Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Válaszolnál a rock, metál,...

Válaszolnál a rock, metál, hardcore zenével kapcsolatos kérdésekre? (lent)

Figyelt kérdés

Miért hallgatsz ilyen zenéket? Mi tetszik benne?

(ha hallgatsz ilyet persze..)

Szerinted ebbe a stílusban vannak a legtöbb mondanivalójú zenék?

Ha valamelyik költőnk még élne (úgy értem Petőfi, József Attila, stb.) akkor ilyen zenéket hallgatna?

2010. máj. 22. 14:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Ha valamelyik költőnk még élne (úgy értem Petőfi, József Attila, stb.) akkor ilyen zenéket hallgatna?"

Jozsef Attila Joy Divisiont.

2010. máj. 22. 16:49
 12/19 anonim ***** válasza:

Szomorú, hogy az üzenet még mindig nem jött át. Akkor elismétlem: senkinek semmi köze más ízléséhez. Beszűkült vagyok? Lehet! Van joga bárkinek is ebbe belekötni? Nincs!

Én egyszerűen csak válaszoltam a kérdésre, amit a kérdező feltett. Ti, barátaim, még erre sem voltatok képesek.

16:39

Még mindig nem fogtam fel, mi volt az első válaszomban, amiért így le kellett ugatni. Oké, köss bele a bunkóságomba! Elfogadom, mert ez is csak formálja az embert! De abban a pár sorban nem írtam semmi kompromittálót, csak a véleményem. Így ki kell osztani valakit, ha nem ugyan azon a véleményen van, mint te? Rögtön megkaptam, mekkora paraszt vagyok, hogy nem hallgatok mindent össze-vissza. Tudnék még írni az eltérő vélemények kezeléséről, de semmi értelme ennek a szájtépésnek.

Szuper voltál! Győztél! Le a kalappal előtted! ;)

2010. máj. 22. 17:14
 13/19 A kérdező kommentje:
Ööö.. Köszi a válaszokat! Mondjuk engem komolyan érdekelt volna a válaszotok de a veszekedés sem volt olyan rossz. O_O"
2010. máj. 22. 18:30
 14/19 anonim ***** válasza:
68%

Komolyan állítsátok már magatokat le. Úgy süt a beképzeltség az összes válaszaitokból, hogy nem igaz ( kedves 18 éves lány és a híres dalszövegíró). Hol láttál te más kérdéseknél ilyen megnyilvánulást, amikor segítséget kért a kérdező ? Csak ti vagyok ilyen szánalomra méltóak, hogy mindekit hülyének néztek, csak mert nem járt zeneakadémiát.

És mielőtt jönnél, kedves szövegyíró, hogy te nem hülyézték le senkit és egy s-eggfej vagyok, egy kérdésnél nemes egyszerűséggel lehülyézted a kérdezőt, mert nme volt tisztában a legalapvetőbb alapokkal. Ez a baj, tudod ? Az emberek segítséget kérnek itt, nem pedig flegmasát. A tudásodat használhatod úgyis, hogy tényleg segítesz, és nem bunkózol.

2010. máj. 22. 18:45
 15/19 A kérdező kommentje:
Engem csak érdekeltek volna a válaszok. Nem gúnyból kérdeztem. Nem volt ebben semmi irónia ...
2010. máj. 22. 20:58
 16/19 anonim ***** válasza:

Én főleg metált hallgatok, heavy, folk, szimfónikus, folk, gót metált. Elsősorban a jó dallamú zenét szeretem, legyen az lassú vagy gyors, erőteljes vagy lágy, ezt mindet megtalálom a metálban. Kedvenc zenekarom a Dalriada amúgy. De meghallgatok mást is ha dallamos, rapet meg akkor ha jó a szövege. Viszont elektronikust nem hallgatok, mert 99%-ban csak üteme van, dallama nincs, érdekes módon amikor próbáltak meggyőzni az ellenkezőjéről, akkor is ugyanolyan monoton izét mutattak ennek alátámasztására.

Ami a mondanivalót illeti, ez változó, magának a zenének a mondanivalója szerintem egyéntől függ, és mindenki más zenében találja ezt meg, a szövegek pedig a metálon belül nagyon szerteágazóak, van ami tetszik, van ami semleges, van ami nem tetszik, de szerintem másodlagos a szöveg a zene mellett, mert nem azért hallgatjuk.

