Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a véleményetek a Yamaha...

Mi a véleményetek a Yamaha F310 gitárról?

Figyelt kérdés

Fémhúroson szeretnék kezdeni.

Eddig megoszló véleményeket hallottam róla, nagyon sokan azt mondják, remek kezdő gitár, és jó ár/érték arányú. Olvastam olyat, hogy valaki szerint túl magasan vannak a húrjai, más viszont azt állította, hogy kimondottan kényelmesen jászható, még kis kezek számára is.

Nekem nagyon szimpatikus gitár, de még sosem volt a kezemben. Természetesen szeretném majd valahol magam is kipróbálni, de nem sok a tapasztalatom, ezért kérném a tanácsaitokat, véleményeiteket.

Előre is köszi! :)

2017. júl. 18. 11:46
 1/7 Mojjo ***** válasza:

Pár értékelés a gitárról:

[link]

(Ha a zöld szövegre kattintasz az értékeléseknél, akkor kijön a jóóóóval bővebb vélemény/leírás. És mivel bőven van itt értékelés, rengeteg tapasztalatot tudsz itt elolvasni.)

Én a magam részéről még annyit tennék hozzá, hogy szerintem simán túl van árazva ez a gitár. Ez egy full rétegelt dreadnought csoda, rétegelt fenyő tető, rétegelt nato hát és oldal. A Cort ennél még kicsit többet is ad jóóóval olcsóbban az AD-810 modelljével: full rétegelt dreadnought, viszont az oldal és hát rétegelt mahagóni, nem rétegelt nato - a nato az nagyjából egy "mahagónihelyettesítő" izé, olyan, mint a citrompótló. Mondjuk rétegeltnél akkora hatalmas jelentősége nem biztos, hogy van, de azért engem mégis zavarna a gagyi... Ha szeretnéd, hogy kicsit pofásabban nézzen ki a gitárod, akkor pedig a Cort AD-880 a te gitárod, még mindig olcsóbban, mint a Yamaha - és jóval, jóóóval igényesebb test körüli szegélyezéssel (hogy a fenében van a binding magyarul? :D ), jóval igényesebb hanglyuk körüli díszítéssel.

Ha pedig kicsit rádobsz még a Yamaha árára, akkor kaphatsz egy Cort Earth 70-et, ami egy teljesen más kategória. Ott a fedlap már nem rétegelt, hanem tömör fenyő. Egy akusztikus gitár hangzását leginkább a fedlap határozza meg. Az, hogy az a fedlap mennyire tud szabadon rezegni. Ha azt rétegelt fából készítik, ugyan működni fog, de igazán jó soha nem lesz. A tömör fedlap egy hatalmas lépés előre.

Összességében én teljesen biztos, hogy nem ezt a Yamahát választanám, jóval jobb vételek vannak árban feljebb és lejjebb is.

2017. júl. 18. 12:06
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, nagyon hasznos volt, ment a zöld!

Az az igazság, hogy nem akarok komolyan gitározni, mindössze magam szórakoztatására, autodidakta módon akordozgatni tanulni, tábortüzezni max. A Yamahát sem eredeti áron fontolgattam, hanen használtan, jóval kevesebbért.

Igazából nem valami nagy számot tervezek, csak ne egy 20ezres Stagg vagy valami vacak MSA legyen, hanem egy elfogadható minőség.

Jöhetnek még tanácsok/vélemények!

2017. júl. 18. 12:25
 3/7 Mojjo ***** válasza:

@2: ja, értem, így viszont használtan, jó áron biztos megéri. Nem szoktak rosszak lenni a Yamaha gitárok, csak többnyire túlárazottak.

Ha a Staggot, meg MSA-t kikerülöd, nagy gond nem lehet :)

2017. júl. 18. 12:29
 4/7 A kérdező kommentje:

Egy Ibanez V50NJP-vel összehasonlítva a Yamaha F310?

A jó hangzáson kívül még nyak vékonysága/kényelmessége ami fontos szempont, mert pici a kezem. :)

2017. júl. 18. 13:24
 5/7 Mojjo ***** válasza:
@4: ugyanaz pepitában. Rétegelt fenyő tető, citrompótlós oldal és hát. Ha jó áron tudsz hozzájutni, akkor oké. A nyak szélessége egyébként ezeknél a gitároknál mindig pöccre ugyanannyi - 43mm a felső nyeregnél, ebben nem lesz különbség. A vastagságban sem nagyon.
2017. júl. 18. 13:43
 6/7 Mojjo ***** válasza:
Amúgy ezek a rétegelt fenyő fedlapos, olcsó kezdőgitárok teljesen ugyanolyanok kb minden márkánál. (A Cortot tényleg annyiban látom kiemelkedőnek, hogy vagy olcsóbban adja a saját modelljét a többiekénél, vagy nagyjából hasonló áron igényesebb szegélyezéssel és hanglyuk körüli díszítéssel. De amúgy Fender, Ibanez, Yamaha, tök mindegy, ugyanaz lesz kb minden paraméter.)
2017. júl. 18. 13:46
 7/7 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm a tanácsokat! :)
2017. júl. 18. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!