Valamiért egyre kevesebb ilyen zenekar van melyek azt képviselnék.
Hiszen az Iron Maidennél népszerűbbek az ilyen black veil brides féle divat metal zenekarok, idehaza pl: a Leander mondható ilyen divat metal bandának.
Az Accept se annyira népszerű mint régen, az olyan mai de klasszikusosabb metal zenekarok pedig egyszerűen nem tudnak befutni mint a rádió barát társaik, idehaza pl: Ego Project.
Egyszerűen az emberek már másra vágynak. Aki a régi stílusú zenéket szereti az úgyis talál magának egy csomó jó bandát, mert azért még vannak, akik a régi irányvonalat képviselik. De az ilyen kérdéseket nem értem soha. Miért zavar az valakit, ha néhányan kedvelik a Black Veil Bridest vagy néhány, divatosnak nevezhető bandát? Hallgassanak, amit akarnak. Én Mudhoney-Pearl Jam rajongó vagyok.
2017. szept. 25. 17:17
2/4 anonim válasza:
Szerintem nagy hülyeséget mondasz. Az Iron Maiden ma népszerűbb, mint valaha, BVB nyomukba sem érhetne soha, semmilyen tekintetben. Accept az utóbbi időkben szintén szépen halad felfelé. De egyébként az új bandákból sincs hiány, akik klasszikus heavy metalt játszanak. Pl Enforcer, Skull Fist. A metálnak meg egyik vonala sem fog kihalni soha, mindig lesznek új bandák.
2017. szept. 25. 20:41
3/4 anonim válasza:
Az ilyen kifejezéseket, mint a "divat metal" hanyagoljuk pls... Rég volt már a nyolcvanas évek, mikor a mainstream média egy látvány-centrikus, fantáziátlan, tömeggyártott metál alműfajra kapitalizált, amit el lehetett adni az aktuális divat iránt lelkesedő tinédzsereknek. Ilyen nincs többé, úgyhogy nem is nagyon érdemes neked nem tetsző zenekarokhoz kapcsolni a fogalmat.
Ahogy a második válaszoló is írta, vannak még bőven ilyen zenekarok, bár én személy szerint a Skull Fist-en kívül nem tudnék nagyon sokat megnevezni, mivel a metal régi arcával valahogy sose sikerült megbarátkoznom (meg a modernen belül is viszonylag finnyás vagyok), inkább csak barátok, ismerősök által hallok néha ilyen-olyan klasszikusabb vonalat követő metál bandákról - akik kétségkívül léteznek. A kihalás veszélye szerintem nem fenyegeti őket, de a reflektorfénybe való visszakerülés se nagyon.
2017. szept. 26. 01:05
4/4 Tom Benko válasza:
Valamikor igen, ilyen az élet. Gondolj bele, a bécsi klasszikusok stílusában sem írnak már zenét. Ettől még játszák azokat a műveket, közismertek, sőt, ismertebb némelyik, mint a maga korában volt. Ugyanez lesz a metállal, mint olyannal is. Minden műfaj folyamatosan változik, átalakul, ennek inkább örülni kell, mint kétségbe esni, mert így hosszú távon is fennmaradhat a teljes zsáner, habár az egyes alműfajok fellángolhatnak és kihunyhatnak. Hosszú távon viszont csak a valóban minőségi alkotások fognak fennmaradni. Ilyen értelem a "divat metál" kifejezésnek nincs értelme, az átmeneti állapot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!