Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitár tanárok, általában...

Gitár tanárok, általában mivel kezdtek a tanítás, hogy az szórakoztató és ugyanakkor haladós is legyen?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy az áldozat már kicsit tudja mi a szolfézs és nem kell neki a hangok neveit meg a ritmusokat stb. magyarázni. Néha nagyon egyszerű akkordmenet vagy pár könnyű kis dalocska párhangos egyszerű skálákon? Hogy könnyebb és mitől nem lesz unalmas az egész?
2017. jún. 19. 15:45
 1/7 A kérdező kommentje:

* mivel kezdtek

** néhány

2017. jún. 19. 15:47
 2/7 A kérdező kommentje:

* mivel KEZDITEK, na...

Bocsánat, a mesterséges intelligencia műve...

2017. jún. 19. 15:48
 3/7 Mojjo ***** válasza:
Igencsak meglepődnék, ha akár egy gitártanár is lenne itt, a GYK fórumon. Mindenesetre azt hiszem, minden ember más, minden embernek más az unalmas, meg az izgalmas. Ha magántanár vagy, élhetsz a luxussal, hogy személyre szabottan tervezed az órákat, és arrafelé haladhatsz, ami a leginkább motiválja a tanítványt. Zenesulis keretek között... nos, passz... ott is feltehetőleg van egy általános érdeklődési kör, érdemes azt felderíteni.
2017. jún. 19. 21:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, nagyon hasznos volt! Igen, egy gitár vagy más zenetanárnak biztosan nincs rá szüksége, hogy itt irogasson. Ezt én is így hallottam.
2017. jún. 20. 11:37
 5/7 Mojjo ***** válasza:

@4: Szívesen, viszont most konkrétan pont így érzem magam:

[link]

2017. jún. 20. 12:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem vagyok gitár tanár, de szerintem akkor lesz érdekes ha tanítasz neki vmi konkrét riffet, vagy vmit, hogy úgy menjen haza hogy nem csak tud néhány új akordot, vagy vmi gyakorlatot, elméletet, hanem egy konkrét számot (vagy legalábbis egy részletet).

Vagy ha pl a pentatonikus skálát tanítod neki, akkor ne csak magát a skálát mutasd meg, hanem taníts neki néhány részletet pl vmi szólókból amik alkalmazzák.

Szóval a lényeg hogy vmi olyat is mutass neki amit már ismer, amit már halott, ne csak egy random riffet amit improvizálsz, hogy demonstráld az akordot vagy skálát.

Szerintem a legtöbb ember azért kezd el zenélni, mert el akarja játszani a kedvenc dalait, szóval nem igazán találsz olyan embert aki már az első naptól úgy gondolja hogy ő zenész akar lenni.

2017. jún. 21. 01:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Tanárja válogatja, hogy modern, vagy régi dalokat pecéz ki, de egy repertoárja mindegyiknek van és az egyszerűbbtől halad a nehezebbek felé.

Az egyszerűbbek negyed, fél és egész hangokból állnak csak és a kíséretük is olyan, amit könnyű lefogni, em, am, c, d.

Aztán kicsit nehezít minden alkalommal, illetve, ha már megy az előző tanítás.

Nem lesz unalmas, legfeljebb csak eleinte, később a már megtanultakat máshol, magadtól is alkalmazhatod és azt játszol, ami neked tetszik.

2017. jún. 27. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!