Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hol lehet transzponálni?

Hol lehet transzponálni?

Figyelt kérdés
Vagy kottát írni, ÉS transzponálni vagy csak transzponálni. Ingyen

2017. nov. 8. 12:31
 1/4 Mojjo ***** válasza:

?

Elcsúsztatod a hangokat a kromatikus skálán a megfelelő mennyiségű félhanggal. Ha van teszem azt, egy C-dúrod és G dúrba transzponálsz, akkor megnézed, hogy a kromatikus skálán hány lépés távolságra vannak egymástól - hopp, hét. Vannak a hangjaid az eredeti, C-dúr hangnemben, mondjuk:

C - E - G - H

és mindegyiket eltolod 7 lépéssel a kromatikus skálán, így lesz neked

G - H - D - Fisz

Megnézed a G-dúr előjegyzését, egy kereszt, és hopp, pont az F-et módosítja az egy kereszt Fiszre, szóval a kottában a Fisz-t az F helyére csak simán beírod, anélkül, hogy előtte kellene módosítójelet kitenni.

És így működik a többinél is. A módosítatlan hangok transzponálás után is azok maradnak az új hangnemben. Az eltolás mértékét meg az ujjaidon is ki tudod számolni, ha kell, minden hangra.

2017. nov. 8. 14:16
 2/4 Mojjo ***** válasza:
Félre is olvastam a kérdést, "hogy lehet"-et olvastam "hol lehet" helyett, de ha megvan az eredeti kotta, minden program, meg webhely nélkül te magad is áttranszponálhatod.
2017. nov. 8. 14:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Én a szobámban szoktam
2017. nov. 8. 15:31
 4/4 A kérdező kommentje:
1, Tudom mi a transzponálás, azt is tudom hogy kell, de ez a legtöbb weboldalon úgy megy, hogy "ez egy prémium funkció, legyél prémium tag egy évre 30k-ért"
2017. nov. 9. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!