Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Zongora vagy pedig gitár?...

Zongora vagy pedig gitár? (Többi lent! )

Figyelt kérdés
13 éves fiú vagyok,szeretnék megtanulni hangszeren játszani.Legjobban a gitározás,és a zongorázás tetszett meg.Melyiket érdemesebb elkezdeni?Melyiket egyszerűbb elsajátítani?

2017. szept. 9. 07:36
 1/9 Mojjo ***** válasza:

Azt, amelyik jobban tetszik :) Komolyan... hallgass minnél több zongorás és gitáros zenét, hogy tisztuljon. Ha kell, adj neki időt.

Melyik az egyszerűbb? Nem nagyon lehet erre válaszolni. Elakordozgatni mindkettőn viszonylag könnyen lehet, ha ennyire vágysz. Ha komoly, mély zenélésre, akkor mindkettő igen nehéz. Nem lehetetlen, csak nehéz - sok időt és energiát igényel. De ha komolyan gondolod a zenélést, akkor ne azt nézd, melyik hangszer az egyszerűbb. Ha ezt nézed, akkor ott már valami nem stimmel. Ezt szenvedélyből, rajongásból érdemes csinálni, és ha abból csinálod, tökmindegy, hogy milyen nehéz az adott hangszer, meg fogod tanulni. Ha számít, hogy milyen nehéz egy hangszer, akkor már megette a fene az egészet - akkor valószínűleg pár alapdolognál soha nem tanulsz meg többet semmin.

2017. szept. 9. 09:34
 2/9 Higgany ***** válasza:

Először az egyik. Gyakorlás szempontjából a gitár praktikusabb mert olcsóbb, hordozható, ha utazol, magaddal viheted, Halkan is pengethető, jómagam rengeteget gitároztam otthon éjszaka, és nem zavartam senkit. Aztán ha hosszútávon zenélni fogsz, Úgyis kipróbálsz más hangszereket is, meg tanulhatsz játszani máson is. Nem kell feltétlenül egy hangszert választani.

Rajtad múlik.

2017. szept. 9. 11:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Mindkét hangszeren játszok. Gitáron úgy is meg lehet tanulni, hogy fogalmad sincs arról hogy mit csinálsz, mert csak a mozdulatokat sajátítod el. Gitáron könnyű elérni eredményt és magas szinten nehezebb fejlődni. Zongorán fordítva. Összetettebb hangszer márcsak a függetlenítés miatt is. De szerintem is a saját ízlésed szerint válasz. És, hogy megkönnyítsem a tanulást: Rocksmith2014 és Synthesia. Nézz utána ezeknek!
2017. okt. 28. 00:43
 4/9 Mojjo ***** válasza:

@3:

"Gitáron úgy is meg lehet tanulni, hogy fogalmad sincs arról hogy mit csinálsz, mert csak a mozdulatokat sajátítod el."

Mint ahogy zongorán is. Az akkordokat ugyanúgy betanulhatod, sőt, egyszerűbben, azt sem kell tudnod, mitől akkord egy akkord. Izommemória is ugyanúgy működik, illetve ugyanúgy játszhatsz tulajdo képpen bármit, de tényleg anélkül, hogy kottát kéne tudnod olvasni, vagy tudni, hogy mit csinálsz. Csak rakod elfelé a dolgokat az izommemóriába. Sőt, egyre nagyobb a divatja, hogy így csináljuk.

Tessék, egy példa:

[link]

Aztán gitáron, meg zongorán is megvan a lehetőség arra, hogy az ember kicsit komolyabban vegye magát és jobban megértse, mit is csinál. Ebből a szempontból nem látom, hogy nagy különbség lenne a két hangszer között.

2017. okt. 28. 01:00
 5/9 Waff ***** válasza:

Én a gitárt ajánlom, mert én azt imádom :)))

Rocksmith....??? Egy jó cikk róla.... [link]

2017. okt. 28. 08:09
 6/9 anonim ***** válasza:
4, Nem. Bund és bund között nincs különbség. Zongorán meg 3+2 vagy 4+3 a fehér/fekete billentyűk aránya
2017. okt. 28. 13:26
 7/9 anonim ***** válasza:
5, Nem olvastam végig. Saját példámat tudom hozni. Profi nem vagyok de egy szarabb zenekarba elférnék.
2017. okt. 28. 13:29
 8/9 Mojjo ***** válasza:
@6: Na és? Ahhoz a kiosztáshoz is ugyanúgy hozzászokik a kéz, ugyanúgy elraktározódik az izommemóriába. Ilyen téren semmi jelentősége.
2017. okt. 28. 13:36
 9/9 Waff ***** válasza:
Elhiszem. Én csak arra akartam rávilágítani ezzel a cikkel, hogy a Rocksmithre építeni a gitártanulást nem érdemes, mert inkább csak egy játék az ami azt az illúziót kelti h valamennyire tud a nebuló gitározni, holott egyáltalán nem vagy csak alig...
2017. okt. 28. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!