8 éves lányomnak zenetanuláshoz, milyen szintetizátort érdemes venni?
Szeptember óta jár szolfézsre. Jó ideje szeretne megtanulni gitározni, de még jobba zongorázni. Zenemániás, van fülhallása, táncolni is jár, énekelni is imád.
/ Amolyan igazi pörgős, aktív, szerepelést kedvelő és nagyon csajos típus. :-) /
Karácsonyi akciókban kaphatók lesznek relatíve olcsó szintetizátorok (Aldi, Lidl). Érdemes venni ilyet, vagy inkább valami márkásabbat, komolyabbat kellene? (akár használtat is)
Gitárból mekkorát kellene venni neki? 4/4 v. 3/4
A koránál sokkal magasabb lány. (kb. 11 évesek átlagos magasságában van. 8 éveset írtam, de januárban lesz 9 éves)
Az én lányom is ennyi idősen kezdett zenélni felnőtt gitárral, ami ott porosodott a nagyszüleinél. A kerékpározáshoz hasonlítanám a dolgot. Akinek megy, aki szereti csinálni, annak a gyereknek szinte mindegy mekkora és milyen egyszerűen csinálja és kész. :-)
Kezdéshez bőven elég az aldi-ban kapható szinti! Írassátok be zongorázni tanárhoz, ott majd ismerkedik a zongorával. Otthon pedig gyakorolni tökéletes a szinti.
Mellesleg az aldiban kapható LP 6210-nek nagyon jó zongora hangja van!
ha most kezdte ne vegyél neki 100ezres bármit, aldiban vettem szintit, 3000ft volt (6ezerről leértékelve), mindent tud, tökéletes arra az 1-2 évre amíg kiderül mi lesz belőle
Érdekes, hogy főleg a billentyűs hangszereknél található meg ez a márka-bűvölet.
Pl. egy hegedülni tanuló 8 éves gyereknél még sosem hallottam, hogy a Guarneri-t vagy Amati-t akar vásárolni a szülő.
Kezdésnek megteszi a szegedi ládagyár noname terméke is.
Valószínű az az egészséges gondolt-sor működik, hogy előbb tanuljon meg zenélni, aztán beszéljünk a minőségről.
Na persze egy zongorát/szintetizátort ki lehet állítani a nappaliba "büszkélkedni", hogy lássák a vendégek. ;)
Mojjo!
Értem a logikádat és elfogadom az érvelésed.
No de egy alsó tagozatos gyerek szárnypróbálgatásairól van szó, amit nem biztos hogy több százezres befektetéssel tud indítani bármelyik család.
Persze, ahol a háttér rendelkezésre áll, ott bizonyára így van rendjén.
Lehet, hogy nehéz elhinni, de a keleti országrészben egy kisvárosi zeneiskolában, nem sok a márkás hangszerrel fogsz találkozni..... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!