Milyen gitár érné meg?
Van egy nylon húros klasszikus gitárom, már egy éve gitározom és szerintem jól is megy. És most szeretnék egy western gitárt. Tudnátok olyan márkát/típust írni ami viszonylag jó áron van és TÉNYLEG megéri az árát. ÉS ha esetleg valakinek még van ereje leírni hogy miben különbözik a klasszikustól annak is örülnék.Azt tudom persze hogy a western gitár acélhúros, de mondjuk az érdekelne hogy miért éri meg egy oylan gitár is. Mit tud amit egy klasszikus nem?
Előre is nagyon szépen köszönöm
Acélhúros, ezért élesebb, nagyobb a hangja. A nyakában merevítő van, mert az acélhúrok sokkal nagyobb erőt fejtenek ki a testre. Kevésbé hangolódnak el, mint a nejlonhúrosak. A fogólapját könnyebb átérni, mint a klasszikusét, a húrok kicsit közelebb vannak egymáshoz. Ha csak hobbiból gitározgatsz, szerintem felesleges western gitárt venned. Az egyes tíousokat nem ismerem, a legolcsóbbakat kerüld el, ha mégis veszel. Itt egy kis segítség:
Cort Earth 60-at vettem sok keresgélés után. Fém húros, igényes lakkozású, nem gagyi húrokkal (D'Addario!). A fedlap tömör fa, így van teste, öble a hangnak, nem olyan cincerészős, mellékhangos! Azonnal hallani, kérd hogy pengessék meg a boltban!
Le kellett csiszolni az alsó húrlábat, mert irreálisan magas volt gyárilag, azóta 1x volt húrcsere (Dean Markley 2081).
A kulcsok nem lötyögnek, nem szorulnak.
4 éve megvan. Ha viszont most vennék, nem C formájú nyakat keresnék. Nagyon vastag a csontos kis női kezemnek, talán még most sem szoktam meg!
De a hang nagyon rendben van! :) Csak 100eFt felett hallottam ilyen szépet!
Megerősíteni tudom az előző valaszolót. A Cort Earth 70 a saját ligájában a legjobb ár-érték arányban. Annyi pénzért jelenleg is az a legjobb választás, remek hangja van.
A western gitárnak más a hangja, élesebb, csilingelőbb, míg a klasszikusé puhább, tompább. Ízlés kérdése kinek melyik jön be.
Engem az érdekelne, hogy miért szeretnél egy western gitárt venni, ha nem tudod, hogy miben másabb, mint egy klasszikus, és miért is érné meg. Nem piszkálásból, cikizésből, hanem tök őszintén, puszta kíváncsiságból.
A Cort Earth 70 tényleg a legjobb választás amúgy. Plusz egy szavazat rá. Annyit azért hozzátennék a témához, hogy az első válaszadó állításával ellentétben a fémhúrosoknak nincs "nagyobb" hangjuk - általánosságban semmiképp. Konkrét gitártól függ, hogy melyik milyen hangerővel szólal meg.
A western gitárnak amúgy jóval keskenyebb a nyaka, közelebb vannak a húrok egymáshoz, ezt még érdemes tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!