Régen is borzasztó dolgokra bíztatta a RAP zene a fiatalságot, de azért ez már mindennek a teteje. Hol a határ?
1:47-nél
https://www.youtube.com/watch?v=ydIB7oIWNPE
"My mama calling me and I ignore"
Magyarra lefordítva anyukám hív, de én nem veszem fel a telefont.
Hova fajul még a zeneipar? Miért kell így lezülleszteni a fiatalokat?
Ez egy rakás fing, nem rap. Amúgy ki mondja, hogy ne vedd fel, ha anyád hív?? Csak annyit mond, hogy nem veszi fel...Nem azt, hogy ne vedd fel. Az más tészta, hogy leutánozhatják a kamaszok, de rap nélkül is lenne aki rossz lenne. Ez az egyénen múlik. Én végighallgattam a legkeményebb rappereket 13 éves korom óta és ott nem ilyen volt a szöveg. De sose csináltam semmi komoly balhét szerencsére, mert van agyam, hogy ne lőjek le valakit, csak azért mert elmondja a csávó a zenében, hogy lelőtt valakit.
Egyébként a rapperek általában nem igazi bűnözők, vagy nincs nagy bűnügyi lajstromjuk. Aki tényleg kemény bűnöző az nem rappel, mert rohad a sitten.
Egy értelmes tizenéves pedig nem veszi fel ezeket a szövegeket, ha pedig felveszi, akkor hajlamos a bűnözésre vagy éppen arra, hogy ne vegye fel a telót, ha az anyja hívja. Ennyi.
Előző vagyok. A rapper eleinte ilyen utcai "krónikás" volt. Például a dolog elején Ice-T nagyon ismert volt. Azzal lett ismert, hogy elrappelte mi van az utcákon. Utána a többiek is nagyjából ezt csinálták. Csakhogy értsd miért nem igazi bűnözők. A gettó közegéből jönnek, elmondják, hogy mi a helyzet és kész.
Most már persze nem ez van, mert még a gettóban is van net lassan és az ilyen 17 éves kisgyerek, akinek még vékony a hangja, elrappeli, hogy mekkora ász. De nem a bűnről szól, hanem általában mostmár a bulikról, drogokról rappelnek. Tehát ez igen lájtos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!