Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elektromos gitár nyakbeállítás?

Elektromos gitár nyakbeállítás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy Ibanez elektromos gitárom van. Az a problémám, hogy nagyon nehezen tudok rajta nyújtani, lány vagyok, és egyszerűen nincs olyan erős kezem, hogy addig nyomjam felfelé a húrt, hogy elérje a megfelelő, tiszta hangot. Ha elviszem hangszerészhez, ő be tudja úgy állítani, hogy egy kicsit lazábbak legyenek a húrok, és ne kelljen ennyire erőlködnöm? Vagy a húrok lazaságán enm lehet változtatni egy nyakbeállítással? Köszi a válaszokat :)

2017. okt. 16. 11:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Sima nóniuszos tolómérővel kizárt, ha nincs szétkopva, még 5 századot le tudsz olvasni, kettőt semmiképp. Az enyém meg kb. fél millit lóg. :D Van egy digitálisom, az százados pontossággal jelez, azzal mértem már húrt, tényleg annyi volt, de szerintem annál is beleesik a hibatűrésbe ez a pontosság.

[link]

2017. okt. 16. 21:32
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszi a sok választ! Nincs tolómérőm sajnos, de a javaslatot megfogadom, és megkérem a hangszerboltost, hogy tegyen rá véknyabb húrokat :)
2017. okt. 17. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!