Gitár tanárok, általában mivel kezdtek a tanítás, hogy az szórakoztató és ugyanakkor haladós is legyen?
* mivel kezdtek
** néhány
* mivel KEZDITEK, na...
Bocsánat, a mesterséges intelligencia műve...
@4: Szívesen, viszont most konkrétan pont így érzem magam:
Nem vagyok gitár tanár, de szerintem akkor lesz érdekes ha tanítasz neki vmi konkrét riffet, vagy vmit, hogy úgy menjen haza hogy nem csak tud néhány új akordot, vagy vmi gyakorlatot, elméletet, hanem egy konkrét számot (vagy legalábbis egy részletet).
Vagy ha pl a pentatonikus skálát tanítod neki, akkor ne csak magát a skálát mutasd meg, hanem taníts neki néhány részletet pl vmi szólókból amik alkalmazzák.
Szóval a lényeg hogy vmi olyat is mutass neki amit már ismer, amit már halott, ne csak egy random riffet amit improvizálsz, hogy demonstráld az akordot vagy skálát.
Szerintem a legtöbb ember azért kezd el zenélni, mert el akarja játszani a kedvenc dalait, szóval nem igazán találsz olyan embert aki már az első naptól úgy gondolja hogy ő zenész akar lenni.
Tanárja válogatja, hogy modern, vagy régi dalokat pecéz ki, de egy repertoárja mindegyiknek van és az egyszerűbbtől halad a nehezebbek felé.
Az egyszerűbbek negyed, fél és egész hangokból állnak csak és a kíséretük is olyan, amit könnyű lefogni, em, am, c, d.
Aztán kicsit nehezít minden alkalommal, illetve, ha már megy az előző tanítás.
Nem lesz unalmas, legfeljebb csak eleinte, később a már megtanultakat máshol, magadtól is alkalmazhatod és azt játszol, ami neked tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!