert.
Nagybőgővel is macerás tanárhoz járni, macerásabb mint eletromos gitárral meg kombóval együtt! Mégse viszek magammal csellót, mert az könnyebb.. :D Ha nagybőgőzni tanulok, egy nagybőgő tanárnál.
Uh...
Túrórudi, na igen, határ a csillagos ég...valóban bele lehet mélyedni :)
Csak győzze az ember (vagy a szülők) pénzzel... :)
Mi köze ahhoz hogy ki mit tanul meg előbb, hogy milyen gitáron játszik?
Nincs semmi összefüggés. Ha autodidakta módon tanulsz, azt tanulod meg amit te akarsz...
Ha tanárnál tanulsz, azt tanulod meg amit a tanár tanít...
Nem fog senki később vagy előbb megtanulni valamit mert épp ő elektromoson játszik. Legalábbis nem a gitár miatt.
Vagy arra gondolsz ha elektromos gitáron akarsz rock zenét játszani, akkor nem "bézik szkillekkel" fogod kezdeni hanem egyből rockerkedni akarsz? Az lehet.
De még mindig jobb mint egy olyan hangszeren nekiállni tanulni amin igazából nem akarsz játszani... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!