Szólógitáron az szabályos, ha a jobb kéz kisujja a koptatólapon támaszkodik?
ahogy egy ismerősöm mondta annó: "az elektromos gitárnak az egyik lényege, hogy lázadj"
nem szabad csak szabályokra ráállni a zenélésnél. sok nagy zenész használta a gitárt "nem szabályosan"
17:30
Ennél szánalmasabb dumát rég hallottam.
gz :)
Valahogy úgy.
Amúgy már csak azért is baromi vicces az, amikor azzal jönnek, hogy nem szabályszerűek ezek a odlgok, mert általában pont azok szegik meg ezeket a szabályokat, akik zenében meg aztán abszolút semmi újat nem tudnak mutatni. Remek példa erre Malmsteen is.
Szóval ha valaki ennyire lázadni akar, akkor ajánlom neki, hogy a helytelen kéztartás helyett inkább a dalszerzésben keressen egyedi megoldásokat. Úgy sokkal kevésbé lennen evetséges az ilyesfajta nagyonbölcs vergődés is, mint amit itt a 17:30 előadott. ;>
Ilyesmikre gondoltam én is többek között. MÚltkor is volt erről valami vita, és akkor megmondták, hogy például James Hetfield sem szabályosan tartja a pengetőt, pedig... Pedig mi? Nekem nagyon úgy tűűnik, akármennyire is a lázadásról van szó, hogy akik ennyire ellenzik ezeket a formális dolgokat, zenében ők alkotják a legunalmasabb, legelcsépeltebb dolgokat.
A másik dolog, ami miatt enyhén szólva is szánalomraméltónak tartottam ezt a kis beszólást, az az, hogy véletlenül nem egy noname gitáros oldalon tanultam gitározni, hanem zenei középsikolában, ahonnan angliába mentem jazztanszakra. Vicc. :'D
ugyan mi a francért lenen már baj basszus?
a gitározás nem programozás, hogy ha valamit nem csinálsz jól, akkor hibát dob a gépezet. szard le a többit, amíg nem akadályoz a zenélésben valami ami nincs megírva a nagykönyvben addig nincs gond.
de csak azért kérdezem, mert nem akarom hogy az legyen, hogy megszokom egyféleképpen, és kiderül később, hogy úgy rossz, és ha ottmár esetleg fontos lesz hogy ne támasszam le, akkor nehéz lesz átszokni.
a 71%-os válaszolóra vagyok kíváncsi, akkor összegezve, neked mi a válaszod a kérdésre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!