Ha akusztikus gitáron kezdek tanulni (teljesen kezdő), akkor mivel kéne kezdeni a tanulást?
Az akkordokat próbáltam, de még nem megy (leszakad a kezem), nem tudom megjegyezni (erre valami tipp?), és még nem is szólnak jól (rezonál, hamis a hamgja).
Mivel kéne kezdeni, és a fenti problémákat hogyan tudnám orvosolni?
13/F
"Mivel kéne kezdeni, és a fenti problémákat hogyan tudnám orvosolni? "
Akkordokkal, gyakorlással.
(Komolyan nem értem néha mit gondolnak az emberek...)
juj.
ez fájt.
Azzal kéne kezdeni a tanulást, hogy keresel egy jó gitártanárt, aki látja hogyha valamit rosszul csinálsz, és kijavítjátok, nem szokod meg, mert később sokkal nehezebb lesz a hibákat orvosolni. Tapasztalat. Egyébként jó az előbb linkelt oldal, én is ott kezdtem :D De mondom, tanárral mindenképp.
Ha hamis a hangja, akkor próbálj meg egy hangolást mindenek előtt:D a kezed meg majd beedződik, tudja majd megfelelő erővel nyomni a fogólapot, hogy ne rezonáljon, és a sok gyakorlástól, 1-2 hét múlva kb már megkeményedik a bőr az ujjadon, és nem fognak vágni a húrok sem.
jogos: szakértő vagy ismerős aki ért hozzá ha látja mit hogyan fogsz tud segíteni. egyébként meg hozzá kell szoktatnod az ujjaidat meg az egész karod a tartáshoz a húr lenyomásához az elején még semmiképp nem akkordok. inkább csak csináld azt hogy mutató-középső-gyűrűs-kis ujjaidal minden húron egymás után lefogod a félhangokat 1.2.3.4.-2.3.4.5.-3.4.5.6 bundokat és így tovább egészen a 12.-ig meg vissza is. ezeket pengeted hga pengetőzöl a váltott pengetést is tudod ezzel gyakorolni , fel-le
az akkordoknak elméleti alapja van szóval jó ha beleásod magad az elméletbe is. megjegyezni ezután könnyebb őket.
nem tudom mekkorák az ujjaid de tény h az elején nyújtani kell öket. ez is sok gyakorlással tehető meg. ilyenkor meg kell nézni egyes helyeken hány bundot tudsz átfogni, azaz a mutató és kisujjad milyen messze tud nyúlni egymástól. elején jó gyakorlat a police-message in a bottle száma ehhez...
remélem tudtam segíteni..meg még ezt egészítse ki más nekem több most nem jut eszembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!