Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen rock és metál számokat,...

Milyen rock és metál számokat, bandákat ajánlanátok egy olyan személynek aki szeretné megismerni ezt a két műfajt?

Figyelt kérdés

Azonban szinte teljesen idegen tőle mindkettő.

Nagyrészt hip-hop vonalon mozgom, azon belül viszonz abszolút mindent hallgatok, N.W.A-től kezdve, Kendrick Lamarig, jöhet minden, néha még Lil Pump és társai is. (bár azt a vinalat annyira nem kedvelem)

Régebben még hallgattam Bob Marley-t és a komoly zene sincs ellenemre, különösen zongorán előadva.

A rock zenével annyi kapcsolatom van, hogy a korai rock 'n' roll-t kedevelem mint zenei aláfestést, az adott korban játszódó filmeknek és játékoknak jó hangulatot adnak, ugyanakkor önmagában nem igazán hallgattam még ezeket.

Viszont most úgy érzem szívesen kipróbálnék valami újat, ezért szívesen venném ha ajánlanátok előadókat, számokat, jöhetnek régiek, újak, ismertek és kevésbé ismertek is.

2017. nov. 21. 14:30
1 2
 12/13 anonim ***** válasza:
Klasszikusabb bandákkal kell ismerkedni először... Guns N' Roses, AC/DC, Bon Jovi, Aerosmith, Scorpions, Led Zeppelin, Deep Purple, Queen... Ezek között csak találsz olyat, ami tetszik! :) Aztán ha kicsit "keményedsz", ott van az Iron Maiden, Metallica és társaik. Írták itt, hogy Rammstein, de szerintem nem kell mindjárt belecsapni a lecsóba, csak szépen, fokozatosan 😁 Ja és ha elvontabb zenére vágysz, nagyon ajánlom a Doors zenéjét, én most azzal vagyok el nagyon. 60-as évek, de érdekes zene 😊
2017. dec. 1. 17:57
 13/13 anonim ***** válasza:

#12 Azért a Doors mint elvont zene...

Néhány számuk valóban elvont, mint pld. a "The End" vagy a "Riders on the Storm", de nem nagyon lehet őket elvont együttesnek mondani. Ami elvont, az inkább a King Crimson vagy a Genesis. De talán még a Strawberry Fields Forever is veri elvontságban Morrisont.

(Megjegyzem: még mielőtt úgy jönne le, hogy nem szeretem és csak fikázom a Morrison-Manzarek Műveket, szerintem benne vannak a valaha volt 10 legjobb együttesben.)

2017. dec. 1. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!