Sok gyakorlással kifejleszthető az abszolút hallás?
Figyelt kérdés
Vagy ezzel születni kell?2017. aug. 27. 15:34
1/7 anonim válasza:
Erről sokat olvastam és arra jutottak a tudósok hogy nem, illete eddig még senkinek sem jött össze. Vannak módszerek amivel a relatív hallás fejleszthető, de amit igazából abszolút hallásnak hívnak, az nem tanulható meg. Egy elmélet szerint minden gyerek rendelkezik a képességel, csak nem fejlesztik és ezért eltűnik 3-5 éves korban.
2/7 anonim válasza:
Abszolút hallással születni kell. Ennyi.
3/7 anonim válasza:
Nem, de a legtöbb hegedűs ismerősöm bármikor tud énekelni tiszta normál "A" hangot, a sok gyakorlás során beléjük ivódott. Ehhez képest pedig a többi már könnyen megállapítható (relatív hallás).
4/7 anonim válasza:
Igen, gyerekkorban. Nincs olyan regisztrál eset, hogy valakin 6 éves kora után fedezték volna fel.
Ez a fickó sokat foglalkozik a témával és a fiának ki is fejlesztette:
5/7 A kérdező kommentje:
Pedig nálam biza alakul... :-) és korábban nem volt abszolút hallásom. Na jó, igazából csak annyiról van szó, hogy néhány zenei hangot (H, B, D, E) gond nélkül be tudok lőni, ezekből pedig kikövetkeztetem a többit. Tudom, ez azért nem abszolút hallás... de megteszi :-)
2018. szept. 27. 22:48
6/7 anonim válasza:
Játssz zongorán, vagy bármelyik hangszeren hangokat (de a zongora a legjobb), és mindegyiknek mondd ki a nevét magadban, ne csalj! Ha gyakorlod olyan két évet, gyors, normális daraboknál is, akkor menni fog az abszolút hallás, legalábbis én ezt tapasztaltam, de lehet, hogy én eleve abszolút hallással születtem, és csak megacéloztam magamban. De ettől függetlenül hasznos lehet. Bárhol, akármikor ki tudod énekelni az A hangot a semmiből? Nem? Ezt érdemes kifejleszteni. A hangvilla ilyen hangon szólal meg. Én már jól tudom. De mondtam, lehet, hogy én eleve abszolút halló vagyok. Viszont ettől még lehetséges. Egyébként ezt a két éves gyakorlatot nem direkt akartam csinálni, csak egyszerűen én mindig kimondom magamban az adott hangot, amit hallok, nem, igazából beleivódott az agyamba, vagy nem tudom hová a hangok frekvenciája. A nagyon mély hangokat nem tudom azonosítani.
7/7 anonim válasza:
Én hat éves koromban kezdtem el zongorázni, és csak nemrég jöttem rá, hogy bizony már akkor volt abszolút hallásom, előtte tudom, hogy nem volt. Úgyhogy igen, van, én vagyok az egyik élő példa, akinek valahogy kifejlődött az abszolút hallás. Gyakorold zongorán, jól írja az előttem hozzászóló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!