Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek XXXTentacion...

Szerintetek XXXTentacion joggal ilyen felkapott?

Figyelt kérdés
Szerintem valami van a srácban, még ha elsőre nem is tűnik fel. Mit gondoltok róla? Szerintetek új irányba fog elmenni a rap az ő hatására?

2017. aug. 20. 20:23
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem joggal, ugyanis rohadt kreatív plusz a depresszívet ötvözi a hip-hoppal, ami azért elég új. Én azt gondolom, hogy inkább hallgatom őt amikor szomorú vagyok, mint a Migost.
2017. aug. 20. 20:34
 2/6 anonim ***** válasza:
82%

Fú, ez egy bonyolult kérdés, és szerintem nem sok embernek fog tetszeni a véleményem, de here goes nothing...

XXXTentacion szerintem nagyon sok olyan dologért kap kreditet, amit nem ő talált ki, és mások sokkal jobban csinálták/csinálják, viszont a zene természetes evolúciójába tökéletesen belepasszol ő, meg amit képvisel. Ez a dühös, depressziós modern trap gyakorlatilag a nu-metal hip-hop megfelelője. Nem a nu-metal volt az első rockzenei műfaj, ami lelki problémákról, kirekesztettségérzetről, zaklatott személyiségről, dühről szólt, viszont az prezentálta olyan módon, ami egy nagyobb fogyasztói réteget - elsősorban tinédzsereket bevonzott. Már a gangsta rap-ben is volt súlyos érzelmi töltet, meg pláne társadalomkritika, igaz, ott még valamennyire kellett keresni előbbit, viszont a kilencvenes évek indie rap szcénája kb. egy az egyben arra épült, amit most X nevéhez kötnek. Érős érzelmi töltetű szövegek, amik egy része sebezhetőnek egy másik része elpusztíthatatlannak mutatta az előadót. Aki azt hiszi, hogy XXXTentacion hozta be a depressziót a hip-hop-ba, az hallgassa meg az Atmosphere God Loves Ugly című albumát, vagy csak az album címadó dalát... Régi jelenség ez, csak régen inkább volt költői, mint nyers, meg ez a kultúrkör viszont eléggé megmaradt a saját keretei közt, a mainstream-re bár gyakorolt hatást, sose vált valódi részéve, mivel nem is akart, a mainstream-nek viszont a műfaj evolúciója során szüksége van egy tinédzseres, edgy alműfajra. Ez sem X-szel kezdődött egyébként, SpaceGhostPurrp Raider Klan-je, a SuicideBoys, az Odd Future (főleg Earl) meg több tucat sikeres SoundCloud rapper által szép organikus folyamatként fejlődött, míg végül jött ő, aki egy sérült lelki világú fiatal érzését pont úgy tálalta, hogy arra nagyon rákapjanak egy csomóan, és így ő lett az arca a dolognak.

Hogy mindez milyen hatással lesz a hip-hop-ra? Szerintem lesz még pár előadó, akik folytatni fogják az általa kitaposott ösvényt, illetve a 90-es indie rap-nek talán vissza lesznek hozva egyes elemei úgy, hogy most már több ember fog figyelni rájuk, de szerintem a nu-metal-hoz hasonlóan maga a stílus egy tiszavirágéletű holtág lesz, amit valami teljesen ellentétes dolog vált majd fel - részben azért is, mert a rajongók egy része tinédzserkor után maga mögött hagyja.

És hogy egy teljesen személyes, nyers érzelmi reakcióm is legyen: személy szerint nem szeretem az ő zenéjét, ha agresszív trap, én inkább Denzel Curry-t preferálom, akinek a kiállása inkább az old school, meg az ilyen elvont noise rap stílusok felé konvergál, viszont azt határozottan élvezem, ahogyan változik a műfaj, és izgatottan várom, hogy mi minden kerekedik még ki belőle.

2017. aug. 20. 23:08
 3/6 A kérdező kommentje:
Én eddig csak a hírekben hallottam róla, meg 2 számával találkoztam, de azok egyáltalán nem fogtak meg. Nem is értettem miért ilyen felkapott, ezért írtam ki a kérdést. Most sikerült kicsit jobban elmélyülnöm a munkásságában. Most már tisztább a kép. :) 2-es nagyon igényes és kielégítő választ írt, bárcsak minden kérdésnél ilyenekkel találkozna az ember. 🙂
2017. aug. 21. 02:37
 4/6 anonim ***** válasza:
19%
Hát nemtudom... Nekem valahogy Biggie meg Tupac jobban bejönnek.
2017. aug. 21. 13:47
 5/6 anonim ***** válasza:
34%
Én ettől az XXXtenction gyerektől semmit nem bírtam hallgatni sajnos. A gond az, hogy 17 évesek rappelnek. Még mutál a gyerek...Röhej az egész.
2017. aug. 25. 22:00
 6/6 anonim válasza:
40%
$uicideboy$-ról életetek-be nem hallotatok?
2017. okt. 23. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!