Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szólógitáron az szabályos, ha...

Szólógitáron az szabályos, ha a jobb kéz kisujja a koptatólapon támaszkodik?

Figyelt kérdés
itt olvastam egy másik kérdésnél, hogy olyat nem szabad csinálni. Most ez akkor tényleg "szabálytalan"? (nem úgy értem hogy szabálytalan, hogy szabályok alapján akarok gitározni, de azt sem akarom, hogy később, mikor már eljutok egy jobb szintre, ez akadályozzon, hogy rosszul szoktam meg)
2010. máj. 21. 16:52
1 2
 11/13 Daweee000 ***** válasza:
Én letámasztom, kivéve ha palm mute-okok, vagy akkordozok, nem tudom hogy jár e valami hátránnyal, személy és gitárfüggő. Pl egy fix húrlábas cuccnál meg lehet támaszkodni a húrlábnál, ezt csinálja pl Slash is, de ezt egy Floyd Rose tremolónál kivitelezhetetlen. Ahogy nézem, Satriani is támasztja a kisujját, de pl Hendrixnek sem lógott a levegőben a keze, és róluk talán elmondhatjuk hogy tudnak játszani a hangszerükön. A pengetőtartás megint más, sok verzió létezik, vannak egyediek, de amíg képes a gitáros alkotni, addig szerintem nem érdemes belekötni a hogyan?-ba.
2010. máj. 21. 19:46
 12/13 anonim ***** válasza:

Letámasztva úgy eleinte jó, amíg csak megszokja az ember, hogy hol vannak a húrok, de aztán ha már tudja, akkor nem kell letámasztani.

Ha nem támasztom le, akkor szabadabban tud mozogni a kezem, ezért pontosabban tudok ritmusban játszani.

Nálam csak ennyi a különbség.

Ha letámasztom, akkor az engem gátol a gyors pengetésben és így a ritmust is elcseszem.

Letámasztva lassabban tudok csak pengetni, és nem lesz nekem olyan pontos.

Legalábbis nálam.

2010. máj. 22. 02:11
 13/13 Thurston ***** válasza:
No, az a nagy helyzet, hogy nem véletlenül szabály a szabály. Lehet, hogy most nem akadályoz, de ha már igazán komoly dolgokat akarsz játszani, akkor kényelmetlen lesz. És nem fogsz tudni átszokni. Persze ha ilyen Metallica színvonalon akarsz maradni, akkor teljesen mindegy. Ha komolyan akarsz gitározni, akkor viszont nem jó ez így.
2010. máj. 22. 04:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!