Csak szerintem szomorú, hogy az emberek véresen komolyan veszik a Rolling Stone és egyéb magazinok/oldalak által összeállított zenei ranglistákat?
#10 "asszem túl sokat foglalkozok ezzel, szerintem inkább csak élvezni kéne a zenét és nem ezekkel a besorolásokkal törődni..."
A kettő nem zárja ki egymást, jó az ilyesmiről gondolkodni, meg beszélni. Csak szerintem fontos tudatosítani, ami itt a mi párbeszédünkből is kiderült: művészetben a szabályok nagyon nem határozottak, erősen képlékenyek, így számoljunk azzal, hogy valakinek tök más a képe az egyes műfajokról, mint nekünk. :D
Én általában megengedő vagyok a besorolásokkal, amíg valami nem megy konkrétan szembe egy bizonyos szempontjával az adott stílusnak, addig nem kötök bele, ha valaki valamit oda sorol.
Amire még szerintem fontos figyelni, az a tény, hogy nem a stílus határoz meg egy zenekart, hanem a zenekarok egy-egy stílust, ezáltal a műfajt nem egyfajta skatulyának kell tekinteni, inkább egy kupac jelzőnek. A Nirvana punkzenekarnak indult, a Pearl Jam meg hard rock-nak, és bár mindkettő érthető, teljesen érthető az is, hogy miért tették őket egyazon kategóriában akkoriban. Minden műfajbesorolás úgy születik, hogy jön valami új, amire kitalálnak egy nevet, amiben a többség egyet is ért. Lehet vitatni, de az tény, hogy a besorolások elnevezése mindig a legtermészetesebb reakcióból jött és azt volt hivatott kifejezni, aminek akkor a zene hangzott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!