Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Csak szerintem szomorú, hogy...

Csak szerintem szomorú, hogy az emberek véresen komolyan veszik a Rolling Stone és egyéb magazinok/oldalak által összeállított zenei ranglistákat?

Figyelt kérdés
Sokan annyira komolyan veszik ezeket, hogy az emberek már nem is tudnak maguknak gondolkodni hogy ők mit szeretnek, hanem csak azokat adják tovább amiket láttak hogy a "kritikusok" hogyan véleményeztek. Ez egyféle befolyásolásnak mondható szerintem, meg egyébként is, az ilyen "kritikusok" többnyire a felkapott dalokat veszik figyelembe és nem a valós minőséggel törődnek. Az meg már más téma, hogy egyes emberek nem értik meg hogy a zene szubjektív és elitista módon állnak hozzá a klasszikusnak mondható számokhoz, mindenkit hülyének neveznek akiknek nem a tipikus jól rangsorolt számaik a kedvencük meg azt mondják hogy nem tudnak semmit a zenéről stb... mi a véleményetek erről?
2017. aug. 24. 13:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

#10 "asszem túl sokat foglalkozok ezzel, szerintem inkább csak élvezni kéne a zenét és nem ezekkel a besorolásokkal törődni..."

A kettő nem zárja ki egymást, jó az ilyesmiről gondolkodni, meg beszélni. Csak szerintem fontos tudatosítani, ami itt a mi párbeszédünkből is kiderült: művészetben a szabályok nagyon nem határozottak, erősen képlékenyek, így számoljunk azzal, hogy valakinek tök más a képe az egyes műfajokról, mint nekünk. :D

Én általában megengedő vagyok a besorolásokkal, amíg valami nem megy konkrétan szembe egy bizonyos szempontjával az adott stílusnak, addig nem kötök bele, ha valaki valamit oda sorol.

Amire még szerintem fontos figyelni, az a tény, hogy nem a stílus határoz meg egy zenekart, hanem a zenekarok egy-egy stílust, ezáltal a műfajt nem egyfajta skatulyának kell tekinteni, inkább egy kupac jelzőnek. A Nirvana punkzenekarnak indult, a Pearl Jam meg hard rock-nak, és bár mindkettő érthető, teljesen érthető az is, hogy miért tették őket egyazon kategóriában akkoriban. Minden műfajbesorolás úgy születik, hogy jön valami új, amire kitalálnak egy nevet, amiben a többség egyet is ért. Lehet vitatni, de az tény, hogy a besorolások elnevezése mindig a legtermészetesebb reakcióból jött és azt volt hivatott kifejezni, aminek akkor a zene hangzott.

2017. aug. 24. 22:56
 12/17 A kérdező kommentje:
11: Igen teljesen igazad van!
2017. aug. 24. 23:15
 13/17 anonim ***** válasza:
A glam metal szerintem önálló zenei műfaj, amit a Def Leppard alkotott meg. Az Autographot például hard rocknak és heavy metalnak se lehet nevezni.
2017. aug. 25. 21:40
 14/17 A kérdező kommentje:
13: nem Photograph-ot akartál mondani? Hát nem tudom sztem Hard Rocknak mondható a szám de csak az én véleményem.
2017. aug. 25. 22:41
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem, az Autograph nevű glam metal egyűttesre gondoltam, akik most fognak visszatérni.
2017. aug. 26. 01:34
 16/17 A kérdező kommentje:
Óh... elnézést, nem hallottam még róluk, majd csekkolom :)
2017. aug. 26. 10:21
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem rossz banda, hallható rajtuk a Def Leppard és a Mötley Crüe hatása, ha az ő zenéjüket szereted, akkor ez is tetszeni fog :)
2017. aug. 26. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!