Zenei hallás fejlesztése?
Sosem tudtam énekelni, egy énektanár szerint ha jól tudnék vihetném is valamire mert a hangom nagyon szép
A baj csak az hogyha bekapcsolok egy zenét (valami lassabbat) 1-2 hangot eltalálok de hallom hogy javarészt tök eltér az eredetitől.
Ha meg csak úgy magamban énekelek nem is hallom rossznak éneklés közben csak ha felvételről visszahallgatom akkor hallom hogy borzalmas :(
Valami otthoni megoldás lenne rá esetleg? Tudom tankönyvből nem lehet tanulni ilyesmit de legalább alapokat, a légzésre próbálok koncentrálni.
Youtubon keress olyan embereket akik a populárisabb számokat "rosszabbul" éneklik el (cover-ek) és el tudod csípni,hogy hogyan is kellene énekelni valósághűbben mint amit a tvben,rádióban hallasz ami egy csomó effektet utómunkát is használ az ének szebbé tételéhez.
Sajnos angol nyelven inkább de vannak ingyenes "énektanfolyamok" is. :)
Nincs módod,kedved,merszed énektanárhoz járni? :)
Hogyan lehet szép hangod, ha hamisan énekelsz?
Egyébként el kell találni a hangokat, ha van valamilyen hangszered, akkor játssz le egy hangot majd próbáld meg ugyanazt a hangot kiénekelni. Ha nincs hangszered, akkor keress egy online zongorát. Már van egy csomó applikáció, amivel láthatod, hogy mennyire énekelsz az adott hang fölé vagy alá, ami a hamisságot eredményezi.
A légzésre tényleg figyelj, az mindennek az alapja, de nem kell rá külön fókuszálni, csak hozzá kell szokni a technikához, mert, ha nem tudod irányítani a rekeszizmod, akkor is hamis leszel.
A beszédhangom szép akkor űgy mondom :)
Sajna 3 muszak mellett energiam + penzem nem lenne
kiskoromban beakartak iratni zongorára de feltétel volt hogy otthon is legyen arra meg nem telt igy nem tanultam semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!