2010. máj. 24. 21:46
 17/19 anonim ***** válasza:
A folkot kétszer írtam, talán mert a kedvenc zenekarom is Folk Metál. De azért nem magasan a kedvencem, felsorolhatnék most helyből 20 zenekart, amely mind a legjobb, csak mindegyik máskor :-)
2010. máj. 24. 21:47
 18/19 anonim ***** válasza:

kicsit még erre az elektronikus zene témára reagálva...

"A musical instrument is constructed or used for the purpose of making the sounds of music. In principle, anything that produces sound can serve as a musical instrument."

innentől kezdve nem tudom milyen alapon mondja valaki azt, hogy az elektronikus zenen em zene. főleg mivel az elektronikus zenében vagy mintákat használnak (amik "igazi" hangok), vagy szintetizátorokat használnak. vagy a szintetizátor nem hangszer? akkor gondolom például Jean Michel Jarre-t sem tekintik zenésznek azok, akik itt ilyeneket mondtak. innen láthetó, hogy az elektronikus zene nem sokkal elektronikusabb (megkockáztatom, hogy semennyivel), mint a metál, ahol ugyanúgy használnak egy csomó effektet, stúdióban ugyanannyit dolgoznak rajta számítógéppel...

ennek fényében nem igazán értem a dolgot. sőt, kifejezetten úgy vélem, hogy idiótizmusra vall. persze gyanítom aki ilyetm ondd, annak a legkisebb fogalma sincs arról, hogy miként működik egy szintetizátor, vagy hogyan működik egy elektronikus track elkészítése, és milyen zenei ismeretek kellenek hozzá. hogy csak a legalpvetőbb dolgot vegyük: elektronikus zenében végtelen útja van annak, hogy elkészíts egy ritmust, vagy egyedi hangzást. ezért bírom jobban, mint mondjuk a gitározást. gitáron megírhatok egy ritmust és egy dallamot. de elektronikában csak a képzeletem szab határt a dolgok menetének.

kérdésre válaszolva:

szeretem a metált, a kedvenc együttesem a Cynic, mert a zenéjük teljes mértékben békességet sugall. félelmetesen kiegyensúlyozott, és félelmetesen technikás egyben. őrület. meghát ennek a zenének is megvan a maga hangulata. más hangulat kell ahhoz, hogy valaki összerakjon egy deathmetál dalt, minthogy megírjon egy zongoradarabot akár.

2010. máj. 24. 22:04
 19/19 anonim ***** válasza:

tegnap 22:04:

Nem az a baj az elektronikus zenével, hogy elektronikus. A zene fogalmába nálam nem elég a ritmus, nálam dallam is kell, ezért nem tartom zenének az elektronikus zenének nevezett valamik 90%-át. Innentől kezdve lehet a hangzás egyedi, az legfeljebb egy kísérlet lehet, amit később talán valaki beleilleszt valami zenébe, de amíg monoton megy a tücc-tücc, közben meg effekteket dobnak alá, csak dallamot nem, ez kb. annyira zene mint ha csak dobos lenne egy zenekarban, meg esetleg néha belejátszanának kazettáról gyereksírást, tankdübörgést, macska nyávogást, stb. Mondjuk a te definíciód alapján a porszívó önmagában is lehet hangszer.

Igazából elektronikus eszközökkel, pl. számítógépes szerkesztőkkel nagyon kitágulnak a határok, lehetne jó zenét csinálni, de ilyenből nagyon kevés van, legtöbb esetben inkább szűkítik mint tágítják a határokat(lásd pl. techno). Közben pedig a metál is használ elektronikus eszközöket, pl. industrial metál, de mint mondod a szintetizátor is elektronikus és hát az összes power metál, black metál, a legtöbb szimfónikus és folk metál zenekar használ szintetizátort. Némelyik számítógéppel is gyárt effekteket a zenéihez. Ezzel csak javítanak a zenéjükön, de a lényeg továbbra is a dallamon van, attól zene a zene.

2010. máj. 25. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!